Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Steam for Mac > Source games

Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2010, 02:26 PM   #1
YouWinAFREEiPOD
 
Banned
Join Date: Apr 2009
Reputation: 70
Posts: 853
Question Strange blinding white problem while playing Portal

This could be me since I had to work around a similiar problem playing TF2 in Crossover, but here's what I see

Menu looks kind of strange, adjusting brightness does nothing so I suspect something is wrong:
http://www.zewg.net/dump/thumblist.p...portalmenu.jpg

Started a new game, I guess I was worried over nothing?
http://www.zewg.net/dump/thumblist.p...=finesofar.jpg

Darn. Game is still running, I can hear the music and on-screen instructions still come up
http://www.zewg.net/dump/thumblist.p...ll_of_wasd.jpg

So all I can do is exit to the main menu (or walk around, which is much more than my mac could previously do). Is there something I could do/have I missed something obvious/is this a glitch?

Last edited by YouWinAFREEiPOD: 05-12-2010 at 02:40 PM. Reason: fixed links. imagedump sucks
YouWinAFREEiPOD is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:37 PM   #2
muttle
 
Guest
Posts: n/a
Portal is completely White.

Hey guys. So I just intalled Portal on my macbook pro. It takes a while for it to load up, but once I load up, I select new game. You start out lying down on the bed, then as he moves up it seems like a white light shines, and then the game is completely white. I can hear the sound in the game and can move around, but it's just completely white.

A plain white screen.

Here are my specs -
Version 10.5.8
2.16 GHz Intel Core 2 Duo
3 Gb 667 mhz DDR2 SDRAM

ATI RadeonX1600

What's wrong? Can my mac not play it? I've played counterstrike and other steam games running bootcamp...


EDIT: This guy posted screenshots of the problem on another thread. Same exact thing happens to me.

Quote:
Menu looks kind of strange, adjusting brightness does nothing so I suspect something is wrong:
http://www.zewg.net/dump/thumblist.p...portalmenu.jpg

Started a new game, I guess I was worried over nothing?
http://www.zewg.net/dump/thumblist.p...=finesofar.jpg

Darn. Game is still running, I can hear the music and on-screen instructions still come up
http://www.zewg.net/dump/thumblist.p...ll_of_wasd.jpg

Last edited by muttle: 05-12-2010 at 02:44 PM.
  Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:38 PM   Click here to go to the next staff post in this thread.   #3
BurtonJ
 
BurtonJ's Avatar
 
Valve
Join Date: Nov 2007
Reputation: 10610
Posts: 8,989
Can you post a screenshot?

I believe I might have a repro for this but just want to make sure it's the same error.
BurtonJ is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:39 PM   #4
muttle
 
Guest
Posts: n/a
I have the EXACT same problem. Word for word, and picture for picture.

No idea what's wrong!
  Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:39 PM   #5
Dante369
 
 
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 5
Posts: 28
I'm having the same problem. I took a video of it and posting it to youtube.
Dante369 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:56 PM   #6
Dante369
 
 
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 5
Posts: 28
http://www.youtube.com/watch?v=pUd5WoL_9fs

The only time I can see anything is when I back into that corner.
Dante369 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:58 PM   #7
muttle
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Dante369 View Post
http://www.youtube.com/watch?v=pUd5WoL_9fs

The only time I can see anything is when I back into that corner.
Yeah, it looks like it's something to do with the lighting in the game. It's just too bright or something. Hopefully they fix it quickly.
  Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:01 PM   #8
tominater12
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 5
Posts: 198
This is the same issue I have and that is also the same graphics card I have. This is most likely an issue with the graphics card we are using.
tominater12 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:02 PM   #9
Insanetalldwarf
 
Guest
Posts: n/a
Same thing

The game is really bright through out the loading up process. It loads up relatively fast, then once I get out of the bed and past the light fixture on the wall completely white blur. I see the instructions for movement and jumping, but that's it. I can hear everything from the portal sound to the foot steps, I even knocked something over in my frantic jumping around. Sigh.... and I had such high hopes for this service.
  Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:03 PM   #10
TheSomian
 
Join Date: Feb 2008
Reputation: 15
Posts: 402
what mac do you have? the game doesn't run on macs with intel GMA video chips.
TheSomian is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:06 PM   #11
tominater12
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 5
Posts: 198
Can I ask are you using the RadeonX1600.
tominater12 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:06 PM   #12
muttle
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by TheSomian View Post
what mac do you have? the game doesn't run on macs with intel GMA video chips.
The specs have been posted above....

The video card is the ATI x1600. Don't think that's an intel GMA... so..
  Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:09 PM   #13
tominater12
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 5
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by muttle View Post
The specs have been posted above....

The video card is the ATI x1600. Don't think that's an intel GMA... so..
I have this same issue and the same graphics card. Seems valve screwed up when it comes to the ATI x1600 and portal.
tominater12 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:13 PM   #14
Kindless
 
Guest
Posts: n/a
Didn't beta testing happen? Or is this it? -_-
  Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:15 PM   #15
Dante369
 
 
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 5
Posts: 28
Seems to definitely be the X1600 then, because I have that too.
Dante369 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Steam for Mac > Source games


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.