Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2 > New Users / Training

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2012, 06:45 PM   #1
Sync.
 
 
 
Join Date: Sep 2012
Reputation: 9
Posts: 262
Arrow What do these console commands mean?

Code:
cl_cmdrate 66
cl_interp 0
cl_interp_ratio 1
cl_lagcompensation 1
cl_pred_optimize 2
cl_smooth 0
cl_smoothtime 0.01
cl_updaterate 66
rate 60000
 
//Extras
fps_max 0
I've seen these somewhere but what do these mean?
And when to use it?
Sync. is offline  
Reply With Quote
Old 12-12-2012, 05:27 AM   #2
Sync.
 
 
 
Join Date: Sep 2012
Reputation: 9
Posts: 262
Help pls?
Sync. is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 09:28 AM   #3
krautwurst no3
 
Join Date: Sep 2010
Reputation: 477
Posts: 1,661
These are net settings. Entire guides have been written to tweaking them, but the general rule is: "If it isn't broke, don't fix it." They look identical to what chris' highframes config calls "Good Connection", so it should be alright.

Fps_max is an FPS cap you can set to keep your maximum FPS at a stable amount. 0 makes it uncapped. Again, if your game runs just fine without it, you don't need to care about it.
krautwurst no3 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 09:36 AM   #4
Sync.
 
 
 
Join Date: Sep 2012
Reputation: 9
Posts: 262
Quote:
Originally Posted by krautwurst no3 View Post
These are net settings. Entire guides have been written to tweaking them, but the general rule is: "If it isn't broke, don't fix it." They look identical to what chris' highframes config calls "Good Connection", so it should be alright.

Fps_max is an FPS cap you can set to keep your maximum FPS at a stable amount. 0 makes it uncapped. Again, if your game runs just fine without it, you don't need to care about it.
Will these commands be able to fix this issue?
Sync. is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 10:03 AM   #5
krautwurst no3
 
Join Date: Sep 2010
Reputation: 477
Posts: 1,661
Not sure. This kind of issue sounds more like an FPS issue to me, actually. Can you enable net_graph 1 (shows your fps, ping, and a couple of other connection related things) and report how it behaves when the lag happens?
Also, can you post your specs?
krautwurst no3 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 04:23 AM   #6
Sync.
 
 
 
Join Date: Sep 2012
Reputation: 9
Posts: 262
Quote:
Originally Posted by krautwurst no3 View Post
Not sure. This kind of issue sounds more like an FPS issue to me, actually. Can you enable net_graph 1 (shows your fps, ping, and a couple of other connection related things) and report how it behaves when the lag happens?
Also, can you post your specs?
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=111212369
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=113068913
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=113068924

Notice the sudden peak change in the graph.

Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz
GPU: AMD Radeon HD 6450

Any idea?
Sync. is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2 > New Users / Training


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 07:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.