Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Chains

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-27-2010, 12:05 AM   #1
ChunkAhoy
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 0
Posts: 13
Unhappy No mouse or keyboard input on a mac

Hi, i'm playing this game on mac OS X 10.6.4

I see the menu, i hear the music, i see my mouse pointer .... but it doesn't do anything when i clic.
The keyboard isn't working either so all i can do is command-option-escape out of the game.

Anyone knows how to fix this?
ChunkAhoy is offline  
Reply With Quote
Old 06-27-2010, 06:29 AM   #2
Lexwebb
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 8
I get the same thing, im on 10.6.4 and i cant even launch the game it just opens and closes really quickly and keeps looping like that. so i decided to go to the makers website downloaded the demo and i get the same error you have, cant type or click on anything on the game window, hopefully there will be a fix :/
Lexwebb is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2010, 09:25 AM   #3
ChunkAhoy
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 0
Posts: 13
What model of mac do you have ?
ChunkAhoy is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2010, 11:37 AM   #4
GothGargoyle
 
Guest
Posts: n/a
I have the exact same problem, and I am on 10.6.3
  Reply With Quote
Old 06-28-2010, 11:57 AM   #5
furtzel
 
Guest
Posts: n/a
same here

I have a 2009 mac pro (still running 10.6.3 as well, because of the nvidia issues in 10.6.4) and I get no input from either the keyboard or the mouse in Chains' first screen.
I logged a steam support ticket for this several days ago but no reply so far.

any one got this game working on OSX?
  Reply With Quote
Old 06-28-2010, 01:09 PM   #6
eridius
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 6
I'm getting this exact same problem. I'm on a quad-core Mac Pro running 10.6.4. The only keyboard input that works when the game is running is ⌘Q or ⇧⇥ (for the steam overlay)
eridius is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 10:45 AM   #7
furtzel
 
Guest
Posts: n/a
yup, same here. I've also got a quad macpro.

the only input that works is the steam overlay and command-option-escape to kill the process.

looks like no one got this running under OSX then?
  Reply With Quote
Old 06-29-2010, 12:40 PM   #8
TuTu522
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 5
My keyboard has no response, either.
I use 2007 Macbook 13" running OSX 10.5.8.
TuTu522 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 05:10 PM   #9
ckvega
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 4
Same problem here
ckvega is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 07:14 PM   #10
Tesseract16
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 12
This seems to be a conflict with USB Overdrive. The game works correctly for me when it is disabled.
Tesseract16 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 11:24 PM   #11
ChunkAhoy
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 0
Posts: 13
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Tesseract16 View Post
This seems to be a conflict with USB Overdrive. The game works correctly for me when it is disabled.
Thanks for the info Tesseract16, i do have usb overdrive installed and the game works fine when i disable it.

Problem solved !
ChunkAhoy is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 12:52 AM   #12
GothGargoyle
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Tesseract16 View Post
This seems to be a conflict with USB Overdrive. The game works correctly for me when it is disabled.
I don't have USB Overdrive, but I do have Logitech Control Center for my Logitech mouse. Unfortunately there doesn't seem to be an easy way to disable it.
  Reply With Quote
Old 06-30-2010, 02:40 AM   #13
eridius
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Tesseract16 View Post
This seems to be a conflict with USB Overdrive. The game works correctly for me when it is disabled.
You're a lifesaver! I didn't even realize I was using USB Overdrive on this computer, I thought I was still using SteerMouse, but I double-checked and that was indeed the culprit. Adding a new settings entry for Chains.app and unchecking the Enabled checkbox worked!
eridius is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 04:31 AM   #14
ckvega
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 0
Posts: 4
Thanks for the fix, working now
ckvega is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 04:31 PM   #15
GothGargoyle
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by GothGargoyle View Post
I don't have USB Overdrive, but I do have Logitech Control Center for my Logitech mouse. Unfortunately there doesn't seem to be an easy way to disable it.
So I ended up uninstalling Logitech Control Center and installing USB Overdrive, and then adding a "disabled" configuration to it just for Chains. Now I can play it without problems!

The added bonus to me is that USB Overdrive lets me use a bunch of special buttons around the side of my nice Eclipse keyboard which were previously ignored by OS X.
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Chains


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.