Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Flight Control HD

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2011, 09:54 AM   #1
LpSamuelm
 
Join Date: Dec 2009
Reputation: 0
Posts: 21
Unhappy Not launching on a Mac?

So, I decided to get Flight Control HD since it was on sale (€1, wow). When I tried to launch it, though, it gets stuck on the "Preparing to launch Flight Control HD..." window! I left it there for a few minutes, and it still didn't start! I'm trying to run it from an Intel-based macbook with Snow Leopard, and it doesn't start.

Anyone know what to do?
LpSamuelm is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2011, 12:08 PM   #2
rury76
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 0
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by LpSamuelm View Post
So, I decided to get Flight Control HD since it was on sale (€1, wow). When I tried to launch it, though, it gets stuck on the "Preparing to launch Flight Control HD..." window! I left it there for a few minutes, and it still didn't start! I'm trying to run it from an Intel-based macbook with Snow Leopard, and it doesn't start.

Anyone know what to do?
To me it's the same I have also a Intel Mac, but I hope is fixed because yesterday to buy the revenge of the titans and it happened the same thing and run it today and it worked I hope that is only an error of licenses,
rury76 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2011, 01:06 PM   #3
indiegeek
 
 
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 0
Posts: 7
Same here. Just repeatedly quits "unexpectedly."
indiegeek is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2011, 02:17 PM   #4
Limisios
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 0
Posts: 10
Same problem on mine too. I have a 2008 iMac. I hope they sort this issue out soon.
Limisios is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2011, 04:09 PM   #5
dixius99
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 2
Same issue here. There is a similar topic on the Firemint Get Satisfaction site (I commented there too). but there hasn't been a reply for 12 days.

I was actually able to get it to work a few days ago, but today, I'm back to getting the "unexpected error".
dixius99 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2011, 09:12 PM   #6
mattblack59bus
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 2
Mine crashes too, deleted and reinstalled, rebooted etc. still no joy.

Cheers
Marc
mattblack59bus is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2011, 02:43 AM   #7
MrEasyChillz
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 0
Posts: 9
Same here, I tried deleting it, restarting steam, restarting my computer, and verifying the integrity of the cache. You name it, i've tried it, and with no results. It would be nice if they could fix this before the winter sale ends.
MrEasyChillz is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2011, 04:09 AM   #8
Masijozz
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 1
Thumbs down Launching, then unexpectedly quitting.

Yes, I am getting the same problem. I bought this game a while ago and now want to play it for the Winter Achievement. It won't launch through Steam at all. Tried defragmenting the game cache files and verified integrity of the game cache. Deleted the local content and re-downloaded as well as restarting steam/ checked for client updates. Running OSX Lion on a early 2011 macbook pro running Intel i5 and a 2.3GHz processor. Please fix this issue, thank you.
Masijozz is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2011, 08:21 AM   #9
theatilla
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 0
Posts: 8
Yeah, not working on a mac. Bummer.
theatilla is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2011, 10:04 AM   #10
azizmb
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 0
Posts: 8
Mine often crashes on when trying to launch it (2011 MacBook Pro 13" w/ Lion). It launches fine after like 5 tries. Although, I do experience an issue occasionally like the OP explained on my MacBook but with a different game (TF2).
azizmb is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 02:43 AM   #11
PandsPands
 
 
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 0
Posts: 10
Damn. WTF is going on with those developers these days?!?! I can't play my ing game I have paid on my Mac anymore!!! FIX IT NOW!
PandsPands is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 08:45 AM   #12
ニャーオ
 
Join Date: Jan 2012
Reputation: 0
Posts: 1
From what i see, the game complains about the missing steam_appid.txt file. Typing the following command in Terminal opens up the folder where it should have been
Code:
open ~/Library/Application\ Support/Steam/SteamApps/common/flight_control_hd/Flight_Control_HD.app/Contents/MacOS/
Go ahead and create a text file (ensure that it's a plain text file, rather than a Rich text), write
Code:
62000
there (that's the appid of Flight Control HD), name it steam_appid.txt and save there.

After doing that the game actually launches (albeit on the second try).
ニャーオ is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2012, 08:20 AM   #13
BoxOfSnoo
 
 
 
Join Date: Mar 2011
Reputation: 0
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by ニャーオ View Post
From what i see, the game complains about the missing steam_appid.txt file. Typing the following command in Terminal opens up the folder where it should have been
Code:
open ~/Library/Application\ Support/Steam/SteamApps/common/flight_control_hd/Flight_Control_HD.app/Contents/MacOS/
Go ahead and create a text file (ensure that it's a plain text file, rather than a Rich text), write
Code:
62000
there (that's the appid of Flight Control HD), name it steam_appid.txt and save there.

After doing that the game actually launches (albeit on the second try).
Wow, this seemed to work, after I did this - and one crash, it started up for the first time! Thanks!

If this really was the issue, then Firemint should be ashamed of themselves for not fixing something so simple and basic by now.

To simplify this a little, just type this into terminal (or copy & paste)

Code:
echo 62000 > ~/Library/Application\ Support/Steam/SteamApps/common/flight_control_hd/Flight_Control_HD.app/Contents/MacOS/steam_appid.txt
BoxOfSnoo is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2012, 04:17 PM   #14
mayo
 
mayo's Avatar
 
Firemint
Join Date: Aug 2010
Reputation: 54
Posts: 130
Hi all,

It appears the issue is caused by the last Steam client update and it should hopefully be resolved soon. The workaround mentioned above is intended for developers, so I'm not sure it's a great idea for public users to be using it - but it should work if you want to play now. But I recommend waiting for the client update

Sorry for the inconvenience.
mayo is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2012, 11:03 AM   #15
alpha78
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 1
Working now for me.
alpha78 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Flight Control HD


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.