Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > H - L > L.A. Noire

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2012, 03:24 AM   #1
Scout1
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 3
Posts: 28
Another "Launcher no launching" thread

Yep, that's right. This is a widely reported issue (thanks for bad ports rockstar!), and nothing I've tried has fixed it for me. This includes the official rockstar support page.

For those unfamiliar: The launcher launches fine. I press launch. The launcher disappears. LANoire.exe sticks around for a minute in processes. Nothing happens.
Scout1 is offline  
Reply With Quote
Old 04-15-2012, 08:13 AM   #2
doomgamer93
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 32
Posts: 26
Try uninstalling Adobe Acrobat - oddly it fixed that problem for me!
doomgamer93 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 10:59 AM   #3
Scout1
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 3
Posts: 28
That actually ing worked (kind of)

Why the would that ever conflict, rockstar




Okay, that aside. It actually gave me an error this time.


http://i.imgur.com/Xr6Ra.png

That's okay, though! I mean, sure, sure, rockstar social club was working, and still working, just fine when I launched GTA4. That doesn't matter, because I just reinstalled it, and it does work now. As in the, the game works. Thank you very much for your assistance.




What the rockstar
Scout1 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 06:19 AM   #4
Rhyzak
 
 
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 39
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by doomgamer93 View Post
Try uninstalling Adobe Acrobat - oddly it fixed that problem for me!
That is a joke right? why in the hell would a program that has nothing to do with.... anything be the problem to launching?
Rhyzak is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 07:42 PM   #5
Dude902
 
 
 
Join Date: Dec 2007
Reputation: 18
Posts: 222
Quote:
Originally Posted by doomgamer93 View Post
Try uninstalling Adobe Acrobat - oddly it fixed that problem for me!
Before I try uninstalling, do you mean Acrobat Reader? I'm trying to solve the same problem. Oddly enough the game was working a few times before the problem occurred on my PC.
Dude902 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 09:28 PM   #6
doomgamer93
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 32
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by Rhyzak View Post
That is a joke right? why in the hell would a program that has nothing to do with.... anything be the problem to launching?
Nope - it worked for me, as well as for the OP.

Quote:
Originally Posted by Dude902 View Post
Before I try uninstalling, do you mean Acrobat Reader? I'm trying to solve the same problem. Oddly enough the game was working a few times before the problem occurred on my PC.
In my case, I had the full Adobe Acrobat suite installed. My guess would be that uninstalling Acrobat Reader would fix the problem as well. Good luck!
doomgamer93 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 10:58 PM   #7
Dude902
 
 
 
Join Date: Dec 2007
Reputation: 18
Posts: 222
Uninstalling Adobe Reader didn't work for me.

The good news was I renamed LANoire.exe to LANoire2.exe and tried running it and the game launched. I believe one of my security programs is causing a conflict.

Last edited by Dude902: 04-19-2012 at 11:06 PM.
Dude902 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 11:29 PM   #8
Bad_Motha
 
Banned
Join Date: Sep 2008
Reputation: 3208
Posts: 13,394
What anti-virus (or other security software) do you have installed?
If it's Avast, setup it's options to always ASK before running a program in "Sandbox Mode". This is a known issue with some games. You can however add a game .exe (or other app) to the trusted listing so Avast never asks or tries to run that app under sandbox mode again.

TBO it's best to just temp disable or pause your AV protection so it doesn't get in the way. Long as the program you're running is known to be safe. Then re-enable AV protection once you exit your game.
Bad_Motha is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 11:51 PM   #9
Dude902
 
 
 
Join Date: Dec 2007
Reputation: 18
Posts: 222
I found out what my problem was. It was the Nvidia Optimus issue on this page of Rockstar's site. It was "fixed" because when I changed the name there was no longer an optimus profile for the exe.

On a side note, there actually was a minor problem with a security program. Ad-Aware thought "social club v1.0.6.1 to v1.0.6.6 updater.exe" was a trojan.
Dude902 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 03:03 AM   #10
Bad_Motha
 
Banned
Join Date: Sep 2008
Reputation: 3208
Posts: 13,394
Quote:
Originally Posted by Dude902 View Post
I found out what my problem was.
So u got it all working now?

Good info BTW, hopefully others will see this info and learn from it.
Bad_Motha is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 12:52 PM   #11
Larry1212
 
 
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 2620
Posts: 3,597
I was alarmed to see Ad-Aware detect "a serious threat." Only when I rebooted did I see it was deleting RockStar Social Club. Googled it and came across this. Put my mind at ease.

Cheers!
Larry1212 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 11:12 AM   #12
doomgamer93
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 32
Posts: 26
Bumping this thread in the hope that it will help fix someone's LA Noire in light of this week's sale.
doomgamer93 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2012, 03:04 AM   #13
Scout1
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 3
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by doomgamer93 View Post
Bumping this thread in the hope that it will help fix someone's LA Noire in light of this week's sale.
Not a bad plan. I'm actually back here because someone refused to believe that LA Noire would conflict with Adobe software.


I mean, it's a pretty fun game and I definitely got my money's worth (sans technical frustration), but what the rockstar it's a horrible port.
Scout1 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > H - L > L.A. Noire


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.