Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Metro 2033

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2010, 03:49 PM   #1
metrohunter
 
Guest
Posts: n/a
Exclamation Metro 2033 user.cfg

Hi there. If I was to modify user.cfg and try to give myself unlimited ammo, would VAC flag (ban) my account? Or does that only happen when you modify the DLL's or the .EXE?
Can someone official like a mod comment on this, please?
metrohunter
 
Reply With Quote
Old 04-01-2010, 04:17 PM   #2
Bullett00th
 
Banned
Join Date: Jun 2009
Reputation: 120
Posts: 1,387
its a SP game so i seriously doubt that changing the .cfg file will have any consequences. i changed it, though it was only for graphics.

why would you need unlimited ammo anyway? theres more than enough. besides, you will lose the atmosphere - probably the best thing in the game
Bullett00th is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 04:19 PM   #3
metrohunter
 
Guest
Posts: n/a
Hi Bullett00th,
It's just an idea I'm toying with at the moment.
If I was to do that then, yes,you're right.
Thanks for the answer.
  Reply With Quote
Old 04-01-2010, 05:39 PM   #4
Zithoraxx
 
 
 
Join Date: May 2008
Reputation: 32
Posts: 531
Yes you can edit the .cfg without any consequence, I've had mine edited a few times for graphical setting testing as well as toying around with god mode and infinite ammo (Only for messing around, serious play throughs I don't use cheats).

In the .cfg there is actually 2 settings, 1 for god mode and 1 for the infinite ammo if you can find them. If you play on Easy or Normal you won't really need infinite ammo, but on Hardcore it cuts it close a lot of the time.
Zithoraxx is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 06:07 PM   #5
JXF
 
 
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 24
Posts: 380
Quote:
Originally Posted by Zithoraxx View Post
Yes you can edit the .cfg without any consequence, I've had mine edited a few times for graphical setting testing as well as toying around with god mode and infinite ammo (Only for messing around, serious play throughs I don't use cheats).

In the .cfg there is actually 2 settings, 1 for god mode and 1 for the infinite ammo if you can find them. If you play on Easy or Normal you won't really need infinite ammo, but on Hardcore it cuts it close a lot of the time.
/signed as accurate.

~JXF.
JXF is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 08:33 PM   #6
metrohunter
 
Guest
Posts: n/a
Thanks guys. Just to test them out I turned them both to "on", but when I continue from the last checkpoint they don't seem to work.
Am I missing something here?
  Reply With Quote
Old 04-01-2010, 08:39 PM   #7
Bullett00th
 
Banned
Join Date: Jun 2009
Reputation: 120
Posts: 1,387
wanna try the beginning of the level?
Bullett00th is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 09:16 PM   #8
metrohunter
 
Guest
Posts: n/a
I started the chapter again from scratch. I threw a grenade and still died.
I *must* be missing something...
  Reply With Quote
Old 04-01-2010, 09:42 PM   #9
Exinjeru
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 27
Posts: 550
They're probably disabled by default and only activate in debug mode.

We don't know how to enable any sort of debug mode.
Exinjeru is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 10:22 PM   #10
PenGun
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 313
Posts: 2,265
Which user.cfg are you editing?
PenGun is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 12:28 AM   #11
metrohunter
 
Guest
Posts: n/a
Hi PenGun,
"user.cfg" is what I'm editing
  Reply With Quote
Old 04-02-2010, 12:46 AM   #12
Amun
 
Join Date: Apr 2008
Reputation: 355
Posts: 4,154
Unless you are cheating in an online game, VAC doesn't care.
Amun is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 01:19 AM   #13
metrohunter
 
Guest
Posts: n/a
Well, seeing as it doesn't seem to work (for the time being) I'll just leave it well enough alone. Thanks for your help guys.

Last edited by metrohunter: 04-02-2010 at 01:24 AM.
  Reply With Quote
Old 04-02-2010, 06:07 AM   #14
michaelleung
 
Guest
Posts: n/a
user.cfg related, how do I change my aspect ratio? Looks weird at a 4:3 resolution (1024 x 768).
  Reply With Quote
Old 04-02-2010, 07:13 AM   #15
JXF
 
 
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 24
Posts: 380
You must edit 2 files as far as I know, and they must both be set to "Read only" after the edit.

User.cfg 1 is in %Appdata% and User.cfg 2 is in the Metro 2033 folder. (IIRC)

I hope this is of help.

~JXF.
JXF is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Metro 2033


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.