Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > H - L > Killing Floor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2010, 11:50 AM   #1
yoitsmedenny
 
Banned
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 150
just got this game yesterday and...

Its the best zombie game ive ever played!

but the only problem i seem to be having is that when the loading screen comes up it takes about 5 minutes to load which is a pretty longgg time!!! Does anyone else get this also?? and yeah btw i have 1024MB RAM
yoitsmedenny is offline  
Reply With Quote
Old 08-12-2010, 12:29 PM   #2
Suomis
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 6947
Posts: 7,514
There is a fix for that, let me find that for you. sec.
Suomis is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 12:32 PM   #3
Suomis
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 6947
Posts: 7,514
1) Find your KillingFloor.ini file located in the steam/steamapps/common/KillingFloor/system folder (hint it looks like a notepad icon with a cog)
2) Change the cache size to better match your ram size
Listed under [Engine.GameEngine].

256 Megabytes of RAM or less
CacheSizeMegs=32

512 Megabytes of RAM
CacheSizeMegs=64

768 Megabytes of RAM
CacheSizeMegs=128

1 Gigabyte of RAM or more
CacheSizeMegs=256

EDIT: NEVER make CacheSizeMegs bigger than 256mb unless you like crashes!

Fix2: Turn of PreCaching
Also in your redorchestra.ini under [ALAudio.ALAudioSubsystem]
Change UsePrecache=True to UsePrecache=False
and under [Engine.LevelInfo]
Change bNeverPrecache=false to bNeverPrecache=true
and under [Engine.NullRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [D3DDrv.D3DRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [D3D9Drv.D3D9RenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [PixoDrv.PixoRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
Suomis is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 12:55 PM   #4
XrAdEr
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 14
Posts: 208
Yes..Yes it is =P i play this more than l4d2
XrAdEr is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 01:28 PM   #5
Suomis
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 6947
Posts: 7,514
I play this game more than the two L4Ds combined (I prepurchased both), I have about 60h of them together, I have 160h of KF :P (prepurchased KF too).
Suomis is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 03:27 PM   #6
Arkayer
 
 
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 126
Posts: 999
Quote:
Originally Posted by Suomis View Post
1) Find your KillingFloor.ini file located in the steam/steamapps/common/KillingFloor/system folder (hint it looks like a notepad icon with a cog)
2) Change the cache size to better match your ram size
Listed under [Engine.GameEngine].

256 Megabytes of RAM or less
CacheSizeMegs=32

512 Megabytes of RAM
CacheSizeMegs=64

768 Megabytes of RAM
CacheSizeMegs=128

1 Gigabyte of RAM or more
CacheSizeMegs=256

EDIT: NEVER make CacheSizeMegs bigger than 256mb unless you like crashes!

Fix2: Turn of PreCaching
Also in your redorchestra.ini under [ALAudio.ALAudioSubsystem]
Change UsePrecache=True to UsePrecache=False
and under [Engine.LevelInfo]
Change bNeverPrecache=false to bNeverPrecache=true
and under [Engine.NullRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [D3DDrv.D3DRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [D3D9Drv.D3D9RenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [PixoDrv.PixoRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
Just a note...

I have 1024MB of RAM, and I use "fix2", if I try to use "fix1" my loading time is increased, heavily, I suspect this because of my low amount of RAM and the low speed of them (266MHz)
Arkayer is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 06:04 PM   #7
yoitsmedenny
 
Banned
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Suomis View Post
1) Find your KillingFloor.ini file located in the steam/steamapps/common/KillingFloor/system folder (hint it looks like a notepad icon with a cog)
2) Change the cache size to better match your ram size
Listed under [Engine.GameEngine].

256 Megabytes of RAM or less
CacheSizeMegs=32

512 Megabytes of RAM
CacheSizeMegs=64

768 Megabytes of RAM
CacheSizeMegs=128

1 Gigabyte of RAM or more
CacheSizeMegs=256

EDIT: NEVER make CacheSizeMegs bigger than 256mb unless you like crashes!

Fix2: Turn of PreCaching
Also in your redorchestra.ini under [ALAudio.ALAudioSubsystem]
Change UsePrecache=True to UsePrecache=False
and under [Engine.LevelInfo]
Change bNeverPrecache=false to bNeverPrecache=true
and under [Engine.NullRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [D3DDrv.D3DRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [D3D9Drv.D3D9RenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False
and under [PixoDrv.PixoRenderDevice]
Change UsePrecaching=True to UsePrecaching=False


how do i fix the long loading screens???
yoitsmedenny is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 07:55 PM   #8
DarkLiberator
 
 
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 208
Posts: 1,365
Best $14.99 I've ever spent.
DarkLiberator is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 09:07 PM   #9
snowcone72
 
Join Date: Oct 2008
Reputation: 12
Posts: 272
Quote:
Originally Posted by yoitsmedenny View Post
how do i fix the long loading screens???
By doing what that says.
snowcone72 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 09:25 PM   #10
Suomis
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 6947
Posts: 7,514
Quote:
Originally Posted by Arkayer View Post
Just a note...

I have 1024MB of RAM, and I use "fix2", if I try to use "fix1" my loading time is increased, heavily, I suspect this because of my low amount of RAM and the low speed of them (266MHz)
Ive usually done both of the fixes.

Quote:
Originally Posted by yoitsmedenny View Post
how do i fix the long loading screens???
It says there.
Suomis is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 02:11 PM   #11
yoitsmedenny
 
Banned
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Suomis View Post
Ive usually done both of the fixes.



It says there.

how do i get into prechaching?? that makes no sense... your not telling me step by step how to get there... its like as if i told you to come meet me in new york....without telling you directions of where i am located..
yoitsmedenny is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 02:59 PM   #12
Suomis
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 6947
Posts: 7,514
Quote:
Originally Posted by Suomis View Post
1) Find your KillingFloor.ini file located in the steam/steamapps/common/KillingFloor/system folder (hint it looks like a notepad icon with a cog)
Quote:
Originally Posted by yoitsmedenny View Post
how do i get into prechaching?? that makes no sense... your not telling me step by step how to get there... its like as if i told you to come meet me in new york....without telling you directions of where i am located..
I suggest reading the entire post...
Suomis is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 08:22 PM   #13
yoitsmedenny
 
Banned
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Suomis View Post
I suggest reading the entire post...
i read your entire post and i dont see a KillingFloor.ini folder i only see a KillinFloor.int folder.
yoitsmedenny is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 12:49 AM   #14
Suomis
 
 
 
Join Date: Oct 2007
Reputation: 6947
Posts: 7,514
Quote:
Originally Posted by Suomis View Post
1) Find your KillingFloor.ini file located in the steam/steamapps/common/KillingFloor/system folder
Quote:
Originally Posted by yoitsmedenny View Post
i read your entire post and i dont see a KillingFloor.ini folder i only see a KillinFloor.int folder.
Read again.


KillingFloor.ini is not a folder. And mayby you should check what the above KillingFloor file is (above .int)... Whe you right click it and check properties, it clearly says it is a .ini file. Try searching more carefully please, then I could help you easier and without this frustration.
Suomis is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 06:09 AM   #15
»MλRCO«
 
Banned
Join Date: Jun 2010
Reputation: 41
Posts: 938
God some people are just...dumb...
»MλRCO« is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > H - L > Killing Floor


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 03:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.