Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Braid

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2009, 06:21 AM   #1
BraidFan
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 9
Posts: 232
Map editor for Braid?

is that true that there is an hidden Map editor for the game
that let you create your own maps?
BraidFan is offline  
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 06:36 AM   #2
Pirateguybrush
 
Banned
Join Date: Mar 2009
Reputation: 12
Posts: 350
I have reason to believe you could be correct. I'll post back when I'm sure.
Pirateguybrush is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 06:40 AM   #3
Chapa9dj
 
 
 
Join Date: Aug 2008
Reputation: 2248
Posts: 5,484
I'll take a look on it and post back if i find something too.
Chapa9dj is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 06:50 AM   #4
Hideous
 
 
 
Join Date: Oct 2008
Reputation: 46
Posts: 182
Start the game with the -editor parameter, and press F11 in game.
Hideous is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 07:16 AM   #5
BraidFan
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 9
Posts: 232
not working for me in steam version,only then non-steam demo version...
it there a way to make it work with the steam version?
thx
BraidFan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 07:45 AM   #6
^DJ_Link^
 
 
 
Join Date: Dec 2006
Reputation: 3
Posts: 86
It's working for me, just right click braid on Steam game list and click properties, now press Set Launch options and type -editor, now Just press F11 in game. That should do the trick, at least for me it did.
^DJ_Link^ is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 09:15 PM   #7
BraidFan
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 9
Posts: 232
is the editor really usefull?
I mean,you rally create your own maps?
BraidFan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 09:41 PM   #8
Ph0X_b01
 
 
 
Join Date: Dec 2005
Reputation: 46
Posts: 365
I guess in the future, people could make their own puzzles or fun maps and share it with other people.

This is one of the main reasons why PC > Consoles. It's because of Community Content. The only console game that has that is LBP. Look at Counter-strike for example, there are SO many mods, plugins, maps, models, sprites, textures, etc for it.

So yea, give it some time, I'm sure there will be amazing stuff!
Ph0X_b01 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 10:20 PM   #9
BraidFan
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 9
Posts: 232
that's way I'm asking if it is now usefull to use,I want to try to make my own map...
BraidFan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 10:21 PM   #10
linfosoma
 
 
 
Join Date: Jul 2008
Reputation: 336
Posts: 5,934
This is great news!
linfosoma is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 10:57 PM   #11
Pirateguybrush
 
Banned
Join Date: Mar 2009
Reputation: 12
Posts: 350
Try it out for yourself. It looks powerful, but maybe a bit tricky to use - it'll take some time to figure out how to use it, as (as far as I'm aware) there's no documentation.
Pirateguybrush is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 11:38 PM   #12
Ph0X_b01
 
 
 
Join Date: Dec 2005
Reputation: 46
Posts: 365
Well in the readme, there is:
-universe universe_name : Run someone's modifications that have been previously installed (changes to levels, graphics, etc). Instructions on how to create mods will be posted separately.

Which would let you run worlds other people have made.
Also:
There are a lot of key commands for the editor; they will be documented separately.

So I'm guessing there will be/there is a documentation for the Editor.
Ph0X_b01 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2009, 01:38 AM   #13
Jonathan Blow
 
Number None
Join Date: Mar 2009
Reputation: 19
Posts: 120
Yeah, after I get a new version out in a few days that fixes the problems some people are having, and when more people have played/finished the game, I am going to post some documentation for the editor. The way it works is you can make levels with the editor (up to a full game, potentially) and run that with -universe later... also a tool will be released that lets you take Photoshop files and import them into the game, if you want to put new graphics in your levels.
Jonathan Blow is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2009, 10:01 AM   #14
Zidz
 
Join Date: Sep 2008
Reputation: 0
Posts: 58
Talking

Quote:
Originally Posted by Jonathan Blow View Post
Yeah, after I get a new version out in a few days that fixes the problems some people are having, and when more people have played/finished the game, I am going to post some documentation for the editor. The way it works is you can make levels with the editor (up to a full game, potentially) and run that with -universe later... also a tool will be released that lets you take Photoshop files and import them into the game, if you want to put new graphics in your levels.
Sounds awesome so.. Yes please!!
Zidz is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2009, 10:06 AM   #15
Pirateguybrush
 
Banned
Join Date: Mar 2009
Reputation: 12
Posts: 350
Sp, Braid has no multiplayer. I imagine it would be difficult, if not impossible, as you'd probably have to write your own networking code.
Pirateguybrush is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Braid


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.