Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Risen Series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2011, 06:18 PM   #1
bobbull65
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 0
Posts: 23
game won't start

i have window 7 64 bits. first it will install direct x. and tell me me.this game is currently unavailable please try again another time.
bobbull65 is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2011, 10:18 PM   #2
gjork
 
Banned
Join Date: Feb 2011
Reputation: 132
Posts: 715
Close Steam , go to the steam folder and delete clietnregistry.blob, restart steam and it will do its magic and you should be fine again.
gjork is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 02:22 AM   #3
Etherus
 
Guest
Posts: n/a
I removed the file but it does the install steps, and then it does say starting game but it won't start it just does go back to steam window.

using Windows 7 x64, 4GB ram and GT460 1GB I assume that should be good enough for this game right?
  Reply With Quote
Old 07-09-2011, 06:29 AM   #4
Gunzo5
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 0
Posts: 12
I get the same thing! I have also tried every step in this http://support.steampowered.com/kb_a...4595-WEXN-6831 But nothing have worked!
Gunzo5 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 02:08 PM   #5
bobbull65
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 0
Posts: 23
still not working.WTH!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bobbull65 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 06:09 PM   #6
gjork
 
Banned
Join Date: Feb 2011
Reputation: 132
Posts: 715
Did you activate the game or not? Start Steam but don't use Steam to launch it. Go to the bin folder under the Risen folder, right click Tages.exe and select run as admin. Go through the activation.

If you did activate then do the same but on the risen.exe.
gjork is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 03:22 AM   #7
Gunzo5
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 0
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by gjork View Post
Did you activate the game or not? Start Steam but don't use Steam to launch it. Go to the bin folder under the Risen folder, right click Tages.exe and select run as admin. Go through the activation.

If you did activate then do the same but on the risen.exe.
When i try that i get an error message say that i should run the software i want to activate and not the "Tages.exe" then i try the same on the game icon and i get an error saying its a "Side-By-Side" error.
Gunzo5 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 08:15 AM   #8
gjork
 
Banned
Join Date: Feb 2011
Reputation: 132
Posts: 715
I looked up that error and best I can tell it is caused by Visual C++ error. Do you have Microsoft Visual C++ Redistributable 2010 listed under add/remove programs? If not you can download it from Microsoft. Or it could be a registry error with the VCC+ install. That's what my search showed anyway.
gjork is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 04:01 AM   #9
Gunzo5
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 0
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by gjork View Post
I looked up that error and best I can tell it is caused by Visual C++ error. Do you have Microsoft Visual C++ Redistributable 2010 listed under add/remove programs? If not you can download it from Microsoft. Or it could be a registry error with the VCC+ install. That's what my search showed anyway.
I did have those programs, but they didnt work, so i did a re-install of everything, and now all my games work again
Thanks man, for helping
Gunzo5 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 10:50 AM   #10
bobbull65
 
Join Date: Jan 2008
Reputation: 0
Posts: 23
well it has been two days and it still not working, I uninstalled and reinstalled update all driver,select run as admin.what's going on?this is first steam game I can't run. I want my $10 back please. Shame look like going to be a good game.
bobbull65 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2011, 09:51 PM   #11
mack68
 
 
 
Join Date: Sep 2008
Reputation: 17
Posts: 116
To help those having trouble starting. I couldn't get the game to load so I use this to help me http://forum.worldofplayers.de/forum.../t-968244.html

I changed the resolution to my native resolution of 1920 x 1080. The game starts. But I notice the game is very slow to load from black screen. I would say at least 40 - 50 seconds. One of the slowest loading games I've played. I don't know if changing the resoultion was the reason it worked or I just didn't wait long enough for the game to start.
mack68 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Risen Series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.