Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Call of Duty series > Modern Warfare

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2009, 01:02 PM   #1
Labriskus
 
Guest
Posts: n/a
iw4mp is not responding ...... Possible solution

I have found a way to get the multi-player working again, but this may not work for all people. So I will describe the symptoms that my game had and if you are having the same then this should work;

1 Single player is working ok

2 Multi-player does not work;
Application starts, shows the splash screen then the screen goes black and then nothing........... application hangs and you have to press ctrl, alt and del to start task manager and end iw4mp.exe that is no longer responding.

3 you start the application again and get the option for safe mode and go back up to 2.

4 you remove game content through steam and re-download or restore from backup and multi-player still does not work.

if this is sounding familiar then this is what I did to get the game working, which is possible the long way but here goes;

In steam, select "Backup game files" for Call of Duty: Modern Warfare 2 and multi-player, (select both titles in the backup list). Then select Delete local content for both single player and multi player.

Next, locate your steam common folder, eg; D:\Steam\steamapps\common\ there should be a folder called"call of duty modern warfare 2"

I deleted this folder, you may wish to move this folder to another location like your desktop.

Then restore modern warfare from the backup you made earlier and allow it to update and resync

lastly, start multi-player as normal ....... you may get a message "completing installation" .......... just retry and it should start up allowing you to set key bindings etc...

----------------------------------------------

I am guessing that simply renaming the dir "players" to something else could also work and may be quicker but as my game is working ok i am unable to verify, however the single player profiles are also in the players dir so its worth keeping it in a safe place.

---------------------------------------------

Hope this helps
 
Reply With Quote
Old 11-18-2009, 04:46 AM   #2
pOOps
 
Guest
Posts: n/a
I had the exact same problems that you mentioned.
I tried just deleting the player directory, and re-downlaoding it, but it dindt work.

So I went though the while process as descibed above and for the first time since the patch, ive been able to play Multiplayer!!!

Thanks mate. I tried everything else, didnt work. THIS DOES WORK.
  Reply With Quote
Old 11-18-2009, 09:10 PM   #3
pOOps
 
Guest
Posts: n/a
Just bumping this thread for anyone who has no problems in Single PLayer or Co-Op mpde but the game crashes after the splash screen in Multiplayer. Do everything in the 1st post and it will work
  Reply With Quote
Old 11-18-2009, 11:10 PM   #4
helo229
 
Guest
Posts: n/a
Does this wipe all your progress?
  Reply With Quote
Old 11-18-2009, 11:13 PM   #5
Whups
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 99
Posts: 1,779
Quote:
Originally Posted by helo229 View Post
Does this wipe all your progress?
no everything multiplayer is saved online, not sure about single player as I never played it yet.
Whups is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 11:22 PM   #6
juanramirez
 
Banned
Join Date: Apr 2009
Reputation: 1
Posts: 107
Theoretically backing everything up and restoring it shouldn't do anything, but then again theoretically the game shouldn't crash as half as much as it does, I will try this tomorrow and see if it works.
juanramirez is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 11:46 PM   #7
XxAlteransxX
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 10
Hey, I had this problem, just set "Texture Quality" to Automatic.

No crash in 3days !

Hope this work for you guys
XxAlteransxX is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 12:25 AM   #8
Loeder
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by XxAlteransxX View Post
Hey, I had this problem, just set "Texture Quality" to Automatic.

No crash in 3days !

Hope this work for you guys
this might be the golden tip because im having these problems and the texture settings is something I changed from the get go. Gona try it tonight!
  Reply With Quote
Old 11-19-2009, 02:19 AM   #9
bacPac
 
Guest
Posts: n/a
I had this problem...iw4mp.exe not responding..everytime the game was freezing in meny when steam friends tab showed..so i turned the friends app off...have no problem now..
  Reply With Quote
Old 11-19-2009, 03:38 AM   #10
smiddyman
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 0
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by XxAlteransxX View Post
Hey, I had this problem, just set "Texture Quality" to Automatic.

No crash in 3days !

Hope this work for you guys
Where did you change this?
smiddyman is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 03:59 AM   #11
Loeder
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by smiddyman View Post
Where did you change this?
You can find those settings under the graphics menu.

Addendum: DUH!
  Reply With Quote
Old 11-19-2009, 04:42 AM   #12
smiddyman
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 0
Posts: 21
But this is a problem where the multiplayer does not launch.

If you can't launch the game you can't change it's graphical settings.
smiddyman is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 11:17 AM   #13
wireworld
 
Join Date: Aug 2008
Reputation: 3
Posts: 248
BUMP!

This works, takes ages but works!!!

A BIG THANKYOU to Labriskus

Well done buddy!
wireworld is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 01:36 PM   #14
w0bbl3r
 
Banned
Join Date: Feb 2008
Reputation: 22
Posts: 734
Quote:
Originally Posted by Loeder View Post
You can find those settings under the graphics menu.

Addendum: DUH!
dont say "DUH" until you think about what youre talking about.
this is a thread about MP NOT LAUNCHING AT ALL.
if it wont LAUNCH, how can you change the settings in the menu?
its like "how can you put on your seatbelt if youre sitting in the street and not your car?".
thats why the other guy asked you how you changed it, in case you had used a .ini file or something, where the settings are stored in your game folder.


and so, i must say to you; DUH!!!
w0bbl3r is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 02:19 PM   #15
Avs
 
Join Date: Apr 2007
Reputation: 20
Posts: 532
Bump.

Anyone else try this and get it to work? I have the other no launch problem where you get the Create2DTexture Call failure. I'll see if this works tonight.
Avs is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Call of Duty series > Modern Warfare


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.