PDA

View Full Version : ARMA 2 failed to start (error code 51).


Pickletron
06-29-2009, 10:27 PM
I just finished downloading ARMA 2 from Steam but when I try to launch it I get a message saying "ARMA 2 failed to start (error code 51)." I've tried verifying game cache and updating my DirectX but nothing helps. I've also tried running the arma2.exe in the /steam/steamapps/common/arma 2 folder but that gives me an "Application load error 3:0000065432."

I've previously installed the demo and the demo works fine. Deleting the local content and re-downloading everything isn't an option as my Australian internet is incredibly slow and I don't have enough monthly download limit left for another ARMA2 download.

EDIT: Steam fixed itself, no more problem.

michalius
06-29-2009, 11:03 PM
I'm getting the same error, and I've re-downloaded it. Any ideas?

Dwarden
06-29-2009, 11:04 PM
please look at this thread
http://forums.bistudio.com/showpost.php?p=1332606&postcount=1

check if you got the arma2.rpt file there and post last like 50 lines of that file

Pickletron
06-29-2009, 11:13 PM
I have the .rpt file for the ARMA 2 Demo but I don't even have the full version folder in app data.

Dwarden
06-29-2009, 11:15 PM
ok let do this differently:

1. take part in STEAM client beta
STEAM UI> VIEW > SETTINGS > CHAnge > take part > exit steam client

2. now start STEAM as admin (run as admin) unless You 100% sure your account got administrator rights

3. then validate ARMA 2 cache

4. run ARMA 2

Pickletron
06-29-2009, 11:21 PM
Did all 4 steps and I still get the same error.

Dwarden
06-29-2009, 11:25 PM
ok what's Your OS ?

btw. demo works for You fine ?

Pickletron
06-29-2009, 11:37 PM
Running Windows 7 x64. Demo works perfectly.

Pickletron
06-30-2009, 12:43 AM
EDIT:
Steam fixed itself, everything is fine now! Thanks for the help and quick replies!

vardino
07-06-2010, 11:55 PM
i have the problem and i dont know whats happening ive ried all suggestions but nope nothing

vardino
07-07-2010, 12:44 AM
ive gone to program files/steam/steammaps/<username>/ and arma 2 isnt there

Dwarden
07-07-2010, 02:00 AM
ive gone to program files/steam/steammaps/<username>/ and arma 2 isnt there

it's in \STEAM\STEAMAPPS\COMMON\ARMA 2\

vardino
07-07-2010, 06:56 AM
thanks guys!!!

vardino
07-07-2010, 07:05 AM
i have noticed the moving of the gun is very smooth how can i change that so it like cod6 etc

Dwarden
07-07-2010, 07:44 AM
disable mouse smoothing in Options > Controls (slider to the left)

in arma2oa.cfg change
GPU_MaxFramesAhead=3;
to
GPU_MaxFramesAhead=1;