Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Blade Kitten

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-17-2010, 03:51 PM   #1
GenL
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 34
Posts: 105
[Unofficial] Uncap FPS mod

Not sure if i'm breaking any rule with this (there is a hope i won't get banned ), but at least it is related and should be useful to someone.

In short: this fix will disable 30fps cap. You will get real fps that your system can handle, or fps=hz in case of Vsync=on (60, 75, 85, 120 etc).

Developer said 30fps cap was necessary because otherwise physics would break horribly... I hope they overlooked something and it will be fixed in the update (if it will ever get released) - nobody from testers noticed anything wrong with physics.

Now about the fix. It will:
- modify MKM3DLoader.dll file (this may break EULA). A backup will be created by default.
- create fps.dll file to the game folder. This file will set FPS cap to 0 (zero) when you run the game.

It will not:
- modify Bladekitten.exe file.
- work with Atari version.

Download the fix: http://www.mediafire.com/?ym4sp7smci5wq5v
Download test version of the fix: http://www.mediafire.com/?5iym7pfo7a9zpqm

(test version will let you choose between 0, 60 and 120 fps cap)

To revert changes you may:
- delete fps.dll file.
- replace MKM3DLoader.dll with a backed up .bak copy.

Last edited by GenL: 10-17-2010 at 05:41 PM.
GenL is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2010, 05:00 PM   #2
flava_clown
 
Join Date: May 2010
Reputation: 730
Posts: 1,971
i would maybe test it if it wasn't an upx packed exe file.

if you can upload the modified MKM3DLoader.dll together with the fps.dll in a zipfile or 7-zip file, then i would maybe try it.

http://www.virustotal.com/file-scan/...5c9-1287359280

http://www.virustotal.com/file-scan/...a5d-1287359988
flava_clown is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2010, 05:38 PM   #3
GenL
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 34
Posts: 105
You can unpack it manually with
Code:
upx -d blade.kitten.steam-fps.mod.rls.exe
Get upx at upx.sf.net.
GenL is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 01:39 AM   #4
Menacia
 
 
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 11
Posts: 217
will try later. Thanks.
Menacia is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 05:10 AM   #5
Qbah
 
Join Date: Dec 2008
Reputation: 7
Posts: 120
Works brilliantly here. The game went from completely unplayable to buttery smooth for me (as I was getting headaches and eye pain from the 30 FPS cap). Game runs 60 FPS constant now (v-sync + triple buffering).

Thanks a lot GenL! You saved the game for me
Qbah is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 11:48 AM   #6
Menacia
 
 
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 11
Posts: 217
just did a quick test run and it looks great. Will report again when I played through it.
Menacia is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 11:19 AM   #7
TJF588
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 738
Posts: 2,558
One question: Will this still allow for Achievements?
TJF588 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 01:52 PM   #8
GenL
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 34
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by TJF588 View Post
One question: Will this still allow for Achievements?
What makes you think it won't? I didn't notice anything wrong while testing...

Last edited by GenL: 10-19-2010 at 01:57 PM.
GenL is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 02:31 PM   #9
TJF588
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 738
Posts: 2,558
Quote:
Originally Posted by GenL View Post
What makes you think it won't? I didn't notice anything wrong while testing...
Well, the .exe isn't modified, that's true, but wouldn't want to apply a fix if it caused Steam to nullify me for mah cheevos (not that I'd be rackin' this game's up all too quickly, slow as I go). So, no Steam-integration drawbacks? *goes to d/l*
TJF588 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 10:27 PM   #10
DJ Cryotek
 
 
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 148
Posts: 1,207
@GenL:

As the others requested, could you please provide a zip instead? I really want to try this, but I'm very uncomfortable with .exe files.
DJ Cryotek is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 06:18 AM   #11
GenL
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 34
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by DJ Cryotek View Post
I'm very uncomfortable with .exe files.
And i'm very uncomfortable with distributing a modified copy of copyrighted game content... Sorry. Maybe someone else can help you with zip, but not me.
GenL is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 09:30 AM   #12
Firmar
 
 
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 8
Posts: 165
GenL,
Nice work.
Now it perceived much more better with 60 fps.
I even began to play it again after I left the game soon after purchase because of low fps.
You saved this game for me, thanks. (:
Firmar is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 09:46 PM   #13
DJ Cryotek
 
 
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 148
Posts: 1,207
@GenL
Ah, nm, reread your post. I thought that was what was in the .exe, but it mods it.

Though, speaking of mods, many of them involve redistributing a game's files (for use with the same game) so I doubt there's anything to worry about. Especially if the company goes under x_x

But I'll try the .exe this weekend

Oh, and thank you!
DJ Cryotek is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 04:06 PM   #14
DOOMJESUS
 
Banned
Join Date: May 2010
Reputation: 40
Posts: 853
WOW, what difference 30 fps can make to the human eye, before the game appeared choppy and seemed to be bringing a good gfx card to it's knees, i never suspected a locked framerate (how ty) and now the motion is fluid. thanks very much for this, from me and my eleven year old niece who can also see a vast improvement! i doubt we are going to get any support from the dev at this point so additional thanks...
i just figured out how to give rep points so my first one goes to you!

Last edited by DOOMJESUS: 10-21-2010 at 04:13 PM.
DOOMJESUS is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 07:13 PM   #15
TJF588
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 738
Posts: 2,558
Oh geez. Applied the patch, and while the blur was gone, the game still ran slow. Then I turned shadows off (thought I already had *glances at Steam Cloud*), and, wow, now it runs almost too fast. May have to kerjigger with locking it at 60 FPS, heheh.
TJF588 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Blade Kitten


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.