Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Battlefield series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2011, 04:59 AM   #1
DEMON212
 
 
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 18
Posts: 190
RESTRICTION: Disallowed program/driver [125119]

I keep getting a RESTRICTION: Disallowed program/driver [125119] error from punkbuster EVERY time I connect to a game server.

I've tried the website and google and the only thing I found about this was that PB doesn't like Fraps or Xfire. And I use neither.

Which is the same as the guy who posted the problem on the article in which I found this info. After going through several pages though they mentioned programme after programme that can cause conflict and I run none of them.

Well, I do run one programme. Infact the only programme I use and he used that people were blaming, was Steam.

And this is the only difference between he and I, he bought the discs and I bought them from Steam (This weekend).

So I don't know how the hell Steam could be stopping the game from working, but that's the name that crops up under every list of programmes to switch off before running.

So I'm thinking that I've threw money down the drain on a single player only version of an online game. And playing with bots gets old.

I did find one other thing about how running old versions of PB can cause problems but unless there's been a new version of PB released since Monday when launching BF2 for the first time installed and updated PB on my system, then I don't see how that could be it.

So has anyone had and resolved this problem?
DEMON212 is offline  
Reply With Quote
Old 05-11-2011, 05:03 AM   #2
H E X E N
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 459
Posts: 1,924
I would try manually updating PB, just in case. Couldn't hurt to try.

http://www.evenbalance.com/

This also seemed to help others with the same problem.

http://planetbattlefield.gamespy.com....Detail&id=107

Last edited by H E X E N: 05-11-2011 at 05:07 AM.
H E X E N is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 05:17 AM   #3
DEMON212
 
 
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 18
Posts: 190
Quote:
Originally Posted by H E X E N View Post
I would try manually updating PB, just in case. Couldn't hurt to try.

http://www.evenbalance.com/

This also seemed to help others with the same problem.

http://planetbattlefield.gamespy.com....Detail&id=107
You're right, couldn't make it worse, so I'll try now.
DEMON212 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 05:28 AM   #4
DEMON212
 
 
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 18
Posts: 190
Well when I've checked via that updates link you sent, I had everything bar 1 tiny link installed with the updaters auto update, so hopefully that's fixed it. Here goes nothing.
DEMON212 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 05:36 AM   #5
DEMON212
 
 
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 18
Posts: 190
All it's done is change the error code to 125083.

So time to google that and see if there's a different fix. It's a good thing this was less than £4, I'd be livid had I paid full price, lol.
DEMON212 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 05:47 AM   #6
Panromir
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 79
Posts: 480
Deactivate the steam overlay.
Right click -> Uncheck "Activate Steam Community In-Game"

...Play.
Panromir is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 06:03 AM   #7
gombasz
 
Banned
Join Date: Jul 2010
Reputation: 7
Posts: 258
OMG, Disallowed program is steam.
gombasz is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 11:25 AM   #8
holodoc
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 5
Posts: 121
First try to update Punkbuster.

If that doesn't help you will have to disable Steam Overlay (right click on game in your Library -> Properties -> tab General - uncheck "Enable Steam Community in game").

The problem is Punkbuster thinks Steam Overlay is some kind of cheating application because Steam uses application injection techniques to make the overlay part of the game.

However while I had to disable the overlay in COD4 I had no reason to in BC2.
holodoc is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 01:00 PM   #9
Joshyjess
 
Join Date: Feb 2011
Reputation: 691
Posts: 433
I appreciate this post, and those who have responded. I was also getting the error message (and getting kicked off), and had no idea why. I went ahead and disabled the Steam Community feature, and sure enough the game seems to work fine - and by fine of course I mean getting my noobie butt kicked all over the place. But the fact that I'm able to stay in the game long enough to get my butt kicked is a vast improvement then just imagining I'm getting my butt kicked.
So again, I thank you.
Joshyjess is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 01:56 PM   #10
TheRevanchist
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 1930
Posts: 3,014
I've been getting this too. So the "disallowed program" is Steam?!
TheRevanchist is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:15 PM   #11
OldManMouser
 
Join Date: Dec 2009
Reputation: 41
Posts: 629
Just disable the steam overlay and it will fix the issue.
OldManMouser is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:17 PM   #12
x7string420x
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 46
Posts: 395
Quote:
Originally Posted by TheRevanchist View Post
I've been getting this too. So the "disallowed program" is Steam?!
yeah it's the steam overlay, you know SHIFT+TAB in game. Disable it.

Someone should post a sticky on this one c'mon admins.
x7string420x is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:27 PM   #13
pdXjoe
 
Join Date: Nov 2010
Reputation: 45
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by x7string420x View Post
yeah it's the steam overlay, you know SHIFT+TAB in game. Disable it.

Someone should post a sticky on this one c'mon admins.
how 'bout a hotfix for those too lazy to disable overlay?
pdXjoe is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:31 PM   #14
Moragami
 
 
 
Join Date: Dec 2008
Reputation: 537
Posts: 2,210
BF2 is an OLD game, and steam overlay didn't even exist when it was released, so it's incompatibility makes sense. Not too hard to fix either.
Moragami is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:47 PM   #15
Panromir
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 79
Posts: 480
Quote:
Originally Posted by Moragami View Post
BF2 is an OLD game, and steam overlay didn't even exist when it was released, so it's incompatibility makes sense. Not too hard to fix either.
Actually it doesn't. You can play BF2142 with steam without problems.
Panromir is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Battlefield series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.