PDA

View Full Version : No explosions or flames


realoader
04-19-2012, 06:47 PM
Every time I play and get the ending when you blow up the truck there is no explosion just it falling apart and same with flames around the level anyone else having the same problem?

Ninja2dan
04-25-2012, 10:15 PM
I'm having the same issue as well. Everything else appears to be running smoothly, but I'm not seeing explosion/flame effects. I can see the lighting effects that those flames are supposed to be giving off, but not the flames themselves or any explosions. I do see smoke/dust from certain blasts, but not the flaming portion.

My video drivers are up to date, so is everything else. This isn't a game-breaking problem, but it would be nice to see the graphics and visual effects as intended.

Darrknox
04-25-2012, 10:26 PM
It's probably a memory related issue, play the game at a lower setting.

Ninja2dan
04-26-2012, 06:35 AM
I've tried at various settings with no change, although I haven't tried it on the extreme ranges of min/max.

I don't think it's memory or hardware related, as I'm getting otherwise perfect performance on the settings I have tried. All other visual effects seem to be working, it's just flame/explosion blasts that are missing.

SEV2Community
04-26-2012, 07:55 AM
Hmmm, we're not sure what's happening here. Please contact our tech support e-mail at sev2_support@rebellion.co.uk

Ninja2dan
04-26-2012, 08:53 AM
Hmmm, we're not sure what's happening here. Please contact our tech support e-mail at sev2_support@rebellion.co.uk

I sent the email as requested, along with a screenshot of the problem and my DxDiag file.

I'll head back into the demo and continue tweaking my settings to see if anything changes.

Ninja2dan
04-29-2012, 02:27 PM
After watching a bunch of in-game video captures, it appears that there are others effects I'm not seeing either.

It appears that when I shoot people, I'm not seeing the blood spray that is showing in other videos. I see bone fragments, fingers, etc flying off but none of the actual "blood".

As mentioned before, I don't see explosion effects to include the "fireball", dust clouds, smoke, etc. This includes vehicle explosions, hand grenades, mines, tripwires, etc.

It's possible that there are other effects/layers missing, but if I can't see it in the first place, how am I supposed to know it's missing?


I have tried cranking the graphics all the way to max, all the way down to min, and everything in between. I've checked and unchecked all graphic options, basically an hour of tweaking settings with no apparent reaction.

Still no replies to the email I sent to tech, nor any posts/updates to this topic. I have also not seen any answers on the official forums. I'm hoping this can be resolved.


Lack of blood (http://steamcommunity.com/profiles/76561197978962421/screenshot/594717523614699964?tab=public)
Here too (http://steamcommunity.com/profiles/76561197978962421/screenshot/594717523614728279?tab=public)

No explosion (http://steamcommunity.com/profiles/76561197978962421/screenshot/594717282252056399?tab=public)

And with ground fires (http://steamcommunity.com/profiles/76561197978962421/screenshot/594717282252057665?tab=public), I see the light and it burns, but there is no actual flame visible. Quite annoying to be wounded by an invisible camp fire.