Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Quantum of Solace

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2010, 12:17 AM   #1
SpizyChicken
 
 
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 0
Posts: 13
Game will not Start - Please Help

Just purchased QS and it's not starting. I click on the PLAY GAME button as well as the short cut and nothing happens.

Can someone please tell me what I need to do???

I'm running XP PRO SP3

AMD 64X2 6000+ CPU
3GB RAM
NvIDIA 8800GTS 640mb Video card
500gb hd SPACE
SpizyChicken is offline  
Reply With Quote
Old 10-31-2010, 06:03 AM   #2
o'dium
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 17
Posts: 296
Same... Just got it, installed, checked data was ok, but nothing happens... Just stays on desktop.

If I find a solution, I'll post.
o'dium is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2010, 06:16 AM   #3
o'dium
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 17
Posts: 296
Ok, download these two files:

http://www.dll-files.com/dllindex/dl...shtml?d3dx9_37

http://www.dll-files.com/dllindex/dl...html?msidcrl40

And place them in your QoS Folder under steam. Mine was: ...Steam\steamapps\common\quantum of solace\

The game runs now... Bit daft you have to do that but hey ho...
o'dium is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2010, 08:46 PM   #4
TheLastMikey
 
Guest
Posts: n/a
Awesome, Thank you very much for the 2 missing files the game runs fine now.
  Reply With Quote
Old 11-10-2010, 04:08 PM   #5
cap10marvell
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 22
Smile Wow I can’t believe that really fixed it'

Wow I can’t believe that really fixed it'

The website to get the DLL Files from was a little tricky; as in having a lot of distracting places to click on' (sort of like tip toeing through a field full of land mines or maybe dog poops).

Just look around and carefully read and you will click on the right place to get the proper DLL File download.
cap10marvell is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 06:07 AM   #6
TheLastMikey
 
Guest
Posts: n/a
This should help.

http://www.dll-files.com/d3dx9_37.zip?0VKlVAcLfS

http://www.dll-files.com/msidcrl40.zip?0VKlVBdDgO

There I direct linked both files no more tip toeing around land mines as you put it
  Reply With Quote
Old 11-19-2010, 09:25 AM   #7
AlHudsonFX
 
Banned
Join Date: Aug 2010
Reputation: 11
Posts: 712
Links seems broken but this issue could be solved downloading the latest DirectX 9 files from Microsoft.

Some games from 2008/2009 were made to use DX 9 and some libraries are not present on Vista/W7 (they use DX 10 or 11).
AlHudsonFX is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 10:11 PM   #8
cap10marvell
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 22
The direct link timed out' I guess they want you to tip toe through land mines.

But still you can find and get the DLL files, but Microsoft must have found out it would fix the game so XP users could play it.

Looks like Microsoft broke the game again' Games for Windows Live Sucks!

I don't think I will buy anymore Games that need Games for Windows Live'
cap10marvell is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 12:55 AM   #9
MasterYoshidino
 
Join Date: May 2005
Reputation: 0
Posts: 206
You can also install it on Windows 7 and it will not need any of those DLL file "fixes" (placing older DX9 files in game directories). Ran it without any issues from autoupdate version of Win7 pro.
MasterYoshidino is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2011, 04:46 AM   #10
TheLastMikey
 
Guest
Posts: n/a
Well its not that hard, scroll down a bit there is a box that reads "free download" on the right hand side. click the link in that box you will then see a window come up and then you click the files name thats just below the pay pal link then it will ask you to save the file.

Now you don't have to hunt for it.

Edit: forgot to mention use the links that o'dium gave.

Didn't expect the links I put down directly to it to die over time.

Quote:
Originally Posted by cap10marvell View Post
I don't think I will buy anymore Games that need Games for Windows Live'
Windows Live isen't the problem first time I have had an issuie like this so I guess Steam are missing those 2 files or Treyarch messed up somewhere.

Last edited by TheLastMikey: 03-11-2011 at 04:51 AM.
  Reply With Quote
Old 03-30-2011, 08:35 AM   #11
ayster
 
Guest
Posts: n/a
FYI, I just purchased the game the other day and it runs fine from day one, I am on Windows 7 64bit. I did notice it runs a directx setup while 'installing' so maybe Steam have fixed the problem?
  Reply With Quote
Old 04-12-2011, 08:50 PM   #12
gia257
 
 
 
Join Date: May 2009
Reputation: 367
Posts: 900
maybe, or microsoft fixed their dll/security settings back
gia257 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 08:08 AM   #13
Fuzznut
 
Join Date: May 2011
Reputation: 0
Posts: 53
This problems seems to be for Windows XP only. It seems the newer OS's dont have this problem. I had the same problem with my XP setup and QoS.

This thread should be stickied.

Last edited by Fuzznut: 04-06-2012 at 08:11 AM.
Fuzznut is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Quantum of Solace


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 09:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.