PDA

View Full Version : Trim commands too sensitive


Heimi77
06-22-2012, 03:14 AM
The trim functions are still to sensitive. 1 or more per click is way too much!! Should be 0.5 per click or even less.

For the elevator trim it is known issue since beta that it is too sensitive. But at least we can adjust it in the standard.xml to be more accurate.

but for the new aileron and rudder trim controls i cannot adjust them in the standard.xml to be less sensitive and more accurate. There are also 1 Steps.

Please adjust Trim to be more accurate.

RoboRay
06-22-2012, 05:42 AM
1/step is a bit coarse.

With elevator trim, at least we can make minute power adjustments to complete the trim, but those aren't an option with the aileron and rudder trims.

Well, I guess we could burn down one gas tank, rather than leaving the fuel selector on "Both." But that's rather time-consuming.

The new trims have basically no use, due to the coarseness of 1 steps. If you do get in a situation where you need a bit of roll or yaw trim, 1 will almost always be too much.

Heimi77
06-22-2012, 09:47 AM
Yes, thats what i said.
In Flight without modification the Elevator Trim is 3-4 per click.
adjusted the standard.xml to a value of 240.00000 to achieve like 0.4 per click. Could be less, but up to now it`s ok.
But the rudder and aileron trim i couldn`t adjust via standard.xml.

Best would 0.1 steps for all trim axes.