Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > RAGE

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2011, 01:42 PM   #1
Verinos
 
Guest
Posts: n/a
A month in...$60 well spent.

So, I have been off and on trying to get this game to work for a month now, I just installed the new 11.10 drivers today hoping that that would fix my unending tide of issues with this game, and BEHOLD! It caused a new problem. Now all of my textures aside from grass are blue and my game STILL locks up every 2-3 seconds for a solid 15-35 seconds making the game completely unplayable. I was unable to locate a fix for either of these issues in the large Bugs and fixes post as it has become entirely way too big to filter everything from it. Anyone have a suggestion as to how I get my textures back and get it to stop freezing up my entire computer?
 
Reply With Quote
Old 11-04-2011, 02:01 PM   #2
HellPaladin
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 0
Posts: 40
I feel ya brother... i been trying to get the game up and running for quite some time myself... Altough i can help you with ur "blues".

Go here and follow the instructions, it worked for me.

http://hdarena.org/f73/229326-theres...texture-issue/

My game is running smoothly after a while but i still get some random crashes and for some reason, my game resetts and goes back to the title screen whenever i press ESC.

The game is awesome for as far as iv played but i wish i could play it without any inturruptions...
HellPaladin is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 02:02 PM   #3
Angry_Eeyore
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 0
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Verinos View Post
So, I have been off and on trying to get this game to work for a month now, I just installed the new 11.10 drivers today hoping that that would fix my unending tide of issues with this game, and BEHOLD! It caused a new problem. Now all of my textures aside from grass are blue and my game STILL locks up every 2-3 seconds for a solid 15-35 seconds making the game completely unplayable. I was unable to locate a fix for either of these issues in the large Bugs and fixes post as it has become entirely way too big to filter everything from it. Anyone have a suggestion as to how I get my textures back and get it to stop freezing up my entire computer?
For the blue you need to DL the atioglxx.dll file from the preview 3 drivers which can be DLed here http://www.mediafire.com/?xdajp33ryn9dcey

After you DL it, you are going to place it in your default Rage folder (most likely C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\rage) and then you place one in your SysWOW64 folder (which should be here C:\Windows\SysWOW64)

I am using Windows 7 x64 so if you are using something different, you will be placing the second one in a different folder.

Now then, onto your other issues... what are your specs?
Angry_Eeyore is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 02:11 PM   #4
Verinos
 
Guest
Posts: n/a
AMD Phenom II x6 1075t 3.0GHz
8gb Kingston 1333 DDR3
Radeon HD 6870
Running at 1920-1080
Win7 64bit

Last edited by Verinos: 11-04-2011 at 02:13 PM.
  Reply With Quote
Old 11-04-2011, 02:27 PM   #5
Angry_Eeyore
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 0
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Verinos View Post
Phenom II x6 1075t 3.0GHz
8gb Kingston 1333 DDR3
Radeon HD 6870
Running at 1920-1080
Win7 64bit
Awesome, your setup is almost identical to mine.
So I will just give you my cfg file and my launch options and my CCC settings and we will see it it helps at all. First off, the CFG. You probably already know this, but you need to make a new text file and name it "rageConfig.cfg" without the quotes. Open it, and insert ALL of the following.

com_allowconsole "1"
com_skipIntroVideo "1"
echo Render Settings active
r_sb_imageSize "2048"
r_useNewPrivateLighting "1"
r_useHardwareTextures "1"
r_useSMP "1"
r_dimShadowHeightTweak "0"
r_dimShadowForceHighQuality "1"
r_dimShadowResolution "2048"
r_noBreakableShadows "0"

g_showPlayerShadow "1"
g_fov "90"
g_reactivateGibsForMover "1"
g_bloodEffects "1"
g_AimAssist_Disable_All "1"

vt_nopreload "0"
vt_minMipLevelInstalled "0"
vt_uncompressedVmtr "1"
image_useCompression "0"
vt_maxPPF "32"
vt_maxaniso "4"
image_anisotropy "4"
vt_minlod "-2"
vt_lodBias "-2"
image_lodbias "-2"
vt_vmtrcompression "none"
mt_genCompression "none"
vt_qualityDCTChroma "100"
vt_qualityDCTLuma "100"
vt_qualityDCTNormal "100"
vt_qualityDCTPower "100"
vt_qualityDCTSpecular "100"
vt_qualityHDPLossless "1"
vt_qualityHDPDiffuse "0"
vt_qualityHDPNormal "0"
vt_qualityHDPPower "0"
vt_qualityHDPSpecular "0"
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
vt_pageimagesizeunique "8192"
vt_pageimagesizevmtr "8192"
r_sb_frustomFOV "92"
r_swapInterval "1"

