Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Red Faction series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2010, 03:41 PM   #1
Dygit
 
Join Date: Jun 2007
Reputation: 11
Posts: 111
RFG doesn't even start

When executed the game, a black screen will show up and and error report screen will appear and the game crashes to the desktop.

Anyone getting this problem and/or know how to fix it?

OS: Windows XP
CPU: Core 2 Duo E6550
GPU: HD4870 512MB
RAM: 2GB

Video card is up to date.

Last edited by Dygit: 10-28-2010 at 04:03 PM.
Dygit is offline  
Reply With Quote
Old 10-28-2010, 04:33 PM   #2
cdeathkd
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 95
Posts: 1,640
Try having a look here: http://forums.steampowered.com/forum....php?t=1538801

in the "other problems" section there may be some things you can try!
cdeathkd is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2010, 06:38 PM   #3
Dygit
 
Join Date: Jun 2007
Reputation: 11
Posts: 111
Quote:
Originally Posted by cdeathkd View Post
Try having a look here: http://forums.steampowered.com/forum....php?t=1538801

in the "other problems" section there may be some things you can try!
First place I looked was that thread and there were no solutions to my problem.
Dygit is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2010, 07:31 PM   #4
cdeathkd
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 95
Posts: 1,640
Did you try any of the things there though? It's easy to go "my problem isn't listed none of this will work" (not implying you're saying that).

I would advise veryfying your game files (if not already done), restart steam, if it still doesn't work restart your computer and if it still doesn't work, go into you ATI configuartion tool, i think its called catalyst control centre, and turn all the options to lowest settings. If that doesn't work i dont know. I do remember either on this forum or community.redfaction.com someone had a similar issue but its 3.30 in the morning here and i need sleep!
cdeathkd is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 02:10 PM   #5
Dygit
 
Join Date: Jun 2007
Reputation: 11
Posts: 111
First thing I did was a Google search and that thread was one of the results and after reading through the thread, I tried everything that pertained to my issue or resembled it in the slightest and to no avail...
Dygit is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2010, 01:36 AM   #6
oidigo1
 
Guest
Posts: n/a
disable scaling for high DPI setting. Find .exe file under steam folder right click, got to properties, go to compatibility tab check box that says disable scaling for high DPI setting. Works fine for me now.
Wasted 3 hours of my day trying to figure this out, might as well share it with others. Also works for Ghostbusters.
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Red Faction series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.