Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Garry's Mod

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2012, 11:30 AM   #1
Rob3rtox
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 13
GMOD problem

This is the error that shows up after opening it. It shows up the loading bar and the background then this:

http://imageshack.us/photo/my-images/576/errorsu.jpg/

Anyone has an idea on how to fix that?
Rob3rtox is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:58 AM   #2
Zekiran
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 5209
Posts: 22,329
Are you happening to use a pirated copy of garry's mod? Because that's the error you will get.
Zekiran is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 12:15 PM   #3
Rob3rtox
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Zekiran View Post
Are you happening to use a pirated copy of garry's mod? Because that's the error you will get.
Nope, I own it, and I opened it about 2 months ago to play with a friend and everything worked fine. It seems like that the last update damaged everything. Also i already tryed to reinstall/ restart steam. I'll try rebooting the PC soon.
Rob3rtox is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 12:26 PM   #4
Zekiran
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 5209
Posts: 22,329
Also while you're checking the programs, right-click all your valid Source games that are used within Gmod, verify their game caches and defrag if needed. THEN reboot / restart Steam.

It might just be the last update really borked things and hasn't been fixed yet.
Zekiran is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 04:44 AM   #5
Rob3rtox
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Tryed rebooting and checking the cache of all source games. I even tryed defragging them but nothing has changed. May I try to reinstall steam?
Rob3rtox is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 02:15 PM   #6
Antlions
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 0
Posts: 80
Same problem with me, garry updated mac people and broke windows as well.
Antlions is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 02:31 PM   #7
jordguitar
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 104
Verify the game files and if push comes to shove, delete the local game content and redownload the game.

There is no widespread windows problem so it is most likely something on your end. The mac bug is fixed.

Last edited by jordguitar: 04-26-2012 at 02:36 PM.
jordguitar is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 02:41 PM   #8
Antlions
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 0
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by jordguitar View Post
Verify the game files and if push comes to shove, delete the local game content and redownload the game.

There is no widespread windows problem so it is most likely something on your end. The mac bug is fixed.
it is an engine error! It has nothing to do with the client! It is source engine. Source engine is broken on gmod. Valve has to fix ! I hope they fix it soon!
Antlions is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 02:59 PM   #9
Zekiran
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 5209
Posts: 22,329
VALVE does not own or control Gmod. GARRY owns it and is the ONLY ONE who does anything to it or about it.

Want more, go to facepunch. That's pretty much it.
Zekiran is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:20 PM   #10
jordguitar
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 104
Quote:
Originally Posted by Antlions View Post
it is an engine error! It has nothing to do with the client! It is source engine. Source engine is broken on gmod. Valve has to fix ! I hope they fix it soon!
SPOILERS:

There is no problem with gmod on windows. If you are having problems you need to do a clean install. If it was a engine error, then EVERYONE would be having the EXACT SAME PROBLEM. Valve breaks gmod with engine updates. They do not fix gmod. Garry does and he is most likely asleep right now.
jordguitar is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 06:21 PM   #11
Antlions
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 0
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by jordguitar View Post
SPOILERS:

There is no problem with gmod on windows. If you are having problems you need to do a clean install. If it was a engine error, then EVERYONE would be having the EXACT SAME PROBLEM. Valve breaks gmod with engine updates. They do not fix gmod. Garry does and he is most likely asleep right now.
It says Engine Error. We cant do anything about source engine, it is valve/garrys fault. It hasn't fixed after 3 days.
Antlions is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 12:36 AM   #12
jordguitar
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 104
Quote:
Originally Posted by Antlions View Post
It says Engine Error. We cant do anything about source engine, it is valve/garrys fault. It hasn't fixed after 3 days.
It is not a engine problem at all. Read what I said before. Restart steam, verify game files.
jordguitar is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 03:16 PM   #13
Antlions
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 0
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by jordguitar View Post
It is not a engine problem at all. Read what I said before. Restart steam, verify game files.
Those dont work either, i tried many times. restarting steam wont fix an engine error. It is an offical hl2.exe pop-up saying Engine Error
Antlions is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 04:56 PM   #14
jordguitar
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 104
Quote:
Originally Posted by Antlions View Post
Those dont work either, i tried many times. restarting steam wont fix an engine error. It is an offical hl2.exe pop-up saying Engine Error
Go to facepunch and post there because that is the only other way your going to fix it.
jordguitar is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 11:57 AM   #15
naska25
 
 
 
Join Date: Jul 2012
Reputation: 0
Posts: 2
Possible Fix For New Gmod Error: Steam App Is Null

I may have a fix for those of you using an antivirus program called "Avast".
1. Try to remember before Gmod was broken if an Avast Virus Alert popped up.
2. Go to your Virus Chest and look for a file called "vstdlib_s.dll".
3. If you found it, turn off your file shield* and restore the file.
4. Open Gmod.
* A note regarding the file shield, it HAS to be off while you play Gmod or it WILL be moved to the chest again. I dont know if Avast fixed it in a Virus Definitions update yet, but I did report it as a false positive so they MIGHT fix it soon.
Remember, this MIGHT not work for you, but it worked for me.
naska25 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Garry's Mod


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.