Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > TimeShift

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-26-2010, 12:55 PM   #16
MentalGuy
 
Join Date: May 2009
Reputation: 167
Posts: 734
MP is dead.

Also, why won't you install it manually?
http://forums.steampowered.com/forum...d.php?t=931138

Like this.
MentalGuy is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2011, 07:14 PM   #17
Redboy
 
Join Date: Jul 2009
Reputation: 30
Posts: 1,574
So any update for 1.2 ?
Redboy is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 04:03 PM   #18
enemyofportal
 
Banned
Join Date: Apr 2011
Reputation: 60
Posts: 1,300
well, this game has a big problem. I tried to install patch 1.2 whatever. it didn't work. plus, certain chapter(?) after loading, it doesn't change to gaming screen. it isn't responsible. I have no problem with other games. every time when I open the game, video driver is not compatible message? well, I have AMD driver 11.3 version. why isn't it compatible? or is this ty game too old to support? I feel like wasting my $20. normally, I finished 95% of games I purchased. some games just turn me off like this game. that's why it's not 100% completion.
enemyofportal is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 05:59 PM   #19
mrblank
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 48
Posts: 243
It is compatible. Its just the game has broken detection for drivers.....

I might look into a community patch to fix that issue, as well as to bump it up to 1.2, since no one else cares.....
mrblank is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2011, 10:25 AM   #20
meimeiriver
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 280
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by mrblank View Post
It is compatible. Its just the game has broken detection for drivers.....

I might look into a community patch to fix that issue, as well as to bump it up to 1.2, since no one else cares.....
It's a little more complicated than broken driver detection. Rather, it's a shader/texture compatibility issue. I've been experimenting with RivaTuner, to try and enable different shader/textures modes (which, allegedly, should make it go). Unfortunenately, I haven't been able to get it to work so far.

The only known 'solution' is to downgrade to 169.x drivers; which no sane person would ever do at this point (I doubt my GTX 580 would even work with those obsolete drivers).
meimeiriver is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2011, 03:56 PM   #21
mrblank
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 48
Posts: 243
Strange, well the executable hack I made works for my GTX460, on latest drivers, so....

Last edited by mrblank: 08-14-2011 at 04:04 PM.
mrblank is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 01:12 AM   #22
meimeiriver
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 280
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by mrblank View Post
Strange, well the executable hack I made works for my GTX460, on latest drivers, so....
And what hack whould that be? Please, share.
meimeiriver is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 03:41 AM   #23
mrblank
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 48
Posts: 243
* Updating the needed patch archive files
* Updating the game executable to 1.2, from the original patcher and removing Securom.
* Bypassed the driver/shader checks via allowing the check to always pass, regardless of driver version/what the function for checking the video card returns.
mrblank is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 03:57 AM   #24
meimeiriver
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 280
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by mrblank View Post
* Updating the needed patch archive files
* Updating the game executable to 1.2, from the original patcher and removing Securom.
* Bypassed the driver/shader checks via allowing the check to always pass, regardless of driver version/what the function for checking the video card returns.
Pardon my daftness, but how do you bypass the driver/shader checks?? Is there a patch available I'm unaware of? I would *really* love to get this game to finally work.

At any rate, your help is much appreciated.
meimeiriver is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 04:52 AM   #25
mrblank
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 48
Posts: 243
By modifying the game executable in a debugger.
Course that means by reverse engineering it violates the EULA, but when developers ship unpatched/broken games on Steam...I think its fair game.

Back up your original TimeShift.exe first if anything goes wrong...

Last edited by mrblank: 08-15-2011 at 06:59 PM.
mrblank is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 10:43 PM   #26
meimeiriver
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 280
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by mrblank View Post
By modifying the game executable in a debugger.
Course that means by reverse engineering it violates the EULA, but when developers ship unpatched/broken games on Steam...I think its fair game.

Back up your original TimeShift.exe first if anything goes wrong...
Dude! I was just going to ask you whether you could maybe post the exe, as modifying the exe is a little out of my area of expertise. If this works, though, you'll be my new hero!

More at 11.
meimeiriver is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 02:23 PM   #27
meimeiriver
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 280
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by meimeiriver View Post
Dude! I was just going to ask you whether you could maybe post the exe, as modifying the exe is a little out of my area of expertise. If this works, though, you'll be my new hero!

More at 11.
Sadly, the new exe didn't solve the issue for me. Game bypasses the driver check, but soon thereafter crashes nonetheless loading shaders.

P.S. Seems steam version is at 1.3 actually. I installed the 1.2 patch manually nonetheless, but to no avail: game keeps crashing.
meimeiriver is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 04:20 PM   #28
mrblank
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 48
Posts: 243
Steam version is at 1.3?


Never knew that. That complicates things. Maybe I could try and make a loader so it doesnt interfere with the Steam protection.
mrblank is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 11:19 PM   #29
meimeiriver
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 280
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by mrblank View Post
Steam version is at 1.3?


Never knew that. That complicates things. Maybe I could try and make a loader so it doesnt interfere with the Steam protection.
Well, user.ini says 'version = 13'. And if you try and manually install patch 1.2, it will tell you a higher version is already installed (and then goes on to install it anyway, btw).

Thing of it is, though, I've never heard of a 1.3 patch; so it may not be real, and just be steam's artificial way of 'preventing' people from applying a manual patch.
meimeiriver is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2011, 04:18 AM   #30
mrblank
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 48
Posts: 243
yeh, could be.

either way, wouldnt hurt to check for sure if the game exe is 1.0....
mrblank is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > TimeShift


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 12:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.