PDA

View Full Version : Align to grid?


Chwaga
11-23-2008, 08:24 AM
Hi, is there a way to align every vertex in every brush to the nearest gridpoint? A huge amount of my brushes somehow ended up a few pixels off the grid which is messing up my lighting and such (tiny little holes on the edges).

thanks ;)

Chwaga
11-23-2008, 08:40 AM
ah-ha! ctrl-shift-B! Nevermind!

o0OpsyphiO0o
11-23-2008, 01:37 PM
wicked! I've been looking for that one. Thanks :).

Karlos_Modder
11-24-2008, 01:06 AM
Omg i never even knew. Nice find..

Chwaga
11-24-2008, 07:39 AM
still though, I think it only snaps the brushes themselves, not the individual verts, which means you're still on your own if you scale.

W-
11-24-2008, 01:42 PM
Keep snap to grid on. Then you can vertex edit and have each vertex snap to a grid... but that just increases your chance to make an invalid face.
And looking at hammer, snap to grid seems to just be ctrl + B no shift needed.

Chwaga
11-24-2008, 02:11 PM
well, I was thinking for every object, so ctrl+shift+b does snap to grid per selected object, while ctrl+b does snap to grid for the selection.

W-
11-24-2008, 02:27 PM
Oh, Ok didn't check all of of the tools drop down, i see what the difference is. Thanks.