Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Vessel

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-19-2012, 01:58 PM   #1
epmode
 
Join Date: May 2006
Reputation: 14
Posts: 519
New patch?

I see that the readme now talks about using VesselKeys.ini to alter the key configuration but the file doesn't exist anywhere on my computer.

Also: The x360ce pad emulator is still not working.

Was there a real patch or did Steam just hiccup or something? That readme file has a last modified date of March 19th so I figure I'm not going crazy!
epmode is offline  
Reply With Quote
Old 03-19-2012, 02:33 PM   #2
LochnarkAP
 
 
 
Join Date: Mar 2012
Reputation: 0
Posts: 76
Question

I have seen a new button on the pause menu but dont know what it is. Its called: "Cheat: Jump to a level" but i cant click on it. I dont know if that was added but could be.
LochnarkAP is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2012, 02:38 PM   #3
LochnarkAP
 
 
 
Join Date: Mar 2012
Reputation: 0
Posts: 76
Strange i can only see the: (Cheat: jump to level) button after i clicked on the options button and then press: Esc.
Is this a bug or something?
LochnarkAP is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2012, 04:18 PM   #4
DarthPsymon
 
Join Date: May 2004
Reputation: 134
Posts: 2,016
Some games seem to do that. Push out a patch with nothing in the steam news feed or a change log of anything.
With any luck the details will appear eventually, whether on steam, in a forum post, the stange loop blog, etc.

edit:
There we go, it was just a matter of time.
http://store.steampowered.com/news/7586/

Last edited by DarthPsymon: 03-21-2012 at 04:33 PM.
DarthPsymon is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 01:32 AM   #5
squall_leonhart
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 97
Posts: 541
Quote:
Originally Posted by epmode View Post
Also: The x360ce pad emulator is still not working.
the game creates the directx device after the xinput device which causes it to use directx on comon class devices

it has been my experience that any time you allow both controls to be supported without providing a ui to select between them, the directinput device will be favoured.
squall_leonhart is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 02:17 PM   #6
epmode
 
Join Date: May 2006
Reputation: 14
Posts: 519
I hope someone from the development team sees that!

Patch notes were posted:

Vessel v1.06
- Added a keyconfig option. Open 'keyconfig.ini' in the Vessel folder using a text editor to customize the keys.
- Fixed a problem with the ending not displaying the correct result (an important asset could go missing in certain circumstances)
- Removed some exploits for getting extra protoplasm
- Fixed a crash in the orchard level at the end of chapter 2 when loading a save game
- Fixed an exploit on the first orchard puzzle
- Added a missing wall allowing an exploit in factory chaser puzzle
- Altered a factory puzzle that was too easy if you got the chaser seed then backtracked.
- Fixed a wall you could fall through off a ladder in factory
- Fixed an elevator not working well if you recall from the top in factory
- Can no longer grab the big tree
- Can no longer grab seed jar bubbles out of the samplers
- Damage screen was showing at bad times
- Player emotes during intro now when door closes
- 'Finishing the Accelerator' journal entry now appears even if you don't go up and look at the chalkboard immediately.
- Fixed a crash in the factory when using seeds by the spinning fan puzzle



Even though the notes mention keyconfig.ini, I still can't find it anywhere. I've tried running the game with and without x360ce installed.

Last edited by epmode: 03-22-2012 at 01:48 PM.
epmode is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 06:30 PM   #7
Bull Dog
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 0
Posts: 5
I too am unable to find a keyconfig.ini file.
Bull Dog is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 03:59 PM   #8
DarthPsymon
 
Join Date: May 2004
Reputation: 134
Posts: 2,016
I saw another patch get applied tonight.
I'll wait 2 days for the change log to appear on the news page :P
DarthPsymon is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 05:06 PM   #9
Hardkorn
 
 
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 207
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by DarthPsymon View Post
I saw another patch get applied tonight.
I think that was the VesselKeys.ini, was previously not available.
Hardkorn is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 05:46 PM   #10
epmode
 
Join Date: May 2006
Reputation: 14
Posts: 519
Yeah, I now have VesselKeys.ini.

And from what I can tell, the file is only good for remapping stuff on a keyboard, not a controller.
epmode is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 11:14 AM   #11
johnk
 
Strange Loop Games
Join Date: Mar 2012
Reputation: 42
Posts: 130
Yep VesselKeys.ini will let you map keys, we're still working on the controls not working right on some gamepads and that will be in a future patch (need to start collecting controllers to test as many as we can).

The cheat codes were accidentally checked in by default, and I'm patching them right now, so get all your cheating in before the next patch...
johnk is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 07:43 PM   #12
squall_leonhart
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 97
Posts: 541
just for those who don't know already, vessel is now fully working with x360ce
squall_leonhart is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Vessel


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 12:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.