PDA

View Full Version : A rather...odd...graphics bug.


Tvrepairman
03-17-2011, 02:56 AM
Hello, wonderful (hopefully) helpful forum people!

After trying the demo I do very much enjoy this game and plan to buy it in just a bit...there's just one tiny problem. When I reduce "shadow Quality" to "low" an odd graphics bug occurs wherein the game attempts to produce a...I guess "static" is the best word...effect where shadows would usually be applied (i.e. everywhere).

I would normally ignore it but it's bad enough that it actually slows the game more than if all the options are maxed out, and I'm the type who prefers performance over graphics.

I would gladly provide a screenshot but I can't seem to find the "take screenshot" button in this game. (print screen does not work)

My general setup according to Dxdiag is as follows in case it's relevant:
Intel Core i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
4096MB RAM
NVIDIA GeForce 9400 GT
Windows 7 32-bit

I hope someone has an answer, or inform me of additional information needed to clear up the problem. Thank you for taking the time to read and respond to this!

SCHUMI_4EVER
03-17-2011, 03:02 AM
Get FRAPS and take a screenshot with that.

Tvrepairman
03-17-2011, 06:03 AM
http://img109.imageshack.us/i/dogfightersteam20110317.png/

There, a link since the image embed is being moody... :/

SCHUMI_4EVER
03-17-2011, 09:56 AM
So you're saying that doesn't happen if you use anything other than low?

Tvrepairman
03-18-2011, 08:30 AM
Yup, if I put shadow quality to med or higher it stops doing that.

mooTV
03-19-2011, 10:41 AM
That's actually not a bug it's just how the shadows are rendered when that setting is selected.
If you want to turn off shadows use:

-graphics.shadows no

as a launch option. ;)
Hope this helps.