PDA

View Full Version : Swarm Arena crashes on start.


sweitx
08-25-2010, 06:25 PM
Swarm Arena crashes on start (crashes to the "has encountered problem" windows dialog).

Operating System: Windows XP Professional x64 Edition (5.2, Build 3790) Service Pack 2 (3790.srv03_sp2_gdr.100216-1301)
Language: English
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: EX58-UD4P
BIOS: Default System BIOS
Processor: AMD64 (8 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 6142MB RAM
Page File: 1658MB used, 6143MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Card name: NVIDIA GeForce GTX 275
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 275
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_05E6&SUBSYS_17721462&REV_A1
Display Memory: 896.0 MB
Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Plug and Play Monitor
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.9745 (English)
DDI Version: 9 (or higher)

Arnox
08-25-2010, 07:19 PM
Same for me .:/ I can't play anymore since the update.

DG_Simon
08-25-2010, 08:04 PM
Please excuse the difficulties, there will be a hotfix very soon.

Nefzen
08-25-2010, 09:44 PM
To me its that the game doesnt start XD, just a black screen and then the game is closed.

lemon-rev
08-26-2010, 06:39 AM
xp sp3 nvidia 9800 gt 1 gig ram, 2 gig main ram, heap loads of diskspace.

ok seems to be its the vc < install after the directx which seems to be trying to run the game for first or second time, and game crashes with crash dialog box. closed it down before i saw it but thought unless this game gets update no install massivly disapointed :(.

DG_Simon
08-26-2010, 10:40 AM
Please know that the hotfix is on it's way. I wasn't able to reproduce the problem on systems available to me but I reverted some changes that might be responsible. Please let me know if it worked.

Xtro65
08-26-2010, 11:32 AM
Same problem. Since update the game crashes on start. @DG_Simon - thanks to your fast answers. I hope you solve the prob as fast as possible.
I played Swarm Arena many hours before the patch and i love this game.

DG_Simon
08-26-2010, 02:50 PM
The hotfix is available now. I am not 100% sure that it will work, but it was worth going for it to resolve this as fast as possible. Please ensure your version is updated by restarting the steam client and let me know if it works. Thank you.

randomnewb
08-26-2010, 02:58 PM
Still no go. Same behaviour.

DG_Simon
08-26-2010, 03:15 PM
Ok, thanks. At least that rules out a lot of things. Sorry for the delay - I assure you solving this issue is my number one priority.

lemon-rev
08-26-2010, 03:19 PM
ok dg_simon thanks for getting back to me btw on email last night. ok so my error which i wrote down since game crash.

software error (0xc000417) location 0x00435eea swarm.exe < should look up the error code to let you know what the problem is since it cant be seen by you simon.

http://www.ibm.com/developerworks/forums/thread.jspa?threadID=315350&tstart=165

that link is the closest i can find i hope it helps simon, ty once again.

DG_Simon
08-26-2010, 03:35 PM
Thanks, i think i'm on the right track. You must have great internet connections, have you?

You can try setting up a download before starting the game, this might actually work.

lemon-rev
08-26-2010, 03:51 PM
i have a decent connection i wount say fantasic

but on steam or just an ordanary download ? sorry not sure which side of download you mean cause you can download though steam if you know how to do it while playing games, steam palses downloads but you can resume them
after you have started a game

GenL
08-26-2010, 03:53 PM
I don't know what's wrong :(
It worked fine before the first update, now it doesn't work even after a second update. I found that it works well on Windows 7 x64 though, but not on XP anymore. It displays a error about address 0x00408e25.

DG_Simon
08-26-2010, 03:57 PM
@lemon-rev I'd say a "real" one, anything that slows down your connection could do the trick eventually.

Currently working on it.

EDIT: I have at least one report that XP works fine

lemon-rev
08-26-2010, 04:04 PM
dg_simon sorry to tell you that an ordenary download makes little difference just makes the game start a little late but still crahes on startup, hm, i have my connection being used pritty much right on full so no good on that thery

sweitx
08-26-2010, 04:24 PM
@lemon-rev I'd say a "real" one, anything that slows down your connection could do the trick eventually.

Currently working on it.

EDIT: I have at least one report that XP works fine

XP 32 or 64?
The behavior for my crash is that a large (screen sized) blank window open up, then it crash message shows up.
If it helps, this is the error signature.

AppName: swarm.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: swarm.exe
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 00008f75

lemon-rev
08-26-2010, 04:26 PM
xp 32 sp3

re edit:

im useing widescreen 1920 x 1080 might help too

DG_Simon
08-26-2010, 04:32 PM
The working record is from XP 32 SP3. Can one of you please write me an email (simon@dedicationgames.com), I would like you to help me test a solution.

EDIT: I got it now and everything is set in motion for the update. Please accept my apologies for this whole issue.

Xtro65
08-26-2010, 07:21 PM
Hey ... it works again. Thank you very much. Great support.

Arnox
08-26-2010, 07:32 PM
EDIT: Please accept my apologies for this whole issue.
A lot of "Bigger" devs should take example of your behaviour. Deep thanks for your really activ' game support, and btw : Congratz for a such quality game ;)

Hope to see some gameplay update or dlc soon !

Nox