Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2 > New Users / Training

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2013, 06:36 PM   #1
delta77thegreat
 
 
 
Join Date: Dec 2012
Reputation: 3
Posts: 170
Play Own Music While Playing TF2

Like how you can do on an ipod/iphone/ipad while playing another game.

Any way to do this in TF2?

I was thinking use itunes in the background and turn TF2's music off.
delta77thegreat is offline  
Reply With Quote
Old 02-20-2013, 11:50 PM   #2
isildur4
 
 
 
Join Date: Jan 2012
Reputation: 1040
Posts: 9,321
im sorry but you needed to make a thread for this?
computers by default dont just play sound for the active app.
press play on itunes(though id really recommend you use something less bloated while playing, like winamp or decibel)
switch to tf2
tf2 has audio options and volume sliders.
isildur4 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 12:46 AM   #3
Vimescarrot
 
 
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 235
Posts: 2,263
Or you can join a server with a radio, though that's not your "own" music.
Vimescarrot is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 01:22 AM   #4
Angon
 
 
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 1350
Posts: 5,917
I use foobar2000 for this. Full-featured without being bloated and, critically for listening while playing TF2, global hotkeys for any function you want.

Use Windows' built in volume mixer to get the right balance between TF2 and whichever music player you choose, and you're done.
Angon is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 02:39 AM   #5
R
 
 
 
Join Date: Sep 2005
Reputation: 912
Posts: 6,748
Ctrl+[arrow keys] bound to next/previous track and volume up/down.
Ctrl+END is pause/play

in tf2 console, type

volume [decimal value]

I used to use foobar, now I use winamp. Doesn't matter what media player you use, just make sure it has global hotkey support.
R is online now   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 02:42 AM   #6
serpentine
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 193
Posts: 1,275
Use the steam web browser and go to playlist.com? That's what I do. That or use the radio plugin on servers.
serpentine is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 07:32 PM   #7
Stat_Bot
 
 
 
Join Date: Mar 2012
Reputation: 539
Posts: 3,003
What... either I'm incredibly stupid, my computer is incredibly smart, or this is very easily solved by just playing music at the same time as playing TF2 and adjusting your volume...
Stat_Bot is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2013, 05:34 PM   #8
Dattix
 
 
 
Join Date: Jul 2012
Reputation: 42
Posts: 527
TF2 doesn't have much in the way of background music.

I just have YouTube playing in the background while playing.
Dattix is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2013, 05:49 PM   #9
TendaMonsta
 
 
 
Join Date: Jun 2012
Reputation: 1414
Posts: 6,940
Start up TF2...Alt + tab to desktop, click on XMplay (or whatever multimedia player you use), find TF2 music playlist, jump back into the game.
TendaMonsta is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 09:51 AM   #10
delta77thegreat
 
 
 
Join Date: Dec 2012
Reputation: 3
Posts: 170
Ok so iTunes should be good?

I really don't want to reimport all of my music into another app unless there is an "import iTunes library" option in those alternative apps.
delta77thegreat is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 10:01 AM   #11
<Witty name>
 
 
 
Join Date: Dec 2009
Reputation: 1854
Posts: 8,459
I just use Songbird and control it with the extra buttons on my mouse.

You want to use something that's lightweight. I'm not sure how good iTunes is in that regard.
<Witty name> is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 05:01 PM   #12
delta77thegreat
 
 
 
Join Date: Dec 2012
Reputation: 3
Posts: 170
i only have a 3 button mouse so that may be a problem for using songbird.
delta77thegreat is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 05:19 PM   #13
joe_of_bree
 
 
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 798
Posts: 3,296
Just use Youtube or iTunes.
joe_of_bree is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 07:28 PM   #14
Timerlane
 
 
 
Join Date: Oct 2012
Reputation: 394
Posts: 1,105
You can just copy MP3s to the 'sound' folder in your TF2 directory, then type 'play yourmusicnamehere.mp3' into console. It's kind of primitive for that purpose, but it works.
Timerlane is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2013, 11:01 PM   #15
MISSINGNO
 
 
 
Join Date: Apr 2008
Reputation: 1096
Posts: 2,089
Quote:
Originally Posted by Angon View Post
I use foobar2000 for this. Full-featured without being bloated and, critically for listening while playing TF2, global hotkeys for any function you want.

Use Windows' built in volume mixer to get the right balance between TF2 and whichever music player you choose, and you're done.
This. If you want music in the background Foobar is the way to go.
MISSINGNO is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2 > New Users / Training


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 10:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.