Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Garry's Mod

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2011, 02:29 AM   #1
Shifty_Pete
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 581
Posts: 1,499
Physgun only rotating on one axis

I've recently got a new hard drive and re-installed all my games. For some reason, the physgun only rotates when i move my mouse up and down, but not left and right. When i try to rotate a prop left and right, it's like it tries to but the prop locks back into the position.

Similar to what happens when you try to rotate a prop you have made always upright.

I've tried turning "limited physgun" on and off, but it does nothing (what is it supposed to do anyway?)

I've done a verify and it says nothing is wrong. Any ideas on how to fix this?
Shifty_Pete is offline  
Reply With Quote
Old 02-03-2011, 09:59 AM   #2
Zekiran
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 5112
Posts: 22,258
Do you have the snap on to keep upright? I have no clue what might be the matter there, but possibly an option got ticked that hadn't been ticked before? Weird. And it's hard enough moving things o.o
Zekiran is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 11:02 AM   #3
Lucidess
 
Guest
Posts: n/a
I am now having this same problem after thinking garrysmod was broken after the last update so I moved the whole garrysmod folder out to the desktop. Once another update came by, I moved it all back.

So far, I have...
restarted steam and the computer
verified the integrity cache
moved all files and folders out of the garrysmod and then started it
???

No solution yet. It's definitely up to Garry to update.

Last edited by Lucidess: 08-16-2011 at 03:14 PM.
  Reply With Quote
Old 08-16-2011, 11:54 AM   #4
Lt.ProSnipe
 
 
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 137
Posts: 1,399
same happend to me after this update, i started Gmod, and its like this when i spawn ragdolls its like they are in statue form, same when i kill Npc - havnt tried with props though.
I didnt move the folder so i guess this Fix for the last update broke something else... classic
Lt.ProSnipe is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 03:11 PM   #5
Lucidess
 
Guest
Posts: n/a
http://twitter.com/#!/garrynewman/st...35547582124032
Apparently it's fixed, now we/I just have to await an update.
http://www.garrysmod.com/

Last edited by Lucidess: 08-16-2011 at 03:19 PM.
  Reply With Quote
Old 08-16-2011, 10:16 PM   #6
iSpaceman
 
 
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 177
Posts: 531
I can't rotate at all... even pushing doesn't work.
iSpaceman is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 10:26 PM   #7
Zenzombie
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Lt.ProSnipe View Post
same happend to me after this update, i started Gmod, and its like this when i spawn ragdolls its like they are in statue form, same when i kill Npc - havnt tried with props though.
I didnt move the folder so i guess this Fix for the last update broke something else... classic
I have this exact same problem.
  Reply With Quote
Old 08-17-2011, 12:29 AM   #8
Lucidess
 
Guest
Posts: n/a
Temporary Solution, enter this in the console while playing garrysmod:
Quote:
lua_run a=physenv.GetPerformanceSettings() a.MaxAngularVelocity=90000 physenv.SetPerformanceSettings(a)
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Garry's Mod


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.