af_skipAirFriction "0"
af_skipFriction "0"
af_skipLimits "0"
af_skipSelfCollision "0"
echo Sound Settings active
s_reverb "1"
s_occlusionDistance "768"
s_maxSamples "5"
s_maxEmitterChannels "24"
pm_togglesprint "0"
pm_sprintspeed "450"
pm_runspeed "280"
pm_walkspeed "160"
pm_crouchspeed "160"
com_skipDiscSwapStateManager "0"
com_skipGameRenderView "0"
com_skipInputRouting "0"
com_skipIntroVideo "0"
com_skipSignInManager "0"
face_skipBlink "0"
face_skipGestures "0"
face_skipHead "0"
face_skipLidDeform "0"
face_skipLipsync "0"
face_skipMood "0"
face_skipProcedural "0"
g_skipBombTimerFailTarget "0"
g_skipBreakableParticles "0"
g_skipCloth "0"
g_skipFXManager "0"
g_skipViewEffects "0"
g_skipWaterSim "0"
g_weaponSkipSound "0"
gc_skipFiction "0"
pm_skipAnimation "0"
r_skipAugment "0"
r_skipAutosprites "0"
r_skipBaseSurfaces "0"
r_skipBeams "0"
r_skipBlendedSurfaces "0"
r_skipBlendLights "0"
r_skipCloth "0"
r_skipCommits "0"
r_skipDecals "0"
r_skipDetailModels "0"
r_skipDetailTris "0"
r_skipDimShadows "0"
r_skipDistortionSurfaces "0"
r_skipDynamic "0"
r_skipDynamicLighting "0"
r_skipEffects "0"
r_skipEmissiveGlare "0"
r_skipFeedback "0"
r_skipFlares "0"
r_skipFoliage "0"
r_skipGeneratedFileCheck "0"
r_skipGlare "0"
r_skipGuis "0"
r_skipLightCPUCulling "0"
r_skipLightGPUCulling "0"
r_skipLights "0"
r_skipMergeMeshes "0"
r_skipModelCPUCulling "0"
r_skipModelGPUCulling "0"
r_skipModelRangeCulling "0"
r_skipModels "0"
r_skipNodeCPUCulling "0"
r_skipNodeGPUCulling "0"
r_skipOcclusionBaseModel "0"
r_skipParticles "0"
r_skipSlowLights "0"
r_skipStripDeadCode "0"
r_skipSuppress "0"
r_skipSurfaceCPUCulling "0"
r_skipTransparencySort "0"
r_skipUpdateInView "0"
r_skipViewParms "0"
r_skipVmtrs "0"
r_skipWaterSurfaces "0"
r_skipWorld "0"
r_skipZCullReconstruct "0"
r_multiSamples "16"
r_shadows "1"
s_useCompression "1"
md6_generateDamageTextures "1"
r_lazyBindParms "0"
r_lazyBindPrograms "0"
r_lazyBindTextures "0"

vt_restart
r_forceVmtrReload "1"

Now when you are done place it here C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\rage\base

Make sure you can view all file extensions and delete the .txt at the end. If you place it in your folder and it still opens as a text file when you click on it, then you need to delete the .txt part still.

Launch options are as follows.

+jobs_numthreads 4 +com_skipIntroVideo 1 +seta com_allowconsole 1 +vt_maxPPF 16

You might be able to bump up the +jobs_numthreads 4 since you have six cores so might as well try it at 6 if 4 doesn't work well.

Also, while you are in your Rage properties, click the UPDATES tab and uncheck the "Enable Steam Cloud synchronization for RAGE" box. Close out.

CCC settings are as follows.

Anti-Aliasing: Use Application Settings
Antisotropic Filtering :Use Application Settings
Tessellation: AMD Optimized
Catalys A.I.: Turn it all the way down and uncheck the "Enable Surface Format Optimization"
Wait for vertical refresh: Turn it all the way up to "Always on"
Anti-Aliasing Mode: Turn it all the way up to "Super-sample AA"
OpenGL Settings: Check the "Triple buffering" box.

