PDA

View Full Version : Use the config app that is included with the game.


Duxa
12-14-2009, 11:58 AM
So, apparently there is a config executable somewhere in the game install directory. It should give you the ability to configure the game's video settings.

Hopefully that will help people with any issues (I dont think the shortcut is in Start menu, look in actual install dirs).

Below is screenshot of location on Windows 7 64bit, 32bit and Vista should be same loc. XP will be a little different.

http://img.photobucket.com/albums/v309/Duxa/bards_tale_config.jpg
_

hellhammer
12-15-2009, 06:54 AM
Great info man, thx!:)

BreenGuyLOL
02-07-2011, 02:31 AM
wow nice resolution for your video card

fuzzth
03-21-2012, 05:52 PM
thx, couldnt find anything on option menu in game.

mithras
03-22-2012, 10:57 AM
Here is the configuration program for video resolution:

\Steam\steamapps\common\the bards tale\Config\The Bard's Setup.exe

Here are the choices:

1600x1200
1600x1024
1600x900
1440x900
1366x768
1360x768
1280x1024
1280x960
1280x800
1280x768
1280x720
1152x864
1024x768
800x600
720x576
720x480
640x480


640x480 is the painful default.

bkaREV
03-22-2012, 11:06 AM
You can also use regedit to edit in your own resolutions (HKCU/Software/inXile Entertainment/The Bard's Tale). Just make sure to select decimal before modifying. Not sure about the FOV but 1920x1080 looks pretty good to me.

mithras
03-22-2012, 11:22 AM
You can also use regedit to edit in your own resolutions (HKCU/Software/inXile Entertainment/The Bard's Tale). Just make sure to select decimal before modifying. Not sure about the FOV but 1920x1080 looks pretty good to me.

Excellent! I can verify that this works. It looks good in 1920x1200.

City Builder
03-22-2012, 12:20 PM
Thanks Duxa, much appreciate the info, I was looking in the in game menus to see how to change the resolution, then came here and saw that somebody dug up your post. Good thing as I was looking for just this info.

+ rep.

bobsbarricades
03-22-2012, 11:16 PM
thanks guys!

can I force some AA on this game? using 5750 here and never use the CP ^o^

muffinimal
03-23-2012, 04:17 PM
Thanks! Haven't looked into the regedit, but 1920x1200 sounds great. I'll have a go at that sometime soon.