PDA

View Full Version : Making a Portal 2 map, need help..


Noctellia
05-11-2011, 03:15 PM
This is my first time making a map in Source SDK. I made a room but it won't work when I compile it. When I load the map in Portal 2, it's pitch black and I can't see a thing. I have mat_fullbright set to 1 and I have a light entity in the map, but it doesn't help. My friend has had this problem for years apparently.

http://i.imgur.com/YmcbO.png

This is the map in Hammer. Thanks

audiOtrash
05-11-2011, 03:16 PM
where is the light entity? i cant see it in the hammer screenshot.

Also DONT OVERLAP YOUR BRUSHES

Noctellia
05-11-2011, 03:17 PM
where is the light entity? i cant see it in the hammer screenshot.

Also DONT OVERLAP YOUR BRUSHES

I added the light entity after I took that shot, it's by the ceiling. Sorry I didn't update the picture.

EDIT: I fixed the brush overlap, it still gives the same effect.

audiOtrash
05-11-2011, 03:20 PM
uhm try makeing the light value higher?

Snowey111
05-11-2011, 03:21 PM
where is the light entity? i cant see it in the hammer screenshot.

Also DONT OVERLAP YOUR BRUSHES

I'm also quite nooby, I have learnt to not overlap brushes do basic input output and stuff.
But why not overlap brushes? I really don't see why, then again I know nothing. And what's the best way to apply noportal volumes if you can't overlap?
Could someone explain?

Noctellia
05-11-2011, 03:22 PM
uhm try makeing the light value higher?

The brightness value is at 800. I think that's high enough..

Kimmy
05-11-2011, 03:34 PM
Let There Be Light! That's uh... God! I was quoting God.

Noctellia
05-11-2011, 04:03 PM
It seems like Portal 2 SDK hates me mapping x.x

I can't find anything wrong and I use the default compile settings.

Thingy Person
05-11-2011, 04:07 PM
But why not overlap brushes? I really don't see why, then again I know nothing. And what's the best way to apply noportal volumes if you can't overlap?

It's messy, simple as that. And what do you mean by noportal volumes?

Also, where exactly did you put your light entity? Maybe a screenshot with its location and parameters?

Do you run vrad during compiles?

Noctellia
05-11-2011, 04:42 PM
It's messy, simple as that. And what do you mean by noportal volumes?

Also, where exactly did you put your light entity? Maybe a screenshot with its location and parameters?

Do you run vrad during compiles?

I don't know what vrad is... I press F9 and use default settings. Here's the link to where the entity is.

http://i.imgur.com/7qbRz.png