Also, one last thing. Go to C:\Users\Your Name\AppData\Local and create a folder named "id software" without the quotes and then open it. Once inside create another new folder called "rage" without the quotes. Exit all that and close all unnecessary programs.

Now, once you fire up the game, go to your video options, turn off Vsync and crank everything else up to maximum.

Let me know if it works.

Last edited by Angry_Eeyore: 11-04-2011 at 02:29 PM.
Angry_Eeyore is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 03:35 PM   #6
Mgp
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 57
Posts: 839
I feel for you guys who can't get it running smooth. In saying that if I had not been reading about all the problems peeps are having I would have said it is one of the smoothest,most bug free games I have played.
i7, gtx570 6 gig of ram.

I got it recently and after all the negativity was not expecting much, but I am actually enjoying it.
Mgp is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 03:50 PM   #7
Sinhealer
 
 
 
Join Date: Jul 2011
Reputation: 2949
Posts: 2,852
This game baffles me..

I am running the game on a AMD 965 with a 6870 card(both OC'd by around 10%) and I run the game perfect,honest it looks and plays great.

I really can not understand how this game runs so well on some systems and terrible on other systems.
Sinhealer is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 03:57 PM   #8
ItzzNinja
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 28
Posts: 568
@Sinhealer

Multiplatforms usually have that problem, but unlike this case it's also usually patched out before the sun goes down the next day.
ItzzNinja is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 07:28 PM   #9
ShadowBoomer
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 0
Posts: 6
Angry_Eeyore

I am a Newbie Baby Boomer Gamer. Have been scoring these forums as well as the Bethesda forums for solutions to Rage's problems. Thought I had solved these a few times, even posted my first post on Beth official Rage forum, just to find new and old issues came up again. (Boy I Feel Dumb Now).

CTD or "Send To Microsoft" on any type of saves or move from one area to another was real deal breaker for me, however I've played through twice now, with much biting of tongue.

Say your post here and did as recommended and had large cache file squares all over. Fixed that with some tweaking and your help.

Added this to"launch options: +jobs_numThreads 6 +com_skipIntroVideo 1 +vt_pageImageSizeUnique 4096 +vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly 4096 +vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly2 4096+vt_maxppf 16+set com_allowconsole 1.


Solved much of my problems.


Rep and thanks to you for .cfg file. Can see my specs etc. here:
http://forums.bethsoft.com/index.php...-5770-to-work/

Now only issue is CTD moving from area to area and then only sometimes.
Thanks

Could you explain some/all of the .cfg settings?
I am computer/software geek - build/upgrade computers etc. - all ways want to know More about everything.

Thanks ShawdowBoomer

Last edited by ShadowBoomer: 11-04-2011 at 07:34 PM.
ShadowBoomer is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 07:59 PM   #10
Angry_Eeyore
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 0
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by ShadowBoomer View Post
Angry_Eeyore

I am a Newbie Baby Boomer Gamer. Have been scoring these forums as well as the Bethesda forums for solutions to Rage's problems. Thought I had solved these a few times, even posted my first post on Beth official Rage forum, just to find new and old issues came up again. (Boy I Feel Dumb Now).

CTD or "Send To Microsoft" on any type of saves or move from one area to another was real deal breaker for me, however I've played through twice now, with much biting of tongue.

Say your post here and did as recommended and had large cache file squares all over. Fixed that with some tweaking and your help.

Added this to"launch options: +jobs_numThreads 6 +com_skipIntroVideo 1 +vt_pageImageSizeUnique 4096 +vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly 4096 +vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly2 4096+vt_maxppf 16+set com_allowconsole 1.


Solved much of my problems.


Rep and thanks to you for .cfg file. Can see my specs etc. here:
http://forums.bethsoft.com/index.php...-5770-to-work/

Now only issue is CTD moving from area to area and then only sometimes.
Thanks

Could you explain some/all of the .cfg settings?
I am computer/software geek - build/upgrade computers etc. - all ways want to know More about everything.

Thanks ShawdowBoomer
For the CFG file I used this to make it http://donotargue.com/cfg-makers/rage/if you hover over the lines, it gives a description of what they do. And I am glad I could help
Angry_Eeyore is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > RAGE


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.