Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Dungeons

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2011, 04:03 PM   #1
~lynks
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 13
Posts: 165
Unhappy Sound Lag

I'm getting a 3-4 second delay in all game sound. The sound is also very choppy and appears to be related to performance - as in I get great fps until a sound effect plays, lags, and my fps drops to 1 or 2 for a couple of seconds while the sound plays.

Anyone else got this issue?
~lynks is offline  
Reply With Quote
Old 02-05-2011, 03:33 PM   #2
Blaze194
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 17
Posts: 67
I have issues with the sound lagging, might not be exactly the same.

But for example if I click a button in the menu I get the little click sound, then a second later it happens again. And in game it happens with the sound, such as if the goblin guy talks he says the first word, then it restarts the conversation. Happens with the footsteps also, if I walk for 4 steps and stop, the 4 steps are played again. Almost like an echo.
Blaze194 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 09:04 PM   #3
Skipinder
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 1
Posts: 24
I get exactly the same thing, the sound loops back and starts playing again. This is with the demo. Couldn't play it at all, drove me up the wall.

Are you using onboard sound or seperate? I'm using Asus Xonar DX.
Skipinder is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2011, 12:21 AM   #4
marekdestone
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Skipinder View Post
I get exactly the same thing, the sound loops back and starts playing again. This is with the demo. Couldn't play it at all, drove me up the wall.

Are you using onboard sound or seperate? I'm using Asus Xonar DX.
...I also have Asus Xonar DX, there is a sound loop at the beginning of every sound, annoying... I just switched to my onboard soundcard for the duration of play
  Reply With Quote
Old 02-06-2011, 08:00 AM   #5
Blaze194
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 17
Posts: 67
Asus Xonar DX here too, I was messing around with the settings on that last night and managed to get it working fine.
Funny thing was it was happening on that MUD TV which was made by the same people, but not on any other games.
Blaze194 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2011, 10:32 PM   #6
Skipinder
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 1
Posts: 24
Got it working too. It seems you need to turn off GX in the audio center.
Skipinder is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Dungeons


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.