PDA

View Full Version : Can't make a server.


Computer5k
09-05-2005, 04:35 PM
Alright, I'm pretty new to Linux, so I have no clue if I messed up somewhere in the making of my server. I can't see the server show up on the steam list, and I can't add it by IP in favorites. I'm running fedora 4. I updaated the server files as shown in the stickied tutorial, then I installeed the mod i was going to run(The Specialists) to "hlserver\ts" and here's the terminal stuff.
[Jeff@Jeff-1 HLserver]$ ./hlds_run -game ts +map ts_lobby
Auto detecting CPU
Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
scandir failed:/home/Jeff/HLserver/./platform/SAVE
Protocol version 47
Exe version 1.1.2.0/Stdio (valve)
Exe build: 00:51:04 Aug 11 2005 (3213)
STEAM Auth Server
couldn't exec language.cfg
Server IP address 127.0.0.1:27015
scandir failed:/home/Jeff/HLserver/./platform/SAVE

Adding master server 69.28.151.178:27010
Adding master server 207.173.177.11:27010
Connection to Steam servers successful (SU).
VAC secure mode is activated.


It appears to be working, but won't show up :/

I also forwarded port 27015(udp)

Fx|Synthetic
09-05-2005, 10:08 PM
It's because your server is running on 127.0.0.1. You need to set it to a public ip address or a private one and forward ports. 127.0.0.1 wont even work if you are on a lan. It will only work if you are playing locally on that server.

demonhunter123
09-06-2005, 11:14 AM
./hlds_run -game ts +map ts_lobby

em thats a bit short

./hlds_run -game ts +map ts_lobby -port 27015 +ip XXXXXXXXXX

Computer5k
09-06-2005, 01:58 PM
I have a nwe problem now :/
[Jeff@Jeff-1 hlds_l]$ ./hlds_run -game ts +map ts_lobby +ip 24.208.52.135
Auto detecting CPU
Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
scandir failed:/home/Jeff/hlds_l/./platform/SAVE
Protocol version 47
Exe version 1.1.2.0/Stdio (valve)
Exe build: 00:51:04 Aug 11 2005 (3213)
STEAM Auth Server
couldn't exec language.cfg
WARNING: UDP_OpenSocket: port: 27015 bind: Cannot assign requested address
FATAL ERROR (shutting down): Couldn't allocate dedicated server IP port 27015.
Add "-debug" to the ./hlds_run command line to generate a debug.log to help with solving this problem
Tue Sep 6 16:13:51 CDT 2005: Server restart in 10 seconds
I have the port forwarded, will post a pic soon so someone can tell me where i'm going wrong :/


EDIT: Here http://img263.imageshack.us/img263/37/screenshot16gf.png