Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Dwarfs!?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2011, 06:28 AM   #16
Haihaine
 
Power of Two
Join Date: Sep 2010
Reputation: 89
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by Xaix View Post
so I spent a few hours mucking around the ms website, cant find the 2008 version of vis studio c# and this xna 3.1 just wont install with the 2010 version, nor will the game run with 2010 and 4.0
It sounds like you're trying to install the entire framework? You only need to download the redist, which is much smaller and don't need to have any Visual Studio installed!

Here's a link: http://www.microsoft.com/download/en....aspx?id=15163
Haihaine is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 01:14 PM   #17
Xaix
 
Guest
Posts: n/a
brilliant, thanks
  Reply With Quote
Old 07-10-2011, 07:57 AM   #18
Kickbuty54
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 0
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Haihaine View Post
Haha, tell me about it...

Luckily, the 3.1 installer should be downloaded with the game!

<Steam Installdir>\Steamapps\common\Dwarfs\Depends\XNA\


It wouldn't let me open the game either. I went here and installed it again, and it then dwarves would open for me.
Kickbuty54 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 03:38 PM   #19
Genocidal
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 3
Posts: 5
I was having the same issue and none of the other fixes worked for me. Turns out there was some sort of conflict with AC3Filter. Uninstalled it and the game plays just fine. This is a less than optimal solution since I need AC3Filter to output other sound properly, but hopefully this will help you to patch the error.
Genocidal is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 08:28 AM   #20
PieceOfMind
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 428
Posts: 1,648
Quote:
Originally Posted by Haihaine View Post
It sounds like you're trying to install the entire framework? You only need to download the redist, which is much smaller and don't need to have any Visual Studio installed!

Here's a link: http://www.microsoft.com/download/en....aspx?id=15163
I was having the crash on launch problem as others were. Your solution worked. Thanks!
PieceOfMind is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 01:19 AM   #21
Raolan
 
Join Date: Jun 2011
Reputation: 0
Posts: 10
I've got Windows 7 (which has all .NET prior to 4 built in the system) with .NET 4 installed and I have XNA 3.1 and XNA 4 installed.

I get this error and cannot fix it. If I try installing a .NET 3.5 or earlier redist then I get errors relating to Windows 7 already having it in the system.

Already reinstalled XNA 3.1.
I'll try uninstalling 4.0, but if it's causing the problem then I'll probably just find another computer to play Dwarfs on as I need 4.0 for too much.
Raolan is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 04:49 AM   #22
Dudler
 
Power of Two
Join Date: May 2011
Reputation: 72
Posts: 287
you only need .net redist not visual studio. Serch for .net redist. And install it to be able to install xna 3.1 (you need at least .net 3.5)
Dudler is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 09:10 PM   #23
beebs9000
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Gebx View Post
I was having the same problems... clicked the link, downloaded XNA 3.1 and now its working just fine!

Thank you!
that fixed mine too!
beebs9000 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 03:23 PM   #24
carson930
 
 
 
Join Date: Jul 2012
Reputation: 0
Posts: 1
Angry Dwarfs!?

Hm, It's a shame, This game was amazing. Will it ever be fixed or did I just waste $9.99
carson930 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 07:29 PM   #25
Dudler
 
Power of Two
Join Date: May 2011
Reputation: 72
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by carson930 View Post
Hm, It's a shame, This game was amazing. Will it ever be fixed or did I just waste $9.99
will what be fixed? have you looked at the stickys at the top of the forums explaining how to solve issues?
Dudler is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 03:04 PM   #26
yngndrw
 
Join Date: Jan 2004
Reputation: 0
Posts: 110
Quote:
Originally Posted by Haihaine View Post
Luckily, the 3.1 installer should be downloaded with the game!

<Steam Installdir>\Steamapps\common\Dwarfs\Depends\XNA\
I just bought / downloaded the game and the Depends folder doesn't exist.

The install script tries to run:
%INSTALLDIR%\Depends\DotNet\dotNetFx35setup.exe /noreboot
msiexec.exe /quiet /i "%INSTALLDIR%\Depends\XNA\xnafx31_redist.msi"
%INSTALLDIR%\Depends\DirectX\DXSETUP.exe /silent

Obviously these will fail seems as the Depends directory doesn't exist, suggesting that there is a problem with the package you uploaded to Steam.

Hope this helps.
yngndrw is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 08:28 AM   #27
Schmutzi
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Woozie View Post
For some reason the XNA 3.1 download page is frozen and I can't even download the exe to install:

http://www.microsoft.com/downloads/e...1-98eb3e799ef2

I can access 4.0 and 2.0 but not 3.1. It's literally like the tech world is out to get me.

Download and install. It worked for me!
Schmutzi is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 04:05 PM   #28
Dudler
 
Power of Two
Join Date: May 2011
Reputation: 72
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by yngndrw View Post
I just bought / downloaded the game and the Depends folder doesn't exist.

The install script tries to run:
%INSTALLDIR%\Depends\DotNet\dotNetFx35setup.exe /noreboot
msiexec.exe /quiet /i "%INSTALLDIR%\Depends\XNA\xnafx31_redist.msi"
%INSTALLDIR%\Depends\DirectX\DXSETUP.exe /silent

Obviously these will fail seems as the Depends directory doesn't exist, suggesting that there is a problem with the package you uploaded to Steam.

Hope this helps.
yes ! this is becuse we just switched to anew updating system thanks for making us aware of this!
Dudler is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2012, 11:43 PM   #29
xzoltan
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 32
Posts: 344
Just wanted to chip in. I had the same problems, tried installing different things, didn't help. I did an old time fashioned restart of my computer, and that did the trick.

So, just before you start wasting hours of time and energy AND frustration into fixing this, thinking that games doesn't need restarts anymore, try this pro tip first
xzoltan is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 07:06 AM   #30
Mr_FJ
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 0
Posts: 117
I have verified both my net installation and my XNA installation, and nothing seems to be wrong :/ How can I see which exact versions I have installed?
Mr_FJ is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Dwarfs!?


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.