Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Batman: Arkham City

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2011, 01:11 AM   #1
Reynbow
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 4
Posts: 38
Windows 8 and GFWL (If GFWL isn't working for you, check here)

If you are running Windows 8 and your game doesn't even show GFWL at all no matter what you do, here's how to fix it.
  • Delete all previous installations of GFWL and clean the registry. (ccleaner is a good program that will do this)
  • Download gfwlivesetupmin.exe (28 Mb), from HERE
  • Install the client and run it. It will ask you to download an update (624 Kb) called gfwlivesetup.exe by clicking the requested link. Install it.
  • Launch GFWLive.exe from C:\Program Files (x86)\Microsoft Games for Windows - LIVE\Client.
  • Launch Batman: Arkham City and the Home button should work now, create or sign into an account and play.

Also enable Microsoft Update in Windows 8 and update the OS.
Reynbow is offline  
Reply With Quote
Old 12-22-2011, 02:04 AM   #2
Xinra
 
 
 
Join Date: Nov 2009
Reputation: 15
Posts: 706
An off topic question, when was Windows 8 released? Me wants.
Xinra is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 02:07 AM   #3
Reynbow
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 4
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by Xinra View Post
An off topic question, when was Windows 8 released? Me wants.
Developer preview.
Reynbow is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 02:07 AM   #4
SparkeE
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 2
Posts: 67
what's GFWL, i'm having problems right now.
SparkeE is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 02:07 AM   #5
Reynbow
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 4
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by SparkeE View Post
what's GFWL, i'm having problems right now.
Games For Windows Live
Reynbow is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 04:09 PM   #6
oxilite
 
Join Date: Jan 2012
Reputation: 0
Posts: 1
THANK YOU SOOOOOOOO MUCH!
oxilite is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 10:13 PM   #7
BlackOps101
 
Join Date: Mar 2011
Reputation: 74
Posts: 579
Windows 8 is nothing special... I got it on my laptop it's Win 7 with their phone UI... It's so stupid...
BlackOps101 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 04:00 PM   #8
Reynbow
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 4
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by oxilite View Post
THANK YOU SOOOOOOOO MUCH!
Not a problem at all.

Quote:
Originally Posted by BlackOps101 View Post
Windows 8 is nothing special... I got it on my laptop it's Win 7 with their phone UI... It's so stupid...
It might not look much different, but the main thing that's different is that it uses far less ram and requires far lower hardware specs to run. Which means it's good for Laptops and Tablets. If you're running a high-spec computer, you probably wont notice much difference, but it's still there.

So if you want to squeeze every bit of power out of your rig, it will be good. Right now, however, Win8 isn't running all games very well. Just like this thread shows. I've switched back to Win7 because of it. But I do prefer Win8.
Reynbow is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 09:31 PM   #9
jgr9
 
Join Date: Feb 2008
Reputation: 2
Posts: 192
Bumping this because this fix works with the W8 Consumer Preview.

Odd that you have to download an old version to get it to work. The installer for the newest version is botched or something?

I just played a few hours, closed it and opened it realizing that I had never signed in to GFWL so no saves.

After waiting months just for my slow internet to download the 16GBs I might just wait longer until the next patch comes out so I hopefully don't risk getting that save bug that a lot of people are getting.
jgr9 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 04:39 AM   #10
SeNi
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 0
Posts: 2
Thanks! It worked for me. You were very helpful!
SeNi is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2012, 05:29 PM   #11
bobbintb
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 2
doesnt work for me. anyone else still having issues?
bobbintb is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 01:59 PM   #12
Msledd
 
 
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 1
I'm running Windows 7 and GFWL has stopped working... I'm gonna try this. Thanks!
Msledd is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 11:36 AM   #13
bobbintb
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 2
just reinstalled with a fresh copy of windows 8 RP and still not working...
bobbintb is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 08:58 AM   #14
jezj
 
 
 
Join Date: Mar 2012
Reputation: 13
Posts: 10
not working here either, was looking forward to playing the DLC... Every game I have bar GFWL games work fine.
jezj is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 06:14 AM   #15
seseorang
 
Join Date: Feb 2010
Reputation: 748
Posts: 7,385
Quote:
Originally Posted by Reynbow View Post
Games For Windows Live
More accurately:

Games for Windows: Live, correctly abbreviated to GfW:L
seseorang is online now   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Batman: Arkham City


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 05:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.