Go Back   Steam Users' Forums > Dedicated Server Discussions > Source DS (Windows)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2004, 06:33 PM   #1
Stealth_Moose
 
Guest
Posts: n/a
Maximum People Per Server?

Does anyone here happen to know the maximum amount of people that can be on a CS:S server at once? I know it goes up to 64 but can it go past that? I haven't played in a while so I'm a little clueless.
 
Reply With Quote
Old 11-27-2004, 06:39 PM   #2
Stealth_Moose
 
Guest
Posts: n/a
Aww, junk. I posted it in the wrong forum.
  Reply With Quote
Old 11-27-2004, 06:46 PM   #3
cgh
 
Guest
Posts: n/a
I assume this is relating to windows srcds? I moved it there. But if you aren't asking this to know what maxplayers you need to set (oops), I guess I'll move it to cs: s section. Let me know. I've been on the "server" mindset lately.

I don't know of the limit, but I've seen some insane numbers. I think de_dust is 40 players, but I'm sure custom maps can support many more slots than that.
  Reply With Quote
Old 11-27-2004, 08:24 PM   #4
the.programmer
 
Banned
Join Date: Jul 2004
Reputation: 0
Posts: 1,630
I think the maxplayer limit for a server is 32... It really depends on your comp specifications on whtether your comp can handle 32 players though, and most likely it can't. Now if you're talking about a map, I'll bet it might be higher, but what for? If you can't fit more than 32 on a server, what's the bother fitting 90 on a map?
the.programmer is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2004, 02:21 AM   #5
GiGaBiTe
 
Guest
Posts: n/a
i saw a cs:source server that had 96 slots on it and 76 people were playing on it on de_dust2, damn it was a total warzone.
  Reply With Quote
Old 11-28-2004, 04:48 AM   #6
r2k
 
 
 
Join Date: Nov 2004
Reputation: 0
Posts: 250
Pretty shure the max is 128 People... However You'd have to have a really kick [font=wingdings]û[/font][font=wingdings]û[/font][font=wingdings]û[/font] connection and computer to run it.
r2k is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2004, 06:34 AM   #7
the.programmer
 
Banned
Join Date: Jul 2004
Reputation: 0
Posts: 1,630
yeah I'll bet the server lagged like a bohunkle... Well they could have more than 1 server linked together I guess, kindof like how they do in halo parties.
the.programmer is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2004, 08:22 AM   #8
Stealth_Moose
 
Guest
Posts: n/a
Well I've seen plenty of 64 player servers but this would be for a custom map and a really odd idea I had inspired by a Quake 3 movie.
  Reply With Quote
Old 11-28-2004, 02:57 PM   #9
GiGaBiTe
 
Guest
Posts: n/a
it was the only server at the time with more than 64 slots on it, and suprisingly it didnt lag at all. most players had 50-150 ping. and considering every player needs around 4-6 kb of data a second you wouldnt need a beefy internet connection.
  Reply With Quote
Old 11-28-2004, 03:19 PM   #10
DataMatrix
 
Join Date: Oct 2004
Reputation: 7
Posts: 595
256 players max on Source engine i've heard, althought it could be increased via programming.

Although thats what i've heard.
DataMatrix is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2004, 12:07 PM   #11
GiGaBiTe
 
Guest
Posts: n/a
damn why would you want 256 players on a server? the only reason that i could think would require that many is if you made some lord of the rings mod and had helms deep or the city of the kings attack / defend.
  Reply With Quote
Old 11-29-2004, 12:23 PM   #12
*E|M|F*wArgOd
 
Guest
Posts: n/a
What is the server.cfg cvar and/or command line switch to set num players?
  Reply With Quote
Old 11-29-2004, 11:29 PM   #13
GiGaBiTe
 
Guest
Posts: n/a
maxplayers <number>
  Reply With Quote
Old 12-01-2004, 01:30 PM   #14
Blutschlumpf
 
Guest
Posts: n/a
How to set it above 32

How can I enable more than 32 players ?

In the menu before starting 32 is the maximum and using maxplayers <number> in server.cfg i only get "Cannot change maxplayers while the server is running".

Don't ask, i have the connection and server power for much more that 32
  Reply With Quote
Old 12-01-2004, 01:44 PM   #15
Hambone
 
Guest
Posts: n/a
Don't use the GUI interface to start your DS. Run it in a console and add +maxplayers <num> to the command string.
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Dedicated Server Discussions > Source DS (Windows)


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.