Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Alan Wake

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-28-2012, 05:37 PM   #16
HL2-4-Life
 
Join Date: Feb 2005
Reputation: 953
Posts: 7,254
Quote:
Originally Posted by gamingarena View Post
You must be joking?

Actually removing the card just to play one game are you serious?

What should we do now keep putting it back and taking it out every other day for every second game be serious!

They need to fix this ASAP software wise period.
Agree that this issue has to be fixed asap, but for now, in order to play the game w/o freezes/hard locks, I have removed one card as I am almost exclusively playing AW. I do play other games, and a single HD7970 handles most of them with ease.....especially @1200P. In EF mode, I may have to reduce ingame setting a little for some games but other than that, no problem at all. When I am done with AW, I will install my 2nd card, but for now, I can enjoy AW @6048x1200, 4xAA/16xAF, max everything else.
HL2-4-Life is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 01:52 AM   #17
LordJuanlo
 
 
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 29
Posts: 730
I can't remove one card, I'm playing Battlefield 3 every day and CrossFire is working great with this game. I need both cards for EyeFinity and ultra details on BF3.
LordJuanlo is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 04:20 AM   #18
HL2-4-Life
 
Join Date: Feb 2005
Reputation: 953
Posts: 7,254
Quote:
Originally Posted by LordJuanlo View Post
I can't remove one card, I'm playing Battlefield 3 every day and CrossFire is working great with this game. I need both cards for EyeFinity and ultra details on BF3.
Yeah, I can go with that, BF3 does indeed need the rendering prowess of two HD7970/7950 for smooth gameplay in EF mode. Nothing feels quite like playing the game @6048x1200, Ultra setting, 4x MSAA/16x AF and still get smooth framerate, eh?
HL2-4-Life is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 04:34 AM   #19
MarkusRMD
 
Remedy Games
Join Date: Feb 2012
Reputation: 227
Posts: 318
Heh, when I had the dual 7970 3x1 eyefinity setup up for testing I fired up BF3 too. I found I lost all my skills in the game - couldn't hit anything; the peripheral vision of Eyefinity made the game harder for me.

Naturally it'd just take time to get used to it and then it would get better and there'd be no turning back. IRNV+Tank+Eyefinity felt like a cheat
MarkusRMD is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 05:35 AM   #20
HL2-4-Life
 
Join Date: Feb 2005
Reputation: 953
Posts: 7,254
Quote:
Originally Posted by MarkusRMD View Post
IRNV+Tank+Eyefinity felt like a cheat
Shush now, don't go talkin' all crazy like that!
HL2-4-Life is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 03:16 PM   #21
Teiwaz
 
Join Date: Sep 2011
Reputation: 0
Posts: 9
Just wanted to throw my 2cents in this. I started a different thread some time ago about Alan Wake giving me a BSOD. Also having problems with JC2. So I read that if I upgraded to the pre-cert drivers it would help that issue out. Well that did not work.

To make a long story short I now hate AMD drivers BUT I was able to get Alan Wake to work and played for several hours last night. Soooooo nice.

Steps I took:

1)Uninstalled all .net files
2)Rebooted
3)Used dotnetfx cleanup tool
4)Rebooted
5)Uninstalled all AMD related software
6)Rebooted in safe mode and used Driver Sweeper
7)Rebooted
8)Installed and updated all .net files. I did 3, 3.5 and 4.0
9)Rebooted
10)Installed HD7970 RC driver (with Cat version 11.12)
11)Rebooted
12)Installed Cap 12.2_1
13)Rebooted
14)Enjoyed Alan Wake on my 7970 cfx 3x1 eyefinity setup.
Im sure there was some redundant rebooting thrown in there, but these drivers are the most frustrating thing I have ever used.

The game ran very smooth, no stuttering, nothing. The only slight issue would be the trees in the distance would flicker once in a great while. Temps good, both cards utilized.

I hope anyone having problems can take what worked for me and apply it to your issues.
Teiwaz is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 04:43 AM   #22
MarkusRMD
 
Remedy Games
Join Date: Feb 2012
Reputation: 227
Posts: 318
@Teiwaz great to hear you got it working... Wish it would be easier though.
MarkusRMD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 08:38 AM   #23
LordJuanlo
 
 
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 29
Posts: 730
Quote:
Originally Posted by Teiwaz View Post
Just wanted to throw my 2cents in this. I started a different thread some time ago about Alan Wake giving me a BSOD. Also having problems with JC2. So I read that if I upgraded to the pre-cert drivers it would help that issue out. Well that did not work.

To make a long story short I now hate AMD drivers BUT I was able to get Alan Wake to work and played for several hours last night. Soooooo nice.

Steps I took:

1)Uninstalled all .net files
2)Rebooted
3)Used dotnetfx cleanup tool
4)Rebooted
5)Uninstalled all AMD related software
6)Rebooted in safe mode and used Driver Sweeper
7)Rebooted
8)Installed and updated all .net files. I did 3, 3.5 and 4.0
9)Rebooted
10)Installed HD7970 RC driver (with Cat version 11.12)
11)Rebooted
12)Installed Cap 12.2_1
13)Rebooted
14)Enjoyed Alan Wake on my 7970 cfx 3x1 eyefinity setup.
Im sure there was some redundant rebooting thrown in there, but these drivers are the most frustrating thing I have ever used.

The game ran very smooth, no stuttering, nothing. The only slight issue would be the trees in the distance would flicker once in a great while. Temps good, both cards utilized.

I hope anyone having problems can take what worked for me and apply it to your issues.
Wow, glad it worked for you mate. Anyway AMD has already acknowledged the driver problem and they are working on a fix, so I prefer to wait instead of messing with my installation, because it's working perfectly with the rest of my games.

Now, back to Battlefield 3!!!
LordJuanlo is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 07:08 AM   #24
Teiwaz
 
Join Date: Sep 2011
Reputation: 0
Posts: 9
Thanks guy, it was indeed fun while it worked!

Unfortunately it has stopped working. Friday night I was playing, game just froze and I got a BSOD. Tried playing it again and I instantly crash when I get the game loaded.

Hopefully a fix comes out soon.
Teiwaz is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 06:33 AM   #25
LordJuanlo
 
 
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 29
Posts: 730
Good news, AMD has released a new driver that fixes the freezing with crossfired 79xx cards. They don't say it at the release notes but several people have confirmed that the issue has been fixed.
LordJuanlo is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 08:37 AM   #26
MarkusRMD
 
Remedy Games
Join Date: Feb 2012
Reputation: 227
Posts: 318
Lordjuanlo thanks for the link! I added it to our FAQ too.
MarkusRMD is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 11:27 AM   #27
LordJuanlo
 
 
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 29
Posts: 730
Always glad to help!
LordJuanlo is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Alan Wake


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 07:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.