Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Portal 2

Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2015, 06:52 PM   #2416
yrogerg77
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 1
Posts: 11
Well vbulletin just erased my previous message with a more detailed explanation due to some "unexplained error" so I'll make it quick this time because I don't want to type that all out again...

Chapter 6 "The Fall" has a problem with rock textures. I've included a screenshot below.

http://i.imgur.com/h3eKGHV.jpg

Portal 2 just updated today before I was playing and I didn't get to chapter 6 with all the rock until just now so I'm not sure if this was caused by the most recent update or not. After a quick google search I found that this issue has been posted about before, several years ago at least, and the fix they came up with was setting the shader detail to medium instead of high... but a lot were talking about it as an issue that Valve needed to address to fix properly.

Here are my computer specs if that helps at all:

Windows 7 x64
Intel i7 2.4GHz
12 GB DDR3
GeForce GTX 650

Last edited by yrogerg77: 10-12-2015 at 06:57 PM.
yrogerg77 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 03:07 AM   #2417
Zeth81
 
 
 
Join Date: Oct 2015
Reputation: 0
Posts: 2
Lightbulb Solved: Co-op Crossplatform

Short:
Bypass the router for the Playstation(PS) und connect the PS directly to the modem!

Long:
Unfortunately Steam detects only the internal LAN IP of the PS and tries to connect to it. Since helps neither port-forwarding nor DMZ.
To bypass the internal NAT and get an IP from the ISP directly I connected as a last attempt the PS to the modem. And it worked!

It is not the best way to deal with it, iknow. But its the 1st solution for months now.

so long
Zeth
Zeth81 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 11:10 AM   #2418
Stardog
 
Join Date: Nov 2006
Reputation: 0
Posts: 14
Portal 2 stuttering

I and a friend of my have a problem with Portal 2 on Mac OSX.
When we play the game, the game stutter/freeze. It works fine for a few seconds, that stutter, than works it again, to the next stutter. The sound stutter, too.

We have two MacBook Pro Retinas.
Have someone a idea, what we can do?

Gretes

Update:
I decided to create a new thread for this. I hope this is the correct way:
http://forums.steampowered.com/forum...2#post36165972
Stardog is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 09:55 AM   #2419
DmasterD
 
 
 
Join Date: Nov 2015
Reputation: 0
Posts: 1
No voices from GLaDOS and Wheatley (Audio Issue)

Since a week I've got Portal 2 from Steam. So I started playing and everything went fine, untill at some point I started noticing Wheatley wasn't talking anymore. This was at chamber 21 with the escape. I haven't heard GLaDOS talking for a couple of chambers either. This issue was not in the list from audio issues, so I made this post.

What happened:
This probably started when I wanted to have English subtitles instead of Dutch subtitles (my steam set the language automaticly to Dutch). However, it still showed Dutch subtitles even though the menus and and everything else in the game was turned to English after I saved the new settings and restarted. So I turned back the audio settings to Dutch since it was a useless change. I did this at the point where you can pick up a 'broken' turret which tells you some info about Chell, where you get an achievement in Steam for picking the turret. From this point the voices from wheatley and glados were gone, and I played without noticing it untill chamber 21.

Things that do work:

The voice from GLaDOS does work in coop mode in the special levels with the special ending (the two buttons in the hub). The voice from GLaDOS does not work in the hub, the normal level packs and the single player mode as I said before. The voices from turrets do work and other sound effects.

What I already tried but didn't fix it:
I tried the command snd_rebuildaudiocache;snd_updateaudiocache;exit that was used as a fix for another problem. This didn't work.

I hope someone can provide me with a quick solution. I don't want to reinstall the entire game if I don't have to. (Someone said to me the game's configuration files could be messed up.)
Possible fixes:
- Reinstalling the game (not preferred)

Some info about my computer:
GPU: GeForce GTX 860M
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4200H CPU @ 2.80GHz
RAM: 8 GB
NVidia driver version: 355.98
OS: Microsoft Windows 10 Education
BuildID Portal 2: 842074
Note: I didn't want to wait anymore, so I did reinstall the game which fixed it. It would still be nice to have a better solution if it happens to someone else.

Last edited by DmasterD: 11-19-2015 at 01:43 AM.
DmasterD is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2015, 04:23 AM   #2420
Melonfodder
 
Join Date: Sep 2010
Reputation: 0
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by yrogerg77 View Post
Well vbulletin just erased my previous message with a more detailed explanation due to some "unexplained error" so I'll make it quick this time because I don't want to type that all out again...

Chapter 6 "The Fall" has a problem with rock textures. I've included a screenshot below.

http://i.imgur.com/h3eKGHV.jpg0
Same issue here. Setting shader quality to normal fixes the texture, but the game looks ghastly! It'd be a shame if this game was left like this.

W8.1 x64
I7-4770k
16gb ram
GTX970
Melonfodder is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Portal 2


Tags
p2 bug tracker

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2015, All Rights Reserved.