Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Fable series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2011, 10:00 PM   #1
Silicon Vampire
 
Silicon Vampire's Avatar
 
Volunteer Moderator
Join Date: Sep 2003
Reputation: 3946
Posts: 17,601
XBox controller w/ Fable:TLC?

Anyone know how to do this?

It's one of my stepsons favorite games but we can't figure out how to make the controller work.

I've tried to get him to get used to a mouse and keyboard but what can I say, he's from a differnet generation.

I can't use one of those controllers so...

__________________
Nothing to see here

Last edited by Silicon Vampire: 12-30-2011 at 10:03 PM.
Silicon Vampire is offline  
Reply With Quote
Old 12-31-2011, 09:59 AM   #2
cattafett
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 2
Posts: 12
search for a program called xpadder
it lets you map key to the buttons on your controller pad
5.3 is still free
cattafett is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2011, 12:06 PM   #3
MokeSavvy
 
Banned
Join Date: Mar 2011
Reputation: 3
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by Silicon Vampire View Post
I've tried to get him to get used to a mouse and keyboard but what can I say, he's from a differnet generation.
Beat him until he learns better.

But yea, you need to use third party software; controllers aren't directly supported and unfortunately never were.
MokeSavvy is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 11:19 AM   #4
Alexandre.
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 3
Posts: 83
I've done it with XPadder, but I had to go back to keyboard and mouse, it's not the same thing.
Alexandre. is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 03:11 PM   #5
Silicon Vampire
 
Silicon Vampire's Avatar
 
Volunteer Moderator
Join Date: Sep 2003
Reputation: 3946
Posts: 17,601
Thanks for the input, we'll try xpadder and see how it works.

__________________
Nothing to see here
Silicon Vampire is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 07:57 PM   #6
avalanch07
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 70
Posts: 894
I prefer pinnacle game profiler. They have several setups for fable tlc
http://pinnaclegameprofiler.com/pc-c...-lost-chapters
avalanch07 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 04:10 PM   #7
madeharl
 
 
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 4
Posts: 61
Hi! Xpadder seems not working for me! I installed it then I created a new profil with all buttons and saved it. Next, I launch Fable with Xpadder still running and... nothing. It doesn't work at all.

Had you more success, Silicon Vampire?
madeharl is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 11:22 AM   #8
HomerPepsi
 
Join Date: Oct 2008
Reputation: 454
Posts: 741
Xpadder is worth buying iMO
HomerPepsi is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 01:52 PM   #9
avalanch07
 
 
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 70
Posts: 894
Nah, not compared to pinnacle
avalanch07 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 05:52 AM   #10
XE800
 
 
 
Join Date: Mar 2008
Reputation: 0
Posts: 43
It's amazingly ironic (and sad) that Microsoft, the company behind Games for Windows and the push towards making X360 controller support a standard on modern PC games, chose to remove controller support for the PC version of their own game.
XE800 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 02:20 PM   #11
Arimanthos
 
Banned
Join Date: Jan 2012
Reputation: 0
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by XE800 View Post
It's amazingly ironic (and sad) that Microsoft, the company behind Games for Windows and the push towards making X360 controller support a standard on modern PC games, chose to remove controller support for the PC version of their own game.
Well, Fable:TLC came out before the XBox360 Controller existed, and this was when Microsoft thought the console war could be won with the kb/m...
Arimanthos is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 10:17 PM   #12
wolverine1974
 
Join Date: Feb 2009
Reputation: 106
Posts: 616
Quote:
Originally Posted by madeharl View Post
Hi! Xpadder seems not working for me! I installed it then I created a new profil with all buttons and saved it. Next, I launch Fable with Xpadder still running and... nothing. It doesn't work at all.

Had you more success, Silicon Vampire?
I used to use Xpadder extensively, but now I am getting more and more used to the Keyboard and mouse setup that I do okay without it. But I remember using it for fable TLC along time ago myself. I think you need to run the Xpadder program as administrator so it prioritizes it. I recall that fixing this issue for me as well. Xpadder is pretty cool though. You can use it to trouble shoot some games as well. For instance, Crysis 1 won't let you toggle crouch or go prone with the controller setup, but with xpadder you can still set those inputs to work. I made the reload button a press and hold for crouch and d-pad right for prone. It worked out and was better than nothing.
wolverine1974 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Fable series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.