PDA

View Full Version : crysis wont run


mrllama
05-17-2010, 01:26 PM
i tried to play this morning and nothing. the only thing i get is a black screen then windows says "crysis has stopped working". ive been searching the net for a solution but i have found none. i tried to reinstall the game but that dint work. the game played just fine a few days ago but now its a no go.

my system specs are:

xfire 5770
c2d e7500 @ 4ghz
8 gigs of ram
windows 7 ultimate 64 bit
direct x is up to date
im using catalyst 10.4
crysis warhead runs just fine :(

thanks in advance for all your help

Chimera36
05-21-2010, 04:35 PM
I don't have a fix but i'm in the same boat as you....the game was working fine now the screen goes black and that's it. I've tried different vid card drivers and a reinstall too but no go.

Phenom 2 955
4GB RAM
5850
Win 7 64bit

LexLagger
05-23-2010, 07:53 PM
Same boat.

i7
12GB Ram
GTX 295
win7 64bit

LexLagger
05-23-2010, 08:52 PM
Same boat.

i7
12GB Ram
GTX 295
win7 64bit

Deleted all files in the games file, not from steam but from user/documents/games/ section, then poof, launched no problem. Must have been a corrupt file.

L.o.D.
05-24-2010, 07:45 AM
It's something with the Profiles folder under user\document\MY GAMES\CRYSIS\Profiles

I had this one long ago.

Shadow9001
05-26-2010, 10:26 AM
It's something with the Profiles folder under user\document\MY GAMES\CRYSIS\Profiles

I had this one long ago.

I deleted the profiles, and apparently it worked, but now I can't load my previous game. Is there any way for me to recover it? I was at the last boss.

L.o.D.
05-26-2010, 12:26 PM
The profiles folder is separate from the Saved Games folder & should not have affected your previous game.
If that is what you are referring to.

Shadow9001
05-28-2010, 02:59 PM
The profiles folder is separate from the Saved Games folder & should not have affected your previous game.
If that is what you are referring to.

Indeed, I do have all the save files, but I can't access them. Even if I create another profile, the game crashes again. And I can't access it through the default profile either.

noman_ex
05-28-2010, 06:33 PM
Just delete the entire profile folder.

Skarteh
06-03-2010, 06:04 AM
Deleted all files in the games file, not from steam but from user/documents/games/ section, then poof, launched no problem. Must have been a corrupt file.

*facepalms*

That did it, thanks man! All this complicated stuff I've been trying and THAT fixed it hahaha :D

MovieMan999
06-21-2010, 05:42 PM
Works! Thanks guys, this saved me so much hassle!!

Herbert_Prime
06-22-2010, 05:50 AM
Did not work for me. Absolutely none of the offered solutions makes any difference. It just crashes within minutes of gameplay.

louisfaeth
07-07-2010, 10:59 PM
Did not work for me. Absolutely none of the offered solutions makes any difference. It just crashes within minutes of gameplay.

^^^ this

louisfaeth
07-09-2010, 12:03 AM
Stop your real time shields before trying to load the game (It worked for me I have Avast running on Win 7 64). Then Exclude Steam from the Real Time Scan screens and you wont have to turn off your shields to run the game


that was the only thing that Worked - must say that I have the patch installed on my computer as well. so it is the patched version of the game.