Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > X-COM series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-25-2012, 06:54 PM   #1
Palladin
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 0
Posts: 27
Xcom Apocalypse and large Monitors

This game is one of my all time favorites and I still play it but now I have a 27" monitor and the game really does not do well on it. Is it possible to resize the screen in a window of some such?
Palladin is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2012, 03:16 PM   #2
bigfleb
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 3
Posts: 190
Navigate to your Xcom Apocalypse Steam folder, usually C:\Program Files\Steam\steamapps\common\XCom Apocalypse, or if you have 64bit windows it might be under Program Files(x86) instead. Open dosbox.conf with a text editor, notepad will work, and set fullscreen to false.

Under the windowresolution=original section substitute original with a res such as 1024x768 or 1280x1024 and change output=surface to output=opengl.

Last edited by bigfleb: 02-26-2012 at 03:18 PM. Reason: Spelling
bigfleb is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 05:08 PM   #3
Palladin
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 0
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by bigfleb View Post
Navigate to your Xcom Apocalypse Steam folder, usually C:\Program Files\Steam\steamapps\common\XCom Apocalypse, or if you have 64bit windows it might be under Program Files(x86) instead. Open dosbox.conf with a text editor, notepad will work, and set fullscreen to false.

Under the windowresolution=original section substitute original with a res such as 1024x768 or 1280x1024 and change output=surface to output=opengl.
I did this and it seems to be working. My screen is native to 1920x1024 and the game graphics just were not meant to run that high.

Thanks for the fix. Going to start another game and see how it works. Will let you know after i ahve run it a few hours
Palladin is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 06:54 PM   #4
Palladin
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 0
Posts: 27
Yep yep your suggestion totally fixed the problem. Thsnks
Palladin is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > X-COM series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.