Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Battlefield series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2011, 08:16 PM   #1
tr0n187
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 108
Posts: 791
Unhappy Holy graphical glitches batman!

Ok so I previously haven't had any issues with BFBC2. I was using an ATI radeon 4870 and recently upgraded to an Nvidia 580 GTX. When I first ran the game, I didn't notice anything but I only played it for a couple of minutes just to see frame rates. Today I purchased the Vietnam expansion, and I'm not sure if that is related to the issue, but now I have VERY noticeable graphical problems and this is the only game that has them.

Screenshots:
http://i1126.photobucket.com/albums/...0-09-24-18.jpg
http://i1126.photobucket.com/albums/...0-09-30-55.jpg


specs:
i7 930 stock speeds
6gb corsair ram
nvidia 580 stock speeds

What I've tried:
using driver sweeper
reinstalling latest nvidia drivers
set all graphical settings to low
modified the settings.ini to disable bloom

After those changes, the issue got somewhat better, but now the screen will turn white or black after 1-2min or seemingly walking a certain distance, then the game process has to be killed. Very disappointing as this did not exist what so ever on my ATI card
tr0n187 is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2011, 08:36 PM   #2
methodman123
 
Banned
Join Date: Jul 2010
Reputation: 622
Posts: 645
You might want to install an older version of nvidia driver software
methodman123 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 11:08 PM   #3
-B.A.Frayd-
 
 
 
Join Date: Sep 2007
Reputation: 157
Posts: 1,166
I would suggest uninstalling your drivers and running driver sweeper. Make sure you remove all traces of old drivers, ATI and Nvidia. Then reinstall the latest nvidia drivers for your card.
-B.A.Frayd- is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 11:53 PM   #4
tr0n187
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 108
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by -B.A.Frayd- View Post
I would suggest uninstalling your drivers and running driver sweeper. Make sure you remove all traces of old drivers, ATI and Nvidia. Then reinstall the latest nvidia drivers for your card.
I have already tried this, its listed in the original post under "things I've tried"

I will try a previous version of nvidia drivers and post results.
tr0n187 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 12:17 AM   #5
Mikeedude
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 46
Posts: 442
I presume you verified the cache for bfbc2 in case a file was corrupted.

Otherwise you have the best idea which is to try out older drivers
Mikeedude is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 12:50 AM   #6
tr0n187
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 108
Posts: 791
Rolling back to 263.09 seemed to do the trick. +rep methodman
tr0n187 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 07:11 AM   #7
lilbabycat
 
Banned
Join Date: Feb 2010
Reputation: 233
Posts: 1,160
Sucks that both nvidia and ati have such spotty drivers >_<

I'm sure you're enjoying that frame boost, the 4870 was my last card too, it lasted nearly as long as the 9700pro
lilbabycat is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 07:21 AM   #8
Ace Quat
 
Join Date: Jul 2006
Reputation: 190
Posts: 3,149
Quote:
Originally Posted by lilbabycat View Post
Sucks that both nvidia and ati have such spotty drivers >_<
word up. im still using the pre-260 nvidia drivers for my gtx470 because latter drivers would crash my whole system on startup
Ace Quat is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 07:30 AM   #9
x3cPeasant
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 21
Posts: 424
i got a gtx480 and no glitches, see what other 580 users are saying, if not it could be heat.

[edit] i see you got it fixed, my bad. good to hear, and i'm running 260.99 drivers still because they run NFS Hot Pursuit the best.

Last edited by x3cPeasant: 03-05-2011 at 07:33 AM.
x3cPeasant is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 12:26 PM   #10
bejayel
 
 
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 589
Posts: 3,793
Quote:
Originally Posted by methodman123 View Post
You might want to install an older version of nvidia driver software
But nvidia never releases bad drivers...
bejayel is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 02:25 PM   #11
AwayToHit
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 159
Posts: 1,295
never had a problem with nvidia drivers...using the latest beta driver 267.24 here on my two GTX 460 hawk 1GB with no problem whatsoever
AwayToHit is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 03:51 AM   #12
AUSFaker
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 10
Posts: 361
Plus rep for the outrageously awesome thread title, but sorry I cannot help your problem.
AUSFaker is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 03:54 AM   #13
NoSkillz121
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 113
Posts: 1,267
Quote:
Originally Posted by bejayel View Post
But nvidia never releases bad drivers...
http://www.pcper.com/comments.php?nid=8483

Unless there was sarcasm in this post and i completely missed it
NoSkillz121 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 04:02 AM   #14
Overt.Enemy
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 342
Posts: 4,954
Quote:
Originally Posted by NoSkillz121 View Post
http://www.pcper.com/comments.php?nid=8483

Unless there was sarcasm in this post and i completely missed it
Yes it was sarcasm. And yes you completely missed it.
Overt.Enemy is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 05:08 PM   #15
tr0n187
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 108
Posts: 791
sad pandas, the artifacts are back

Temp fix seems to be SHUTTING DOWN the computer for a bit then booting up. You can definitely expect the artifacts to be back in a few days. I read checked out the Nvidia forums, I'm not the only one which is a relief.... I suppose.

Also temps are about 32c idle and ~54c under load. Lots of air cooling in my case
tr0n187 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Battlefield series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 07:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.