Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Cities In Motion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2012, 11:08 PM   #1
hamsu
 
Join Date: May 2011
Reputation: 0
Posts: 1
Won't start on mac

I have installed and played this game on my pc but now my pc is broken and got my older mac. Installed it on mac and when trying to launch the game it crashes.

System info:
Model: MacBook3,1, BootROM MB31.008E.B02, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2 GHz, 1 GB
Graphics: kHW_IntelGMA965Item, GMA X3100, spdisplays_builtin, 144 MB
Memory Module: global_name
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x88), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.91.22)
Bluetooth: Version 2.1.9f10, 2 service, 1 devices, 2 incoming serial ports
Network Service: AirPort, AirPort, en1
Serial ATA Device: ST980811AS, 74,53 GB
Parallel ATA Device: MATACD-RW CW-8221
USB Device: Built-in iSight, (null) mA
USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad, (null) mA
USB Device: IR Receiver, (null) mA
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, (null) mA
USB Device: USB Optical Mouse, (null) mA

Civilization 4 runs great on this why not this?
hamsu is offline  
Reply With Quote
Old 04-09-2012, 04:40 AM   #2
kb320e
 
Join Date: Feb 2011
Reputation: 6
Posts: 36
Video Card: NVIDIA GeForce 8800/ATI Radeon HD 3850 or higher (integrated video cards not supported), 512 MB RAM, OpenGL 3.0.
kb320e is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 08:32 AM   #3
unknowntitle
 
Join Date: Mar 2008
Reputation: 0
Posts: 2
I have the same problem, but the demo from citiesinmotion.com works fine.

MacBookPro4,1, Intel Core 2 Duo 2.6 GHz, 4GB RAM, SSD, NVIDIA GeForce 8600M GT 512, OSX Lion 10.7.3
unknowntitle is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 03:15 PM   #4
carpii
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 0
Posts: 4
Similar problem, except I did manage to play it for 15 minutes when I first bought it a couple of hours ago.
Then I quit, and now cannot launch it again

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac11,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.8 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 8 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: IM111.0034.B02
Gfx: ATI Radeon HD 4850

I even deleted it, then rebooted, and reinstalled from scratch

Lets just say Im getting pretty fed up spending money on Steam only for every thing I buy to have some sort of problem meaning its unusable.
As others have noted, Its not necessarily the app,

its Steam. Its a *^&£$% heap

Last edited by carpii: 04-20-2012 at 03:31 PM.
carpii is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 07:35 AM   #5
natbudin
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 1
Same here.


Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro7,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: MBP71.0039.B0E
Chipset Model: NVIDIA GeForce 320M
VRAM (Total): 256 MB

(I realize I'm not supposed to be able to run this with 256MB VRAM, but it worked fine on low settings until the latest Steam update.)
natbudin is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 10:47 AM   #6
unknowntitle
 
Join Date: Mar 2008
Reputation: 0
Posts: 2
The is what the log says at the moment I run CIM from Steam:

Quote:
22-04-12 19:40:24,815 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: Failed to create Service pipe
22-04-12 19:40:24,815 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: Failed to connect to Steam Service
22-04-12 19:40:24,815 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: Failed to load Steam Service
22-04-12 19:40:24,815 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: ServiceStart: failed to start
22-04-12 19:40:24,899 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: Game update: AppID 73010 "Cities in Motion", ProcID 7284, IP 0.0.0.0:0
22-04-12 19:40:25,274 com.apple.launchd.peruser.501: ([0x0-0x105105].com.ColossalOrder.CitiesInMotion[7284]) Exited with code: 254
22-04-12 19:40:25,355 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: saving roaming config store to 'sharedconfig.vdf'
22-04-12 19:40:25,355 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: roaming config store 2 saved successfully
22-04-12 19:40:27,166 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: Game removed: AppID 73010 "Cities in Motion", ProcID 7284
22-04-12 19:40:27,667 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: saving roaming config store to 'sharedconfig.vdf'
22-04-12 19:40:27,667 [0x0-0x102102].com.valvesoftware.steam: roaming config store 2 saved successfully
unknowntitle is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2012, 10:31 PM   #7
victor29
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 1
Same problem, click launch button and I get nothing more than the program icon popping up in the dock for a second.
victor29 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 08:28 AM   #8
jontxucillo
 
 
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 2
They just solved it, it was STEAM client last update that messed up things on the Mac.

It's a real pity that Valve and STEAM don't pay attention to Mac users... It's been more than two years and STEAM is the only application on my Mac with a horrible scroll, almost impossible to control...
jontxucillo is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 04:55 AM   #9
woodynightshade
 
Join Date: May 2012
Reputation: 0
Posts: 5
solution?

so what is the solution?

i just downloaded the steam client and game today, game is not launching. If you said it was because of a recent steam update is the fix to use an older client of steam?
woodynightshade is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Cities In Motion


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 10:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.