Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2012, 09:40 AM   #1
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
Creating a server within the game

Hey. I'm trying to create a server using the create a server button that lies on the browse servers button. I just wanted a server for me and my friends to play on but for some reason it gets stuck at retrieving game data. Any help?

Thanks in advance.
iceycold is offline  
Reply With Quote
Old 07-12-2012, 12:02 PM   #2
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
Bump, sheesh these forums go fast.
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 01:39 PM   #3
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
Bumpp
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 01:49 PM   #4
ghostapplejuice
 
 
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 13
Posts: 151
I dont know how to fix your problem, except the create server button only allows you to make a LAN server, meaning that only people in your own house (on your network) can play on your server, so even if you get past that problem you have, then you'd better hope that your friends have laptops and can come to your place.
ghostapplejuice is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 10:57 PM   #5
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
Oooh I see, thanks that rules out the whole thing lol. I wanted friends in their own houses to connect to a private lobby, is that hard to setup or a guide you can give me to view?
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 11:12 PM   #6
ShellM591
 
 
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 923
Posts: 1,140
Quote:
Originally Posted by iceycold View Post
Oooh I see, thanks that rules out the whole thing lol. I wanted friends in their own houses to connect to a private lobby, is that hard to setup or a guide you can give me to view?
sv_lan 0
sv_password <yourpassword>
map <whatever map you want to play>

Get your friends to enter:
connect <yourip>; password <yourpassword>

Oh, and if you're on a router, make sure your ports are forewarded.
ShellM591 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 11:21 PM   #7
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
Ehh, where do I enter this info? O_o.
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 11:21 PM   #8
ShellM591
 
 
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 923
Posts: 1,140
Quote:
Originally Posted by iceycold View Post
Ehh, where do I enter this info? O_o.
In the console. (~ key)
ShellM591 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 12:30 AM   #9
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
And that server shows up on the server list?
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 01:30 AM   #10
stephy
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 15
Posts: 321
Yes, just make sure the ports are forwarded and the server is lan 0. Should show up in a minute or less, thats how long mine takes.
stephy is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 04:50 PM   #11
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
How do I then close the server?

I used the ~ console key but it doesn't work. I'm in the main menu.

edit: Okay I figured it out and used those commands in the console, now I add the server and put my ip but no servers show up/nothing shows up that I can connect to.

Last edited by iceycold: 07-13-2012 at 05:33 PM.
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 05:49 PM   #12
eco3576
 
Join Date: Feb 2008
Reputation: 116
Posts: 697
Quote:
Originally Posted by iceycold View Post
How do I then close the server?

I used the ~ console key but it doesn't work. I'm in the main menu.

edit: Okay I figured it out and used those commands in the console, now I add the server and put my ip but no servers show up/nothing shows up that I can connect to.
Actually, what worked for me was when I was on the map, I would type sv_lan 0;sv_password passwordnamehere;changelevel cp_dustbowl

Replace cp_dustbowl with the map that you are currently on.
eco3576 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 07:28 PM   #13
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
I can't even get in the map though. I do the commands and went to whatsmyip.org and added a server to my favorites with that IP but it doesn't show up in my favorites list.
iceycold is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 09:26 PM   #14
stephy
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 15
Posts: 321
According to http://portforward.com you need these open in firewalls/router.

- 3478-4380,27000-27050

That site will help you with picture guides on how to even forward them for the game/router, just need to browse for it. Also you need an ip and port, not just ip for connecting to servers.

- You say your having trouble getting in the map? But you should already be in it.. Do this stuff in this order.

- port forwarding
- in tf2's console sv_lan 0
- map ctf_2fort
- you should now be inside your server

- when you randomly search for servers, it should be the very first/top one to show up.. just make sure you sort via ping and give it a minute *but its pretty quick on getting it listed*
stephy is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 09:44 PM   #15
iceycold
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 119
I figured out getting into my server. I have the IP for the server, but not the port.

My friends are using this in the console to connect to it:

Get your friends to enter:
connect <yourip>; password <yourpassword>

They are getting failed after 4 re-tries error.
iceycold is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 01:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.