Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Torchlight series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2010, 04:43 AM   #1
AlanS
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 2
Posts: 60
Unhappy Unreachable Ember

Not a game-breaking problem here, but it is still mildly annoying. Basically I've got the quest to retrieve the Adamant Ember, but can't reach it because it's stuck behind a table (see http://img710.imageshack.us/img710/8564/stuck.jpg ).

I've tried sending my pet to collect it, going to other floors of the dungeon and then returning, wandering off to do the portal quests, and even the 'ascend' console command used for getting the character unstuck, all in the hope that the dungeon would be 'regenerated' with the ember actually on the table. Still no joy collecting this item, and while I can still carry on with the game, it means I can't complete the ember quests.

Anyone got any ideas how to resolve this?

Cheers
AlanS is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2010, 07:19 AM   #2
tacc
 
 
 
Join Date: Sep 2008
Reputation: 1272
Posts: 3,347
You could try to cancel the quest. You'll get a new one which might place it somewhere else.
tacc is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 08:00 AM   #3
AlanS
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 2
Posts: 60
Gave that a try, but no joy. Even after cancelling the quest, the ember was still there when I returned to the dungeon. Accepting the quest again didn't change anything unfortunately.
AlanS is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 03:01 PM   #4
BionicAir
 
Join Date: Sep 2009
Reputation: 110
Posts: 941
did you try moving the table? lol..i know, i know...only options you'd have is what was already suggested..prob gotta just abandon the quest,and move on,and get the next one..i dunno :/
BionicAir is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 06:04 PM   #5
AlanS
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 2
Posts: 60
Moving it??? I've tried attacking it Unfortunately the table appears to be both sword and fireball proof.

Obviously I can still carry on with the game, but it's annoying just having to leave this item (and all the following ember quests) behind...
AlanS is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 06:27 PM   #6
Maledict21
 
 
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 1719
Posts: 5,023
I had an issue similar to this. The ember was stuck in the same spot as that goblin trader you see in the dungeons sometimes. It took me nearly 30 minutes to get myself into a position to pick it up.
Maledict21 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 12:13 AM   #7
jc3zx
 
Guest
Posts: n/a
Send photo plus letter of complaint and request noclip mode instead of refund. You will probably get neither but just another glitch to add to the list.
  Reply With Quote
Old 04-11-2010, 11:22 AM   #8
PirateH
 
 
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 0
Posts: 52
Maybe you can make it appear using the console. That will flag you as a cheater, but I'm pretty sure there's a mod that can remove this flag.
You will need the item ID, just check in the armory:
http://torchlightarmory.com/item?i=218
PirateH is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 04:07 PM   #9
AlanS
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 2
Posts: 60
I think this particular map just doesn't like me. I've cancelled the quest and have spent ages wandering around other dungeons, which all regenerate pretty much as soon as I leave them (I'd die, respawn in town, then the dungeon would be full when I went back).

Unfortunately the only map where this doesn't happen is the one with the adamant ember in it :-)

May have to resort to cheating... I'll have to find that mod that removes the cheater flag first though :-/

Thanks for all the suggestions though.
AlanS is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 07:51 AM   #10
Sweeney47
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 45
have you tried shift clicking it (think thats the command)to tell your pet to collect it, maybe he's small enough to move under the table

doubt it will work but its worth a shot
Sweeney47 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 08:12 AM   #11
KamiShizuka
 
 
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 18
Posts: 215
Is this for the main dungeon or Shadow Vault?
In either case, once a level is generated, it sticks. There might be a way to remove the level from your save file, but I really doubt it.
KamiShizuka is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 11:04 AM   #12
AlanS
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 2
Posts: 60
Sending my pet to collect it was the first thing I tried after finding I couldn't collect it myself. He couldn't collect it either, so it's off to the taxidermist for him!

The ember is in the main dungeon, and by the dungeon regenerating what I really meant was the monsters respawning (and hopefully the ember too). Unfortunately it looks like I have to either leave it and abandon the entire ember quest, or look for the relevant console command and resort to cheating :-(
AlanS is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 11:34 AM   #13
teak
 
Join Date: May 2009
Reputation: 1
Posts: 107
did you try to go one dungeon-level deeper?
perhaps it's filled with monsters if you come back.

i remember, i got hard attacked as i entered a deeper level.
so, i escaped to one dungeon-level higher (which i cleared before).
i was surprised that the dungeon was filled again.
but i can't remember, was it in the main-dungeon or in a map-scroll-dungeon.
teak is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 12:06 PM   #14
AlanS
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 2
Posts: 60
Yeah, I've tried going deeper, still with no joy.

The dungeon in question is floor 28 of the main dungeon, just before the Lost Fortress (floor 29) where you fight Medea. I've tried using a mod that reduces respawn times, and floor 28 is still as I left it. If I leave floor 30 returning to 29 then instantly go back to floor 30 all the monsters have respawned and the automap is blank. This happens on every floor (due to the mod obviously) with the exception of floor 28. I'm guessing the fact that I haven't collected the ember yet is preventing this from happening(?)
AlanS is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 03:52 PM   #15
BionicAir
 
Join Date: Sep 2009
Reputation: 110
Posts: 941
you should report that table to the dev's,for being a big stupid jerk :-p its a shame u cant just skip the quest,like u can for the kill ones from that robot..like if u abandon,and go 1 lvl deeper,you'll get the next quest
BionicAir is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Torchlight series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 04:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.