Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Gothic series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-22-2011, 09:21 PM   #1
jiminator
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 389
Posts: 3,392
Gothic 3 recommended patches

Gothic 3 patch process is as follows (newer mods may be available on the same sites, but these are what worked for me):

community patch 1.74 first
http://www.worldofgothic.com/dl/?go=dlfile&fileid=166

quest patch 4.2 second
http://www.worldofgothic.de/dl/download_433.htm

Content Mod 2.2 last
http://www.worldofgothic.com/dl/?go=dlfile&fileid=177

quest patch requires the community patch, content mod requires the quest patch
not sure where all the high res textures live, they all add tons of armors and suits
jiminator is offline  
Reply With Quote
Old 03-22-2011, 11:31 PM   #2
Silva79
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 25
Posts: 285
Quest Patch seems to be German is there any English version ?

What the Content Mod 2.2 adds to the game ?
Silva79 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2011, 06:27 AM   #3
jiminator
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 389
Posts: 3,392
The download link will show the change list. It all comes out english, maybe the content mod updates the quest patch to english, not sure. There is a bit of spoken german during the initial cutscene but all other dialogue and text is english.
jiminator is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 07:25 PM   #4
Silva79
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 25
Posts: 285
Looks like everything works perfectly.

I'm just curious now, should i start a new game?do i miss anything important if i continue my save game(lvl 36 atm).

I don't really mind if i have to but so far all this addons work perfectly.
Silva79 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 09:10 PM   #5
jiminator
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 389
Posts: 3,392
I can't really say, but I think some of the things have to be started from scratch in order to be applied. I'd save your game and restart with alternate balancing as an experiment. Don't like it, go back. From what I recall previous (non community) patches screwed up armor class or some such.
jiminator is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 11:53 PM   #6
Silva79
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 25
Posts: 285
Well i was playing with just the 1.74 cm and with the AB turn on , i will start a new game and see but backing up my old save first
Silva79 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 04:12 AM   #7
X4rdas
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 25
Posts: 204
Makes the game access 4 gb ram instead of 2 gb. (Cause it's a 32 bit application)
http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
X4rdas is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 10:01 AM   #8
Synchro!
 
 
 
Join Date: Feb 2011
Reputation: 12
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by X4rdas View Post
Makes the game access 4 gb ram instead of 2 gb. (Cause it's a 32 bit application)
http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
What a nifty tool! Does it run well with VAC related games? I guess not. :/
Synchro! is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2011, 12:20 PM   #9
Silva79
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 25
Posts: 285
I thought I bump this,this are good mods/CMP for those who wanna play G3
Silva79 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2011, 05:28 AM   #10
ZeroZen
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 0
Posts: 5
Just wanted to ask if the Quest patch 4.2 is in english after using the Content mod 2.2
ZeroZen is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 05:33 AM   #11
jiminator
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 389
Posts: 3,392
yes. there is some spoken german during the first/only cutscene, the rest is english.
jiminator is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2012, 12:52 AM   #12
manny_gt
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 39
Posts: 718
Hello,
my game version is Italian (only subtitles).

Applying these patch will change subtitles?

Thank you!

*update* I've found localized files

just a question: the quest pack 4.2 is a standalone new adventure for Gothic 3?

I'm at 15 minutes of gameplay. It is a good idea to install Quest Pack 4.2 after playing normal Gothic 3?

Last edited by manny_gt: 01-04-2012 at 01:01 AM.
manny_gt is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 12:16 PM   #13
soviet_sharkey
 
 
 
Banned
Join Date: Jan 2011
Reputation: 65
Posts: 1,641
What does Quest Pack do?
soviet_sharkey is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2012, 05:46 AM   #14
lordwouter7
 
Join Date: Feb 2012
Reputation: 0
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by soviet_sharkey View Post
What does Quest Pack do?
It adds/fixes some neat quests
lordwouter7 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 05:46 AM   #15
D3rk01
 
 
 
Join Date: Mar 2012
Reputation: 32
Posts: 267
Just wanted to bump this up for those who might have purchased the game in this weeks sale.

The game is VERY enjoyable with all of these patches.

I have some stuttering in the game, but otherwise it runs flawlessly and looks beautiful!
D3rk01 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Gothic series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.