PDA

View Full Version : Win7 x64 DosBox 0.63 crashes KQ1-6 (comes along with latest Steam KQC Download)


GandalfTheWhite
12-25-2009, 09:28 AM
Hi,

as I have mentioned it http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=925982 there the SierraLuncher works fine for me but the DosBox 0.63 opened then crashes. Sry it closed to fast so I could not read the error message!

But I Think I have found the problem - all you have to do is to change one line in your DosBox 0.63 config File.

Open the conf File with an editor (notepad will do)
c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\king's quest collection\dosbox-0.63\dosbox.conf

There you will find the following lines
[cpu]
# core -- CPU Core used in emulation: simple,normal,full,dynamic.
# cycles -- Amount of instructions dosbox tries to emulate each millisecond.
# Setting this higher than your machine can handle is bad!
# cycleup -- Amount of cycles to increase/decrease with keycombo.
# cycledown Setting it lower than 100 will be a percentage.

core=dynamic
cycles=6000
cycleup=500
cycledown=20

all you have to do is to change the core line to normal
[cpu]
# core -- CPU Core used in emulation: simple,normal,full,dynamic.
# cycles -- Amount of instructions dosbox tries to emulate each millisecond.
# Setting this higher than your machine can handle is bad!
# cycleup -- Amount of cycles to increase/decrease with keycombo.
# cycledown Setting it lower than 100 will be a percentage.

core=normal
cycles=6000
cycleup=500
cycledown=20

That works fine for me! I Think this is a Bug in DosBox 0.63.

Hope I could have helped somebody :)

For KQ7 Win7 X64 read http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=925982

Gandalf

Goatman455
08-07-2010, 09:05 AM
Doesn't work for me, any other ideas?

Mau1wurf1977
08-10-2010, 07:09 PM
Just download the latest Dosbox and launch your games from inside dosbox.

Meaning you mount your Kings Quest collection folder and launch the games manually...

e.g.

mount c: d:\games\kqc
c:
cd kq2
sierra

Or run this update (2nd last on the bottom): http://www.sierrahelp.com/Patches-Updates/Patches-Updates-Games/KingsQuestUpdates.html

Launch in ADMIN mode and it will update everthing for you!