Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Call of Duty series > Black Ops

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2010, 11:41 PM   #1
Mazena
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 23
Posts: 761
DirectX encountered an unrecoverable error!

Hip hip hoorray, Black Ops is released! But seems like I cannot play, lol.

Every time when I finish loading a map in MP, the game crashes (black screen) and I get that message, "DirectX encountered an unrecoverable error!" Same happens in SP when the actual gameplay is about to begin.

I have no idea what's causing this, I installed the DirectX that came with Black Ops and checked that my drivers were up to date. Here's some specs:

Intel Core2Duo E8500
Nvidia GeForce 260GTX
Asus P5K motherboard (RealTek onboard sound device)
4GB RAM
Windows XP SP3

Ain't this exciting! I'd love some helpful suggestions.
Mazena is offline  
Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:42 PM   #2
supcom
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 0
Posts: 28
reinstall windows
supcom is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:45 PM   #3
KillJoY14
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 46
Posts: 1,052
Dont reinstall windows...

try re installing drivers/dx
KillJoY14 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:45 PM   #4
Mazena
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 23
Posts: 761
Quote:
Originally Posted by supcom View Post
reinstall windows
Anyone else with some advice with some good arguments why I should do it? I'm not gonna reinstall windows just because you said so, I have no problems in any other games.

Edit: @KillJoy, roger that, I'll try reinstalling drivers now.
Mazena is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:47 PM   #5
KillJoY14
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 46
Posts: 1,052
There are a ton of issues with black ops right now on pc.. i would suggest again as i noted if anything try reinstalling your drivers.

but before then would just wait for a fix on the game @ its current state.
KillJoY14 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:49 PM   #6
Syphen
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 3
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by supcom View Post
reinstall windows
Go back under your bridge you troll.


On a On-track note Drivers, always make sure they are up-to-date and run windows update as-well.
Syphen is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:51 PM   #7
rec
 
Join Date: Sep 2007
Reputation: 59
Posts: 549
Manually download and install the latest DirectX End-User Runtime.

http://www.microsoft.com/games/en-us...s/directx.aspx

gamers-underground.com
rec is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:53 PM   #8
BannedKora
 
Guest
Posts: n/a
lower textures to high maybe
  Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:56 PM   #9
supcom
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 0
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by Syphen View Post
Go back under your bridge you troll.


On a On-track note Drivers, always make sure they are up-to-date and run windows update as-well.
I wasn't trolling. He's still using XP, which is terrible. Most XP problems are fixed by reinstalling
supcom is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 12:11 AM   #10
Mazena
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 23
Posts: 761
Reinstalled manually DirectX and now I'm installing the few Windows updates I had waiting. This is really not too much fun *sigh* I was hoping to be lvl 5 in MP by now!
Mazena is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 12:22 AM   #11
musvarmer
 
Join Date: Oct 2008
Reputation: 1
Posts: 231
same issue here, I can play every other game even MW2 but not BO, so I find it hard to believe it's anything wrong from my side.
musvarmer is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 12:38 AM   #12
Mazena
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 23
Posts: 761
Nope, after installing every possible update and driver, the game still gives me the same error. Maybe a previous driver for my graphics card could work...let's see if I have the energy for it.
Mazena is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 12:48 AM   #13
musvarmer
 
Join Date: Oct 2008
Reputation: 1
Posts: 231
I can still play mw2 mp and sp, all other steam games works fine aswell, including a lot of other non-steam games, so yes this is an issue with the game.
I'm also using Win XP SP3, so I might suspect the game doesn't quite like directx 9.0c
musvarmer is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 12:49 AM   #14
KillJoY14
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 46
Posts: 1,052
it states that the game uses dx 9 correct? like i mention before i would wait around as there are alot of issues going on about the game itself and not your pc.
KillJoY14 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 12:56 AM   #15
musvarmer
 
Join Date: Oct 2008
Reputation: 1
Posts: 231
For 59.99 euro I expect a game that works almost flawlessly at the launch date, if they can't guarantee that they don't know what they are doing. I have pre-ordered a lot of games, like wow, sc2 etc, always works perfectly at launch.
This is the problem when they don't do proper beta testing before they launch a game.
musvarmer is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Call of Duty series > Black Ops


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.