PDA

View Full Version : Well, this update REALLY took an axe to my graphics drivers.


TheEggrollThief
07-01-2011, 06:06 PM
After not even 20 minutes of play, I turned down my anti-aliasing from 16x and 8x, to 8x and 4x, respectively.

The game ran faster.... until it stated having screen pauses...

Then rainbows all over the place...

and finally, crashing my graphics driver. Several frozen pixels, graphical freakouts, and generally a lot of problems.

I had to restart to fix it.

(And no, I have no screenshots, or the error box that popped up, and there's NO WAY my graphics card melted.)

Amander
07-01-2011, 06:38 PM
Nvidia or ATI?

Brian92
07-01-2011, 06:54 PM
Yeah I was lagging pretty hard myself when things got crowded. I have a nvidia GTS 360M - 1GB

ParadoxSalem
07-01-2011, 07:20 PM
GT 240M here, all my settings are still on max, and I was fine.

TheEggrollThief
07-01-2011, 07:39 PM
Nvidia or ATI?

Nvidia GT 240

ParadoxSalem
07-01-2011, 07:45 PM
Nvidia GT 240

Wow, you have the desktop version of my card.

Hate to say, but it must be something in your configuration. Like I said, I'm running it at maxed settings, on the laptop version of your card, and it ran perfectly.

TheEggrollThief
07-01-2011, 07:48 PM
Wow, you have the desktop version of my card.

Hate to say, but it must be something in your configuration. Like I said, I'm running it at maxed settings, on the laptop version of your card, and it ran perfectly.

Man. That sucks.

I know that KF is a pretty gfx intensive game, but not THAT much so.

I wouldn't know where to start changing settings.

Saijin_Naib
07-01-2011, 08:01 PM
Actually, UE 2.5, so KF leans more on CPU than GPU.

rob220
07-01-2011, 08:08 PM
lmao this carnival level jacked my 560ti up big time. never seen my fps dip so low in KF. i like it at or around 90 at least, thing was dipping into 40s. i dont even try to max or anything i think i got aa at 4x. af at 8. 1680x1050. oh well its playable and im not gonna complain about free content. just saying my fps tanks for whatever reason like it never has. thanks for a sweet update and hopefully a few more in the future. -beer_and_music

ParadoxSalem
07-01-2011, 08:19 PM
Actually, UE 2.5, so KF leans more on CPU than GPU.

OOh this might explain it. I have nearly the same time of GPU as the guy having the problem, but I'm running a Core i7.

Guy having the problem, what kind of CPU do you have?

Brian92
07-01-2011, 08:21 PM
Does anybody know my card (listed earlier in the topic) and what my issue might be? I have 4 gigs of ram, and i5 processor (M430@2.27 GHz)

It's a laptop, I might add

ParadoxSalem
07-01-2011, 08:23 PM
Does anybody know my card (listed earlier in the topic) and what my issue might be? I have 4 gigs of ram, and i5 processor (M430@2.27 GHz)

It's a laptop, I might add

You have a better video card that I do, but I have a better CPU.

Like the volunteer mod said earlier, KF relies more on CPU than GPU. I'm not sure what settings affect CPU usage.

Brian92
07-01-2011, 08:28 PM
You have a better video card that I do, but I have a better CPU.

Like the volunteer mod said earlier, KF relies more on CPU than GPU. I'm not sure what settings affect CPU usage.

Well hopefully someone knows >_>
I need to get to the bottom of this.

ParadoxSalem
07-01-2011, 08:34 PM
Well hopefully someone knows >_>
I need to get to the bottom of this.

Well, I did use to work tech support for Dell. Lots of practice fixing broken computers remotely.

You try turning EVERYTHING down all the way? Does that affect the problem any?

jellobatman
07-01-2011, 08:51 PM
Sounds like your GPU might be going belly up, sad to say. You could try reseating it?

Brian92
07-01-2011, 08:59 PM
Well, I did use to work tech support for Dell. Lots of practice fixing broken computers remotely.

You try turning EVERYTHING down all the way? Does that affect the problem any?

Currently just about everything is maxed I think. I'm sure turning everything down would make it go away, but I feel like my computer should be able to run it turned up. I'll try some stuff tomorrow if anyone can come up with some more ideas. I'm tired though so I'm out

edit: one question I have - how do I get an on-screen FPS meter? I don't know how to do it >_>

Brian92
07-02-2011, 07:07 AM
anybody? I could use some help >_>

ParadoxSalem
07-02-2011, 09:28 AM
I'm not saying turn it ALL down permanently, but if that fixes it, try turning options back up one at a time until you know EXACTLY what causes it. That will give the Dev team much more information if you PM someone with it.

Brian92
07-02-2011, 10:21 AM
I turned down antialiasing and whatever the thing below it is from the max (x8 and x16 or something) to one setting down. Seemed to help quite a bit without making the game look any different

but while you're here do you know how to get the on screen FPS meter thing?

WiddlyScuds
07-02-2011, 11:06 AM
Yeah I was lagging pretty hard myself when things got crowded. I have a nvidia GTS 360M - 1GB

That's weird because I also own a GTS 360M and the game runs perfectly on my system.

ParadoxSalem
07-02-2011, 03:34 PM
but while you're here do you know how to get the on screen FPS meter thing?

http://lmgtfy.com/?q=show+FPS+%22killing+floor%22

Edit: Steam forums do not like ♥♥♥♥♥♥♥..

Edit: Crap in a hat! t i n y u r l

Brian92
07-02-2011, 04:03 PM
http://lmgtfy.com/?q=show+FPS+%22killing+floor%22

Edit: Steam forums do not like ♥♥♥♥♥♥♥..

Edit: Crap in a hat! t i n y u r l

so just type "stat fps" in the console I guess?

That's weird because I also own a GTS 360M and the game runs perfectly on my system.

processor/RAM?

WiddlyScuds
07-05-2011, 11:15 AM
processor/RAM?

i7 Q720
4 gigs of RAM

ParadoxSalem
07-05-2011, 03:09 PM
i7 Q720
4 gigs of RAM

I, too, have an i7. I think the CPU is the culprit, because no one with an i7 has this problem, and it doesn't get much better than an i7.

Drolfle
07-05-2011, 03:32 PM
Brian,

You can also use fraps. This can be set to show framerate for all of your games and can be used for other gaming needs.

http://www.fraps.com/download.php

Zynith
07-05-2011, 05:24 PM
Doesn't sound like an engine problem tbh :confused:
There's probably something wrong in your drivers or so.