Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Hardware and Operating Systems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-13-2012, 06:13 PM   #1
xruiner89
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 416
Posts: 1,570
Windows 7 Service Pack 1 Installation Failing

Tried 3 times not and getting same error.

After downloading and installing the update, computer reboots and once it's back in windows i get the message saying the installation was not successful.

ERROR_PATH_NOT_FOUND 0x80070003.

I've tried disabling my anti-virus and it didn't help.
xruiner89 is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2012, 06:31 PM   #2
Silicon Vampire
 
Silicon Vampire's Avatar
 
Volunteer Moderator
Join Date: Sep 2003
Reputation: 3924
Posts: 17,602
Search google for that exact error...

__________________
Nothing to see here
Silicon Vampire is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 06:44 PM   #3
xruiner89
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 416
Posts: 1,570
Quote:
Originally Posted by Silicon Vampire View Post
Search google for that exact error...
Yeah i did this and all i could find was to turn off anti-virus and as i said, already tried it.
xruiner89 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 07:07 PM   #4
Qixky
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 8
Posts: 131
Maybe not related, but do you have another boot loader like grub ? I had the SP1 refusing to install if windows would be launched via grub installed on another disk.

I avoid installing two o.s. on the same disk so a simple solution was to boot directly to windows via F8 (Asus board) and selecting the right windows disk. Strange but it worked.

Last edited by Qixky: 04-13-2012 at 07:13 PM.
Qixky is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 07:15 PM   #5
xruiner89
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 416
Posts: 1,570
Quote:
Originally Posted by Qixky View Post
Maybe not related, but do you have another boot loader like grub ? I had the SP1 refusing to install if windows would be launched via grub installed on another disk.

I avoid installing two o.s. on the same disk so a simple solution was to boot directly to windows via F8 (Asus board) and selecting the right windows disk. Strange but it worked.
Nope nothing like that it's odd, all other windows updates have installed successfully.
xruiner89 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 10:53 PM   #6
Bad_Motha
 
Banned
Join Date: Sep 2008
Reputation: 3208
Posts: 13,394
Just download it separately and install, problem solved.
http://www.microsoft.com/download/en...s.aspx?id=5842

You either want:
64bit OS: windows6.1-KB976932-X64.exe 903.2 MB
32bit OS: windows6.1-KB976932-X86.exe 537.8 MB
Bad_Motha is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 05:41 AM   #7
xruiner89
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 416
Posts: 1,570
Quote:
Originally Posted by Bad_Motha View Post
Just download it separately and install, problem solved.
http://www.microsoft.com/download/en...s.aspx?id=5842

You either want:
64bit OS: windows6.1-KB976932-X64.exe 903.2 MB
32bit OS: windows6.1-KB976932-X86.exe 537.8 MB
Still failing with this method too.
xruiner89 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 06:33 AM   #8
GTX2GvO
 
 
 
Join Date: Jul 2011
Reputation: 482
Posts: 861
On this page someone mentioned running MS Update as Admin.

Quote:
Originally Posted by sanegray
I don't know if this will fix everyone's problem, but I solved this error by selecting "run Microft Update as Administrator". It seems that, even though my user is an administrator account, some of the system files were hidden to my account and coudn't be changed during the update process.
Maybe that could help?
GTX2GvO is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 06:34 AM   #9
A-spase
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 56
Posts: 500
check history maybe it already there
A-spase is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Hardware and Operating Systems


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.