Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Grand Theft Auto series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2010, 06:51 PM   #1
SnIcKeRs_OwNs
 
Guest
Posts: n/a
Unhappy *HELP* GTA IV not working on Windows 7!!!

HELP

I have recently bought Grand Theft Auto IV for my computer. My computer is running windows 7 and i am recieving the error message "RNM20". It is telling me that i need Service Pack 1 for Windows Vista. But I have windows 7, there are no Service Packs for Windows 7.

I NEED ANSWERS!!!!!

Is there a certain install that i must download for this game to work on Windows 7? Do note that i downloaded this game through steam, not buying the game with the disk.

If I am unable to play this game in 24 hours i will cancel the charge on my credit card.

EDIT: I have tried all compatability modes... nothing works

Last edited by SnIcKeRs_OwNs: 03-16-2010 at 07:01 PM.
 
Reply With Quote
Old 03-16-2010, 06:57 PM   #2
BoroBurner
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 102
Posts: 147
There is a sticky thread: How To Get GTAIV Running at the top of the GTA forum. Your error is addressed there. Try running in a different compatibility mode.
BoroBurner is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 07:01 PM   #3
SnIcKeRs_OwNs
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by BoroBurner View Post
There is a sticky thread: How To Get GTAIV Running at the top of the GTA forum. Your error is addressed there. Try running in a different compatibility mode.
I have been there. Tried everything... Nothing works
  Reply With Quote
Old 03-16-2010, 07:17 PM   #4
trek554
 
Banned
Join Date: Feb 2005
Reputation: 636
Posts: 8,877
sorry I cant help with the problem as it runs fine for me in 7.

dont do a charge back though or you will lose your account.
trek554 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 07:43 PM   #5
SnIcKeRs_OwNs
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by trek554 View Post
sorry I cant help with the problem as it runs fine for me in 7.

dont do a charge back though or you will lose your account.
I dont care if i lose my account. i just want my money back
  Reply With Quote
Old 03-16-2010, 07:51 PM   #6
trek554
 
Banned
Join Date: Feb 2005
Reputation: 636
Posts: 8,877
Quote:
Originally Posted by SnIcKeRs_OwNs View Post
I dont care if i lose my account. i just want my money back
do you have other games in your account? if so then thats worth more than getting the money back for GTA 4. try to be patient because surely someone has had the same issue and can help.
trek554 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 07:00 PM   #7
blue_commet
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 14
Posts: 148
i have windows 7 and no problems here, so its probably a quick fix.
blue_commet is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 08:05 PM   #8
gameguy1589
 
Guest
Posts: n/a
I'm not sure if steam keeps it up to date but you can try manually patching it and see if that helps.
http://www.rockstargames.com/support...tch/index.html

Also, you shouldn't run it in any compatibility mode under Windows 7.

Edit: Just want to add that it works fine for me under Windows 7 64bit too

Last edited by gameguy1589: 03-17-2010 at 06:50 AM.
  Reply With Quote
Old 03-16-2010, 09:26 PM   #9
Arctic Ice
 
Arctic Ice's Avatar
 
Volunteer Moderator
Join Date: Apr 2006
Reputation: 1539
Posts: 5,927
System specifications would be useful:
  • Processor
  • Graphics
  • RAM
  • Operating System
Make sure your drivers are up to date:
  • Graphics
  • Sound
  • DirectX
  • Windows update

I realize it says to update your drivers in the other thread as well but I want to make sure you've done it.
Arctic Ice is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 01:42 AM   #10
ozgeek
 
 
 
Join Date: Jun 2006
Reputation: 252
Posts: 2,162
This is strange since I have GTA4 running fine on Win7 64bit without issues.
ozgeek is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:31 PM   #11
PwerLvlAmy
 
Banned
Join Date: Dec 2009
Reputation: 238
Posts: 1,368
If the game asking for a service pack of vista on seven loook more like you have a pirated copy of seven !


The gamr work perfect here !
PwerLvlAmy is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:38 PM   #12
gameguy1589
 
Guest
Posts: n/a
I see someone just posted about the same problem on the sticky thread, watch that too hopefully someone will have an answer.
  Reply With Quote
Old 03-19-2010, 08:23 AM   #13
Justin7
 
 
 
Join Date: Sep 2007
Reputation: 140
Posts: 1,996
I'm getting this error too, and it worked fine a few days ago. I'm also on Windows 7 64bit. I almost finished it too. But now I get this error.
Justin7 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Grand Theft Auto series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.