Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Dungeon Defenders

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2011, 03:06 PM   #1
zombie_feynman
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Why the AMD CPU Driver to install?

Why does DD want me to install an AMD CPU Driver despite the fact that I have an Intel? Any insight on this?
zombie_feynman is offline  
Reply With Quote
Old 10-19-2011, 04:53 PM   #2
Spyder810
 
 
 
Join Date: Sep 2009
Reputation: 36
Posts: 462
The same reason every game (that requires it) installs DirectX, because some people might need it. If you have an intel, just skip it.
Spyder810 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 05:57 PM   #3
zombie_feynman
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Can't skip it, that's the problem. Once you reject it, the install process stops.
zombie_feynman is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 06:00 PM   #4
Thecodexnecro
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 6
Posts: 311
I just installed it anyway. I've also got an Intel, but hey, it's only a driver. What's the worst it can do?

The intel CPU isn't going to use it. So yeah, it's pretty harmless.

They should have put an option to skip it though. There was also another game which needed this driver, think it was Orcs Must die.
Thecodexnecro is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 06:06 PM   #5
zombie_feynman
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Thecodexnecro View Post
I just installed it anyway. I've also got an Intel, but hey, it's only a driver. What's the worst it can do?

The intel CPU isn't going to use it. So yeah, it's pretty harmless.

They should have put an option to skip it though. There was also another game which needed this driver, think it was Orcs Must die.
Wasn't Orcs Must Die, I installed it last week and never had to install such a driver.
zombie_feynman is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 06:17 PM   #6
JRadz
 
 
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 2
Posts: 38
Orcs Must Die did use the AMD driver thing, but it let you bypass it by hitting reject. This game refuses to let you pass unless you install the drivers. I eventually said f it and installed them. Can't find a way to uninstall them yet...I don't want AMD drivers on my custom Intel computer.
JRadz is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 06:23 PM   #7
zombie_feynman
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by JRadz View Post
Orcs Must Die did use the AMD driver thing, but it let you bypass it by hitting reject. This game refuses to let you pass unless you install the drivers. I eventually said f it and installed them. Can't find a way to uninstall them yet...I don't want AMD drivers on my custom Intel computer.
Exactly how I feel. Brand new system and I'm anal about unnecessary software.

However, I don't remember that when I was installing Orcs Must Die!.. now I have to go find out if I spaced and installed it when doing the setup.
zombie_feynman is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 07:17 PM   #8
JRadz
 
 
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 2
Posts: 38
Thinking about it, it may have been Bunch of Heroes as I installed the game right around Orcs Must Die...I know it's one of those two, and it did let you hit reject and work.
JRadz is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 11:00 PM   #9
Sublym385
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 4
Posts: 136
does anyone have a solution?

I tried looking through the games files and can't find .exe to remove it.

Update: I got this from process explorer
F:\TEMP\Epic-68c81b2a-66ec-40c8-89c0-3efd47582d87\Binaries\UnSetup.exe /HandleRedist /Module="d:\steam\steamapps\common\dungeon defenders\Binaries\Redist\UE3Redist.exe" /SplashHandle=4329152 /InstallGuid=68c81b2a-66ec-40c8-89c0-3efd47582d87

Does this mean it is just an AMD wrapper for the UE3 redistributable?

Last edited by Sublym385: 10-19-2011 at 11:07 PM.
Sublym385 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 11:06 PM   #10
Hi2u! Tw1TcH
 
 
 
Join Date: Dec 2005
Reputation: 800
Posts: 5,774
Quote:
Originally Posted by Sublym385 View Post
does anyone have a solution?

I tried looking through the games files and can't find .exe to remove it.
If you click yes doesn't it only install directx?

Red Orchestra 2 also has this.
Hi2u! Tw1TcH is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2011, 09:57 AM   #11
zombie_feynman
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Hi2u! Tw1TcH View Post
If you click yes doesn't it only install directx?

Red Orchestra 2 also has this.
This confirmed?

I really want more details on this. I'm in no rush to play the game, have enough games I don't have time to play, and judging by the problems I see people having, I'll wait for some stability patches.
zombie_feynman is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2011, 10:18 PM   #12
Totalitator
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 51
Posts: 430
I have Intel CPU and nVidia graphics, do not want AMD stuff installed.
I guess I won't be playing until they patch in a way to skip it.
Totalitator is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 05:13 PM   #13
zombie_feynman
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Totalitator View Post
I have Intel CPU and nVidia graphics, do not want AMD stuff installed.
I guess I won't be playing until they patch in a way to skip it.
Same. Still waiting.
zombie_feynman is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Dungeon Defenders


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 11:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.