Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Crysis series

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2011, 04:45 PM   #1
RJayW
 
Join Date: Nov 2010
Reputation: 230
Posts: 141
Crysis 2 Config Program

UPDATE

Version 5 for full game now out please use this new thread:

http://forums.steampowered.com/forum...php?p=21475515

This thread is now only related to the demo!


================================================== ===
Crysis 2 Demo Configurator Version 4

This program is to be used with the Crysis 2 demo it allows you to configure settings that are not in the in game menus.

Please note that some of the graphics options seem to have no effect to the game but they are still in the program as I cant 100% prove they have no effect as they are excepted as valid commands in the game. Until Crytek releases the console and lists out valid commands we don’t know what does have effect.

Versions 1 – 3 have in total now had around 9,000 downloads, thanks to everyone that is supporting the tool. I will continue to support the tool as much as I can through the demo and into the final release of the game.

Please read the changelog, How to and FAQ below before using the tool or asking questions.

Found a bug or want to suggest something? Follow me on twitter: www.twitter.com/rjay_w
================================================== ==============================

Version 4 has gone live, please read all the info and then download here :
http://www.rush-zone.com/downloads/g...4/details.html

More polish to the GUI will be applied in version 5

FAQ is updated on the link above please read the info!

Follow me on Twitter:
http://twitter.com/rjay_w

Last edited by RJayW: 03-26-2011 at 04:47 PM.
RJayW is offline  
Old 03-01-2011, 04:46 PM   #2
Kidrage
 
 
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 118
Posts: 1,774
Went to see what it was, but the link says broken for me. Don't know if it's on my end, or what.
Kidrage is offline  
Old 03-01-2011, 04:49 PM   #3
RJayW
 
Join Date: Nov 2010
Reputation: 230
Posts: 141
Quote:
Originally Posted by Kidrage View Post
Went to see what it was, but the link says broken for me. Don't know if it's on my end, or what.
Link should work now
RJayW is offline  
Old 03-01-2011, 04:52 PM   #4
DanMayers
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 75
Link works, app works
I don't know if it's playing nice with Steam currently?

Cause it won't launch from the bat because of steam I'm guessing (of course I could try it with a non-steam copy but I don't have that as of now)
DanMayers is offline  
Old 03-01-2011, 04:58 PM   #5
RJayW
 
Join Date: Nov 2010
Reputation: 230
Posts: 141
I have only tested it with non steam version at the moment, it should work with either but my steam download is going slow at the moment so i cant confirm yet
RJayW is offline  
Old 03-01-2011, 04:58 PM   #6
maul_inc01
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 122
Posts: 1,185
Nice work RJayW!

+Rep from me!
maul_inc01 is offline  
Old 03-01-2011, 05:18 PM   #7
RJayW
 
Join Date: Nov 2010
Reputation: 230
Posts: 141
Just tested with the steam version, working fine just point it to the exe in steam folder:

Eg

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\crysis 2 - demo\Bin32

Should be releasing another version tomorrow with more settings
RJayW is offline  
Old 03-01-2011, 05:23 PM   #8
ren008
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 31
Posts: 291
Works great!! Games still a bit of a mess but the FOV and motion blur options increase the playability 200%
ren008 is offline  
Old 03-01-2011, 05:25 PM   #9
st00pid_newb
 
Join Date: Mar 2008
Reputation: 237
Posts: 1,856
Tested with non-steam version and it works! +rep
st00pid_newb is offline  
Old 03-01-2011, 05:52 PM   #10
DanMayers
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 3
Posts: 75
I pointed it to the right dir, but I dunno I couldn't get it to execute from the BAT
I got something that said "cannot find Crysis2demo.exe"
I'm not sure what the issue could be? Perhaps the game and Steam are on a separate HDD than the system files for windows?

Eh until I can actually join a "standard" server I guess this doesn't matter as of now.

(servers with a ping reading work fine, filter doesn't, just sort by name and look for an American location)

(App still can't launch from bat, but I can just use the launch cmd's through steam. After you make a .bat file if you can't run the demo.exe just open the bat with a text editor and take out the launch cmds)

Last edited by DanMayers: 03-01-2011 at 08:55 PM. Reason: further testing
DanMayers is offline  
Old 03-01-2011, 08:34 PM   #11
st00pid_newb
 
Join Date: Mar 2008
Reputation: 237
Posts: 1,856
Thread deserves a bump.
st00pid_newb is offline  
Old 03-01-2011, 09:31 PM   #12
mentok
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 0
Posts: 7
What where the default settings?
mentok is offline  
Old 03-01-2011, 09:47 PM   #13
DarkLordGiggles
 
Join Date: Feb 2011
Reputation: 1
Posts: 90
What are the "crouch toggle" and "zoom toggle" options? Do they make the zoom controls like crysis 1 where you don't have to hold the button down to keep sighting?
Also, what's with all this 0 and 1 nonsense? I assume 0 means no and 1 means yes? Actually, that's probably a stupid question.
Lastly, I'm assuming all the settings in the application are defaultly set at what they are in the game? Only on motion blur it says 0, which doesn't make sense.
DarkLordGiggles is offline  
Old 03-01-2011, 10:02 PM   #14
DarkLordGiggles
 
Join Date: Feb 2011
Reputation: 1
Posts: 90
bump...
someone please answer my question... I don't want to be up all night.
DarkLordGiggles is offline  
Old 03-01-2011, 10:13 PM   #15
Gwarh
 
Guest
Posts: n/a
Thanks for developing and realeasing this little Gem. I've used it and it works fine.

The one thing I'm so greatfull of is the "Zoom Toggle". It's helped my kill/death ratio tremendously.

Do you know if you can add a way to remap the "ESC" key that currently opens the Choose another class/Game Map to another key? I'm a lefty and need it on the right side of my keyboard.

Also

Have you found a way to adjust how far in from the edges the HUD displays. I like how it all looks but it's just a centimeter or so to far onto the screen on all sides for my tastes.
 
Closed Thread

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Crysis series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.